Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte pentru tine

Încetează să fugi, simte, fă-o liber şi neîncătuşat, o vei face pentru tine și apoi îi vei bucura şi pe cei din jur cu fericirea ta ce a devenit molipsitoare. Nimănui nu i se cuvine să te terorizeze, să te întristeze, să te şantajeze, detaşează-te de tot ceea ce nu te respectă ca fiinţă. Ai dreptul să trăieşti natural, adică liber şi fericit aşa cum te-ai născut. Nu târî trecutul după tine, încetează să fugi, opreşte-te în ploaie şi permite-i să te ude.

Atunci când vei renunța la frică și vei ieși din ascunzătoare ca să înfrunți provocările, cu riscul de a pierde totul, vei realiza uimit că viața nu este o luptă, e un dar și un prilej de bucurie. Te ascunzi de ploaie până când te uzi, după ce te-ai udat începi să dansezi prin ploaie ca un nebun liber. Te întrebi descurajat ce faceți cu răutatea care persistă totuși în jurul vostru? Vă folosiți de ea ca să străluciți!

Dacă te desparţi de ceea ce te neglijează vei rămâne fără bani, fără maşină sau casă? Câţi bani ai avut atunci când te-ai născut sau pe numele cui era trecută locuinţa? De la ce benzinărie îţi alimentai maşina, de la Lukoil sau Petrom? Cât era dolarul pe atunci, dar leul în raport cu euro? La ce intreprinderi deţineai acţiuni? Câte din toate acestea vei lua cu tine atunci când vei trece în partea cealaltă, asta în cazul în care ar exista o altă parte, o lume pe undeva uitată, care te-a uitat!?

Adevăr îţi scriu, eşti mai copil decât în vremea când erai un copil. Iar tu crezi că eşti un om mare şi matur, dar eşti un prost. Ţi-ai vândut fericirea pe nimic, iar dificultatea cu care te confrunţi este faptul că ţi-o înstrăinezi în fiecare zi. Arunci bucăţi din ea de parcă ai deţine strălucirea la nesfârşit. Încetează să minţi!

Te frustrează faptul că timpul a zburat ori că nu te-ai mai bucurat demult. Îţi analizezi viaţa în funcţie de micile şi neînsemnatele repere, îndreptându-te către eşec. Nu contează ipostaza în care a fost fotografiată Madona ori Bill Gates, ci tu contezi. Eşti mai important decât ţi-ai imaginat că ești. Încetează să fugi de tine.

Priveşte cerul, el este oglinda inimii tale. Cerul îţi arată ceea ce ai plantat în inima ta. Ceea ce se află in inima ta aia vei vedea. Dacă în inima ta se ascund traume, ură ori frustrări, provenite din neînţelegeri şi regret, cerul îţi va transmite teama şi nu îl vei putea privi vreodată liniştit. Vei găsi alte ocupaţii, râzând ironic şi vei fugi de tine însuţi minţindu-te, până la sfârşit. Dacă în inima ta se află dragoste, cerul îţi va transmite pacea şi iubirea chiar şi atunci când vei fi crucificat.

Atunci când vei face pace cu tine însuţi vei fi capabil să încetezi să mai fugi de iarnă şi te vei putea bucura de vară. Când vei înţelege sensul afirmaţiei mele te vei fi eliberat deja. Apoi fără iertare nu există înaintare, există doar irosire şi staţionare. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Orice idee pe care o ai despre tine însuţi se va transforma în realitate instantaneu. Tu nu ai nevoie de doctori sau de psihologi, ci ai nevoie de tine. Tu eşti acela care lipseşte din viaţa ta, o călătorie din care eşti absent de mai bine de zece ani cu gândul.

Ai devenit vulnerabil şi eşti mereu dependent de ceva. Neliniştea te apasă din interior indiferent de starea pe care o afişezi în serile când te revezi cu colegii. Nu mai ştii să fii natural fiindcă ţi s-a impus de prea mult timp cum să te comporţi şi ce să devii.

Încetează să fugi de tine însuţi

Indiferent de faptul că în urmă cu ceva timp ai luat o decizie bună sau că ai depăşit stări prăpăstioase, aceasta nu înseamnă că ai ajuns la capăt. Habar nu ai câte bucurii există, cât de dulce este libertatea psihică, ea este raiul interior care nu poate fi cumpărat cu bani. Soarele este întotdeauna pe cer, însă nu se zăreşte din pricina negurii care îţi împresoară inima. Și tu spui că nu există un soare pentru că nu îl simţi şi nu îl poţi vedea.

Îl poţi gusta, ai dreptul să o faci şi o vei face. Tot ce ai nevoie să faci este să vrei şi apoi să te lupţi cu tine. Eşti duşmanul tău cel mai de temut. Eliberează-te de teama care s-a aşezat în tine, nu e nimic rău în exterior. Cea care nu te lasă să respiri este percepţia ta negativă şi convingerile rămase din experienţele care te-au rănit în trecut. Este acel ceva care iese la suprafaţă şi te sperie atunci când hotărăşti să te bucuri.

Trăieşte acum, încetează să fugi de situaţia ta din prezent. Nu aştepta un rezultat final şi rapid ca să fii fericit. Însăşi călătoria este minunată şi magnifică. Te copleşeşte bucuria atunci când afli ceva nou, când înţelegi mai mult, când îţi descoperi calităţile şi când te eliberezi de povară treptat.

La fel ca atunci când te pregăteşti să pleci într-o vacanţă mult aşteptată, bucuria te copleşeşte de când începi să îţi pregăteşti bagajul. Tu nu te bucuri doar când ajungi în staţiune. Aşa că poţi să celebrezi transformarea ta începând de astăzi. Nu trăi cu impresia că ai o problemă, trăieşte ca şi cum ai avea o soluţie iar problema va dispărea.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Orice aş face şi prin oricâte schimbări aş trece, rămân unit cu mine în intenţie,
cinstind până la sfârşit scopul pentru care mă aflu acum aici și așa.
Alberto Bacoi

6 gânduri pentru “Încetează să fugi, simte pentru tine

 1. Lavinia Bebita

  Buna Alberto !

  Inima ta este plina de iubire si emani atata bunatate ,incat este molipsitoare .
  Mesajele tale ajung acolo unde trebuie si la cine trebuie .
  Sper acum cand am bagajele facute (ma aflu in trenul personal) sa pot opri intr-o gara si iau Sageata Albastra pentru a ajunge cat mai repede la destinatie , acolo unde Soarele rasare mereu la fel in fiecare dimineata . Incerc sa uit frica in gara si sa nu privesc spre ea . O s-o fac pentru mine , pentru ca merit , pentru ca sunt iubita si iubesc tot ce ma inconjoara , doar ca trebuie s-o arat .

  Multumesc pentru biletul de tren !
  Cu mult drag ,
  ” Lavinia”

 2. Ralukiss

  Cat de real este tot ce scrii!
  Multumesc pentru confirmarea realitatii!!
  Nu m’am gandit sa compar viata asta cu o vacanta..dar ea chiar poate fi!De ceva timp o experimentez si e minunat sa simti ca traiesti in fiecare liber si neconditionat de parerile si reactiile celor care te-au manipulat o viata intreaga!
  Multumesc,Alberto!

Lasă un răspuns