Conştientizarea viselor şi nevoia de devenire

Conştientizarea viselor şi nevoia de devenire

Conştientizarea viselor şi nevoia de devenire

Conştientizarea viselor te aduce mai aproape de fiinţa ta, de Scopul tău sau de împlinirea ta pe toate planurile! Ce înseamnă aceasta mai exact? Permite-mi să mă folosesc de câteva experienţe personale pentru a contura articolul prin intermediul căruia am ales să dezbat un subiect atât de solemn.

Pe parcursul vieţii omul este îndemnat înspre anumite direcţii de către intuiţia sa, care, în majoritatea cazurilor pare aberantă, imatură şi extrem de slab informată, în privinţa situaţiei ori a posibilităţilor sale. Din acest motiv, cei mai mulţi o ignorăm. Intuiţia se face simţită de cele mai multe ori prin vise. Conştientizarea viselor te ajută să atingi treptat toate obiectivele prezentate în vis, indiferent de nivelul la care te afli la început. Apoi, credinţa joacă un rol important în acest proces. Instinctul este reflexul minţii. Intuiţia este o abilitate a sufletului.

Odată ce accepţi realitatea prezentată în vis şi alegi dar să îţi urmezi calea, încep să apară semnele periodice şi soluţiile care te vor ajuta să ajungi acolo unde ai acceptat deja că eşti, pe sistemul: Întâi îmi imaginez roata, apoi încep să o construiesc. Toţi avem nevoie să ajungem undeva, să construim ceva, să devenim utili, ori să fim apreciaţi şi respectaţi de oameni oneşti ca noi. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook!

Pe parcursul vieţii, oamenii trăiesc controlaţi sau motivaţi de nevoia lor de devenire, ceea ce e bine. Problema cu care ne confruntăm nu este dorinţa arzătoare a oamenilor de a deveni, ci faptul că nu îi interesează în mod special să devină oameni remarcabili. Ei vor să îşi construiască o imagine interesantă, mai mult sau mai puţin adevărată, despre ei. Ceea ce este rău!

Incapacitatea de a te uni cu tine însuţi, a suprapune cele trei părţi formatoare (suflet, minte, corp) şi a apariţiei spiritului, îţi vor da bătăi de cap până la sfârşit. Vei duce o viaţă din care nu vei înţelege mare lucru ori, vei trăi nemulţumit. De pildă, trebuie să fii mai întâi bolnav ca să apreciezi sănătatea, trebuie să fii mai întâi singur ca să te bucuri atunci când trăieşti viaţa în doi. Trebuie să fii infertilă ca să îţi doreşti cu toată fiinţa un copil şi să plângi pentru asta. Da, ai nevoie să fii mai întâi orb ca să realizezi că eşti vizionar odată ce începi să creşti în cunoştinţă şi în discernământ.

Conştientizarea viselor

Miracolul care s-a produs în viaţa mea, este că nu mi-am dorit vreodată să devin un om remarcabil. Nu aveam curaj să mai sper. Nici acum nu mă consider unul, cu toate că mulţi mă consideră astfel. Am zile în care afirm despre mine că sunt aşa, în funcţie de atitudinile invalizilor mental care încearcă să mă contrazică, ca nebunii, folosindu-se de argumente de tip pe care le-au învăţat la şcoală.

Prin urmare, nu mi-am dorit vreodată să devin un om cunoscut, important. Ba chiar mă întrebam printre lacrimi de ce nu pot fi ca ceilalţi oameni, oare nu mi se cuvine? Apoi am visat că sunt mai mult decât mi-am imaginat dar realitatea era total opusă faţă de ceea ce îmi şoptea visul. Atunci mi-am dorit să mor şi să nu mai fiu. Însă astăzi aş muri de o mie de ori pentru a mai exista o dată.

Universul s-a îndurat de mine şi mi-a acordat a doua şansă, nimeni nu reuşeşte de prima dată. Cel puţin eu nu am reuşit, alţii ar putea probabil să o facă. Cu cât credeam mai tare visul devenea real. Uau, de credinţă avem nevoie, restul apare treptat atunci când avem nevoie. O viaţă de succes e aceea pe parcursul căreia îţi asculţi inima. Eşecul apare atunci când te laşi convins de mintea înfricoşată şi încetezi.

Nevoia ta de devenire

Dacă eşti cântăreţ cântă! Nu desena dacă eşti cântăreţ ci cântă! Dacă eşti un bun vorbitor vorbeşte oamenilor peste tot, prezintă idei inovatoare şi mângâie-i cu priceperea ta de a uni cuvinte. Organizează întâlniri, susţine cauze, motivează oamenii descurajaţi ori vorbeşte la radio! Nu cânta dacă eşti un bun vorbitor în public pentru că nu îţi va ieşi. Mă urmăreşti?

Dacă eşti un om bun fii un om bun până la capăt! Dacă eşti invidios şi orgolios, vei rămâne astfel indiferent de eforturile tale de a demonstra lumii că ai devenit alt om. Universul, are nevoie de ambii în aceeaşi măsură. Cel puţin încă puţin va mai avea, apoi va renunţa şi îşi va schimba traiectoria.

Astăzi îmbrăţişez natura, ador relaţiile cu oamenii, iubesc chiar şi proştii de la care învăţ atât de mult pe gratis şi zâmbesc. Pe înşelători încerc să îi accept aşa cum sunt, la fel cum şi eu am fost acceptat de alţii la rândul meu. Din fiecare dezamăgire am învăţat câte ceva, şi am lăsat învăţătura şi altora. Conştientizarea viselor mă determină să fiu recunoscător. Uite câte am făcut şi pe unde am ajuns, iar pe toate le-am visat mai întâi.

Salvarea omului vine prin eşec, prin suferinţă, prin cataclism, prin urgie, printr-o criză financiară ori emoţională. Ea nu se naşte din confort. Prin confort apare zăbovirea şi ignoranţa, boala, iar, la final moartea. Este ceea ce prin conştientizarea viselor am înţeles. Ceva ce nu ai auzit vreodată până astăzi. Şi aşa este.

Fericirea ta depinde doar de tine nu constă în posibilitatea de a controla acţiunile celorlalţi şi reacţiile.
lor la acţiunile tale. Ci în capacitatea ta de a nu te lăsa influenţat de comportamentele lor.

Alberto Bacoi

Un gând pentru “Conştientizarea viselor şi nevoia de devenire

  1. Elena

    Salvarea omului vine prin eşec, prin suferinţă, prin cataclism, prin urgie, printr-o criză financiară ori emoţională. Ea nu se naşte din confort. Prin confort apare zăbovirea şi ignoranţa, boala, iar, la final moartea. Este ceea ce prin conştientizarea viselor am înţeles. Ceva ce nu ai auzit vreodată până astăzi. Şi aşa este

Lasă un răspuns