Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine

Fericirea ta depinde doar de tine este expresia pe care o auzi din ce în ce mai des în ultima vreme. Şi da, este adevărat, ea va rămâne doar o expresie până când vei trăi procesul ca experienţă. În următoarea secundă vei dori să îi îndemni şi pe ceilalţi să o trăiască ca să simtă. Totuşi, fără rezultat. Răbdarea, intenţia pozitivă, te vor ajuta să nu îţi pierzi minţile. Nu toţi oamenii îşi doresc să fie fericiţi. Începem!

Trăieşti o viaţă plictisitoare în care nu se întâmplă mare lucru şi pentru asta eşti posomorât ori te-ai obişnuit să trăieşti aşa? Fii cauza pentru care evenimentele se întâmplă în viaţa ta, fericirea ta depinde doar de tine!

Nu căuta să atragi întâmplările dintr-o loterie a Universului, aşa cum te învaţă mai nou cei care colectează bani în schimbul sfătuirii. Creează-le, determină oamenii din jurul tău să acţioneze sau să reacţioneze la provocările tale. Fii combustibilul vieţii tale şi îmbunătăţeşte procesul funcţionării ei, fericirea ta depinde doar de tine.

Nimănui nu îi face plăcere să îşi petreacă timpul liber în compania oamenilor trişti şi pesimişti, aceia controlaţi de vicii. Doar că uneori e necesar să o facem. Aceşti oameni au nevoie să fie iubiţi şi încurajaţi ca să se ridice şi să meargă pe picioarele lor. Fii sursa care îi hrăneşte, fii sâmburele care rodeşte în interiorul lor, iar ei te vor căuta ca să te răsplătească atunci când vor putea şi când nu te vei aştepta.

Trezeşte-te, hotărăşte-te, călătoreşte, analizează şi plănuieşte, visează, doreşte-ţi, entuziasmează-te, strânge bani, atinge-ţi obiectivele şi foloseşte-ţi imaginaţia! Motivează-te, informează-te, apucă-te de sport, cumpără-ţi o bicicletă, mergi cu trenul, întâlneşte-te cu oameni pe care nu i-ai cunoscut până acum…

Nu mai refuza ofertele, permite oamenilor să vină la tine, nu îi ţine la distanţă, fericirea ta depinde doar de tine! Succesul tău depinde doar de tine

Învaţă lucruri noi, fă cursuri, obţine diplome, compune melodii ori creează aplicaţii! Filmează-te în timp ce faci nimic şi râzi cu poftă cu acest prilej. Invită la cafea, cere în căsătorie, surprinde persoanele pe care le iubeşti! Oferă amărâţilor din puţinul tău, încurajează-i că mâine va fi mai bine. Şi dacă nu va fi fă tu în aşa fel ca să fie.

Vorbeşte copiilor tăi despre pace ori spune-le că s-au născut într-o lume extrem de frumoasă, însă fericirea lor depinde de ei. Bunăstarea şi liniştea sunt responsabilităţile fiecărui om. Iubeşte tot ce întâlneşti şi manifestă-ţi bucuria, iar Universul îţi va răspunde în aceeaşi măsură negreşit.

Şi ce dacă oamenii sunt răutăcioşi şi te critică? Ce dacă nu ştii gramatică? Ce dacă nu ai prea mulţi bani şi că nu arăţi ca în revistele glamour? Fii tu însuţi! Celebrează individualitatea, dezvoltă-ţi încrederea în tine, cineva are nevoie de tine. Acel cineva te visează şi aşteaptă să te întâlnească de atâta timp.

Consideri că viaţa ta este un eşec şi că orice început de relaţie se rezumă doar la sex şi se termină înainte să fi început? Nu te pricepi să comunici cu oamenii şi ţi-e greu să te integrezi undeva? Ce naiba ai fost învăţat în şaisprezece de ani de şcoală, gramatică? Şi la ce îţi foloseşte? Gramatica te face să fii mai tâmpit, mai arogant şi de o mie de ori mai nefericit. Poţi să mă contrazici cât vrei, de unul singur, la tine în casă, cu faţa în pernă.

În viaţă nu ai nevoie să ştii gramatică sau matematică, tu ai nevoie să ştii să comunici cu oamenii, să fii capabil să creşti un copil în mod sănătos fizic şi psihic, să înveţi să duci o căsnicie la bun sfârşit ori să reuşeşti să îţi deschizi şi să întreţii o afacere, să îţi găseşti o pasiune şi să o fructifici, iar astfel să rămâi în istorie!

În viaţă ai nevoie să ştii să te bucuri de fiecare clipă, ca să trăieşti fericit, nu să îi corectezi pe cei care uită să folosească acuzativul, pentru că te ratezi, aceasta în cazul în care nu ai făcut-o deja. Eu nu am fost la şcoală dar am învăţat să scriu, să citesc şi să socotesc. Tu ai fost la şcoală dar nu ai fost învăţat să trăieşti.

Păşind prin viaţă, ne bucurăm de zilele bune mulţumită zilelor mai puţin bune. Fii recunoscător că ai şi zile rele, zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale.

Liniştea interioară depinde de tine

Comportă-te în mod remarcabil! Lasă doar zâmbete pe feţele celor pe care îi întâlneşti, pe acolo pe unde treci! Fă-i să vină după tine şi să ia exemplu de la tine! Încălzeşte lumea, îmbrăţişeaz-o, fă-o să îţi simtă lipsa, însă nu din egoism. Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci.

Sunt atâtea lucruri de care poţi să te bucuri. Eu, personal, iubesc dulceaţa de gutui, plăcinta cu dovleac, dar şi zilele ploioase, peisajele cu frunzele galbene şi portocalii, castanele, porumbul copt pe jar, cu sare şi vinul fiert cu felii de gutui, cu zahăr, cu piper şi cu scorţişoară, serile petrecute lângă foc, căţăratul în copaci apoi mersul prin pădure şi imortalizarea tututor acestor momente în fotografie.

Iubesc viaţa, ador să dezvolt relaţii noi cu diverşi oameni, sunt pasionat de funcţionalitatea psihicului uman şi de programarea mentală ce reuşesc să o elimin cu succes. Eliberarea psihică este biletul pe care îl poţi obţine de la mine. Îmbogăţirea, mai puţin. Trăieşte aşa cum vrei, fericirea ta depinde doar de tine.

Şi, cum ai putea să alergi dacă ţi-ar lipsi un picior? Cum ai putea să zbori dacă nu ai avea aripi? Cum te-ai mai putea bucura de peisaje dacă nu le-ai putea privi sau mirosi? Dacă nu ai avea mâini ţi-ai dori să le ai ca să poţi îmbrăţişa toţi oamenii, tot timpul, să îi poţi mângâia sau să îi baţi pe umăr. Având, le foloseşti mai mult lovind şi gesticulând, zbierând la persoana care ţi-a dat viaţă. Opreşte-te, iubeşte-te ca să îi poţi iubi pe ceilalţi!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Păşind prin viaţă, ne bucurăm de zilele bune mulţumită zilelor mai puţin bune.
Fii recunoscător că ai şi zile rele, zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale.
Alberto Bacoi

Un gând pentru “Fericirea ta depinde doar de tine

Lasă un răspuns