Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Ce se întâmplă atunci când te îndrăgosteşti?

Atunci când te îndrăgosteşti viaţa ţi se colorează. Când te îndrăgosteşti, problemele ce aproape că te doborau în trecut astăzi se zăresc asemeni luminiţelor satelor pe care îţi aminteşti că le vizitai cândva. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook şi pentru că recomanzi articolele preferate şi prietenilor tăi. Începem!

Atunci când te îndrăgosteşti simţi cum creşti. Când sunt doi puterea creşte, la fel şi emoţia ori entuziasmul ce par că te-au uitat. Când eşti îndrăgostit renaşti, renunţi la gândul timid de a spera să joci, revii pe teren ca după o accidentare şi o recuperare extrem de lungă.

Dragostea te maturizează, visează şi veghează la creşterea ta. Ea te face să devii responsabil, onest, onorabil şi umil atunci când este cazul. Începi prin a te îndrăgosti ca un copil, fără obligaţie şi sfârşeşti prin a trăi pentru persoana pentru care ţi-ai da chiar viaţa. Unii învaţă să se preţuiască pe ei ieşind dintr-o relaţie în care s-au implicat cu sufletul. Majoritatea renunţă la persoana lor, învinuindu-i pe alţii pentru nefericirea lor.

Ţine minte că dragostea se îndrăgosteşte de cel care iubeşte. Adevărata iubire nu cunoaşte suferinţa, ea este trăită de cei care încă nu înţeleg, de oamenii care nu se cunosc, care nu se acceptă şi nu se pot încrede în ei.

Atunci când te îndrăgosteşti nu mai suferi de frig iar tot ce doreşti să faci este să încălzeşti persoana pe care o iubeşti. Iubește! Oamenii nu greşesc faţă de tine, ei doar trăiesc în felul lor şi decid în funcţie de temerile lor.

Atunci când te îndrăgosteşti te vindeci de trecutul dureros, scapi din prăpastia dezamăgirii. Astfel vei înţelege dar că vindecarea nu înseamnă să uiţi că ai suferit vreodată, ci înseamnă că rănile de ieri au încetat să îţi mai afecteze comportamentul de azi.

Adormi visând că îţi strângi la piept iubirea, de parcă ai vrea să îi povesteşti pe unde ai umblat sau câte căi ai străbătut desculţă şi cât ai plâns. Te priveşti acum aici timidă şi credulă din nou. Pasională eşti ca de obicei, precum m-ai convins deja punând suflet în tot ceea ce faci. Orice iese din mâna ta emană iubire, pentru că ai început să trăieşti în dragoste. Ai îndrăznit şi ai reuşit.

Şi dacă nu ai mai iubi ai renunţa să fii aici. Eşti o artistă a vieţii pe care o trăieşti pentru prima oară ori pentru a mia oară. Cine poate să ştie de câte ori ai înflorit şi apoi te-ai ofilit pentru că nu ai iubit?

Flori nu mai ai nevoie să primeşti fiindcă ai devenit una dintre ele. Atunci când te îndrăgosteşti eşti pasionată de stele. Şi renunţi să mai vizionezi tot felul de filme, astăzi ai realizat că eşti o actriţă. Joci în propriul film şi îţi produci propria fericire. Și nu te uita la mine, un simplu om, cel care ţi-a vorbit despre tine, fără tine nu m-aş mai fi bucurat. Eşti cea care aduce fericirea.

Atunci când te îndrăgosteşti îţi aminteşti că vine un moment în care vei pleca și tot ce ţi-ai propus înainte să te naşti aici a fost să laşi iubire în urma ta. Ai plecat cu dorinţa de a învăţa iubirea şi a o simţi pe pielea ta. Ai vrut să vezi, să simţi, să înduri şi să crezi, să repari lumea cu iubirea pe care ţi-o emană inima.

Atunci când te îndrăgosteşti cu adevărat nu deţii strategii. Tu nu ştii ce să faci, de unde să începi sau cum să plănuieşti. Fiecare dragoste este unică, ea nu vine însoţită de instrucţiuni de folosire. Dragostea este sfântă şi aduce izbăvirea, ea te maturizează şi te înrolează în viaţă.

Atunci când te îndrăgosteşti îndrăzneşti

Să fii îndrăgostit este ca şi cum te-ai trezi la ora 06:00 dimineaţa doar ca să priveşti răsăritul. Serveşti un ceai aromat cu lapte pe terasa unei cabane din lemn, situată în vârf de munte, în plină iarnă. Simţi razele soarelui cum îţi mângâie pielea feţei iar culorile cerului îţi intră la suflet. La fel şi liniştea sau peisajul, urmele lăsate în zăpadă de asemenea, brazii şi ţurţurii, tot.

Atunci când te îndrăgosteşti te îndrăgosteşti de tot, inclusiv de rănile ori amintirile tale, de forţa care ţi-a dăruit energia necesară ca să ajungi până aici. Când te îndrăgosteşti devii din nou un om liber, cu gândul, departe de lumea sufocantă care a automatizat totul, inclusiv iubirea. Lumea noastră a ucis aventura şi a secat bucuria.

Te-ai simţit vreodată vinovat în vreme ce te bucurai, din cauză că alţi oameni, în acelaşi timp, trăiau nefericiţi? Ei bine, rădăcina acestui sentiment se ascunde în trecutul tău. Atunci când ai fost pusă în situaţia de a îi ajuta pe alţii şi totuşi ai ales să nu o faci. Ai ales să treci mai departe îmbrăţişând indiferenţa, din diverse motive. Îndrăgostindu-te începi a îţi ajuta familia şi persoanele apropiate din nou. Senzaţia de vinovăţie va dispărea şi te vei bucura aşa cum o făceai cândva. Spune-mi povestea ta dacă simţi şi poţi.

Atunci când te îndrăgosteşti trăieşti ca şi cum melodia pe care o iubeşti îţi răsună în minte neîncetat. Iar tu o fredonezi vesel vrând parcă să o cânţi tuturor. Iubeşte, este singurul lucru pe care ţi-ai promis să îl faci!

Uneori viaţa e amuzantă, însă nu trăiesc cu ideea că este o glumă. Dragostea este reală.
Fiecare om este important şi unic şi face parte din acest proces. Nu cred în coincidenţă,
ci în perfecţiunea invizibilă minţii omeneşti.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns