Sfaturi de primăvară şi motivaţie spirituală reală

Sfaturi de primăvară şi motivaţie spirituală reală

Sfaturi de primăvară şi motivaţie spirituală reală

Motivaţie spirituală a devenit elementul de care avem nevoie cel mai mult. E ceea ce ne lipseşte cel mai mult şi nu ştim acest lucru. Am pus o doză de motivaţie spirituală, motivaţie fizică şi psihică, pozitivă, psihologică, în articolul de astăzi, pe care l-am scris sub formă de listă ca să fie mai uşor de citit. În viaţă avem nevoie de inspiraţie, de o vorbă bună şi de o persoană care să ne demonstreze că e de partea noastră, că ţine cu noi.

1). Nu lăsa visurile tale să rămână visuri şi atât, transformă-le în realitate, schimbă-ţi convingerile! Nu permite grijilor de ieri să îţi afecteze comportamentul de astăzi! Orice lucru pare imposibil de făcut, până în clipa când va fi făcut. Singurele limite sunt zidurile pe care le construieşti şi, pe care frica ţi le alimentează. Fă astăzi un lucru pentru care mâine vei fi recunoscător şi mulţumeşte-ţi.

2). Să nu îţi fie teamă să faci ceea ce iubeşti sau să trăieşti aşa cum îţi place! Frica poate distruge mai multe visuri decât o mie de eşecuri. Atunci când eşti trist, iar gândul că toţi te-au uitat te determină parcă să renunţi la tine, aminteşte-ţi că eşti unic, frumos ori bun, şi nu uita cât eşti de important! Aminteşte-ţi aceasta în zilele cele mai cenuşii.

3). Nimănui nu îi este uşor să depăşească o dezamăgire. Am ajuns la concluzia că din cauza conflictelor şi a încercării de a controla toate evenimentele, din lipsa iertării şi a acceptării percepem totul ca pe o dezamăgire. Avem minţile traumatizate. Tocmai de aceea ne e din ce în ce mai greu să ne întoarcem la linişte, la sănătate, la puritate şi simplitate. Avem nevoie de motivaţie spirituală ca de aer.

4). Căutând pe internet am dat peste tot felul de mesaje care mă îndemnau să îmi vindec viaţa cumpărând un produs, plătind astfel ceva în schimb. În realitate nu viaţa este bolnavă, ci minţile noastre sunt. Ele au nevoie de însănătoşire. Un doctor din spital nu vindecă spitalul, ci contribuie la însănătoşirea fizică a pacienţilor lui şi la starea lor mentală. Există doctori care au devenit mentori fără să urmeze cursuri în aşa ceva.

5). Deşi inima ne spune că toţi suntem Unul sau că unul fără celălalt lumea s-ar opri, mintea tot încearcă să o nege. De aici pornesc toate luptele interioare, pe care le purtăm de-a lungul vieţii. Priveşte păsările libere care zboară în bolta cerului, niciuna nu este mai mare decât cealaltă nici nu o condiţionează pe cealaltă. Ele nu au nevoie de conducători precum au animalele, oamenii au. Uau!

Schimbă-ţi convingerile şi aspiră către cer

6). Trăieşte cu curaj şi exprimă-te la fel! Simte liber, aspiră la cer! Nu deveni umil într-un mod fals atunci când într-o discuţie vine vorba de Dumnezeu, crezând că asta ar vrea Dumnezeu, ori că în felul acesta vei dobândi veşnicia. Rolul lui Dumnezeu nu e să ne umilească, El vrea să ne înalţe! Universul e Prietenul tău, nicidecum duşmanul tău sau persecutantul.

7). Să nu crezi în sinea ta că Dumnezeu nu vrea ca tu să ai bani şi să trăieşti frumos, schimbă-ţi convingerile. Dumnezeu nu doreşte ca tu împreună cu ai tăi copii să fiţi săraci, bolnavi sau să suferiţi, câtă vreme trăiţi aici. Gândind aşa îndepărtezi orice formă de ajutor şi de bucurie de la tine. Aceste convingeri care ţi-au fost vărâte în minte de când te ştii, au rolul de a te degrada, ca aceia care cunosc secretul să se bucure de abundenţă şi prosperitate de pe urma ta.

Secretul este faptul că Dumnezeu vrea ca tu să ai bani. Vrea să trăieşti frumos, să te bucuri ori să petreci cât mai mult. Nu comiţi un păcat petrecând, aşa cum ai fost învăţat, ba chiar Îi faci o bucurie. Dumnezeu vrea să fii vesel, să cânţi sau să dansezi, în felul acesta îi vei putea face fericiţi şi pe ceilalţi. Prin motivaţie spirituală zilnică reuşeşti să te debarasezi de convingerile vechi, apoi să renunţi la ceea ce te deteriorează mental până la nivel de celulă.

Dumnezeu vrea să ai bani, în felul acesta, îi vei putea ajuta şi pe cei cu care soarta a fost puţin mai dură. Din acest motiv soarta unora a fost mai dură iar Dumnezeu i-a păstrat în viaţă, ca tu să ai pe cine să ajuţi chiar şi prin cuvinte şi sfaturi. Universul ţi-a făcut posibilă şi această variantă.

Inspiraţie, motivaţie spirituală de la natură

8). Natura regenerează, tot ea erodează. E absurd, ştiu. Aici lucrurile funcţionează pe sistemul Distrugându-te te construieşti după cum scriam în cărţi. Este modul în care Universul monitorizează lumile relative materiale! Nu este nimic pe pierdut aici, nimic nu se risipeşte şi nu e aruncat în van, ci totul ajunge la capăt apoi se reia.

9). Mulţi se înghesuie ca să devină liderii unui popor lipsit de cunoaştere şi discernământ. Un neam, sclavagit de toată lumea, tot timpul, dar care nu ştie cum să trăiască altfel. Eu nu vreau să conduc pe nimeni. Omul nu are nevoie să fie condus! El se poate descurca singur. Omul devine stăpân pe sine atunci când îşi descoperă adevărata natură, când se uneşte cu spiritul, atunci cunoaşte liniştea. În inima sa a fost ascunsă Lumina!

10). Spiritul nu este dependent de spaţiu şi timp, de persoane, locuri, de natură şi reguli şi nu moare niciodată. Trupuri şi minţi a schimbat cu miile până astăzi. La fel aţi făcut mulţi dintre cei care citiţi dar nu vă amintiţi.

Aşa că plantează flori, udă-le şi curăţă-le, bucură-te de soare, păduri şi lacuri! Trăieşte fiecare experienţă şi fii conştient că de asta ai venit de această dată aici! Urmăreşte-mă pe Facebook, unde îţi pun la dispoziţie doza de motivaţie spirituală zilnică. Şi împreună reuşim să înţelegem că viaţa devine minunată când ai cunoscut şi partea întunecată a ei. Odată ce cunoşti urâtul înveţi să te bucuri de frumos şi să îl alegi pentru totdeauna.

Cunoşti acel sentiment plăcut care te învăluie atunci când eşti prieten cu toţi, indiferent de aspiraţiile lor, când îi admiri şi viceversa? Atunci, tu ai părăsit conflictele şi, nu mai ai nevoie să îţi reglezi conturile, să te răzbuni ca să dai lecţii. Ba îi accepţi pe toţi şi trăieşti cu un dor nebun de ei alături de ei. Abia atunci te iubeşti pe tine, fiindcă ura pe care o porţi altora se întoarce la tine ca să te sufoce.

„Viaţa este mai tare decât mizeriile ei“.
George Bacovia.

Lasă un răspuns