Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă

Libertatea este responsabilitate şi credinţă. Fii hotărât! În viaţă, ai nevoie să ai încredere în ochii şi în urechile tale, în discernământ şi în intuiţia ta, acolo unde se manifestă Dumnezeu, nu în ce spun oamenii. Nu pe motiv că oamenii te-ar minţi ci pentru simplu fapt că nu toate trăirile lor se potrivesc cu ale tale. Şi nici nu trebuie. Îţi sunt recunoscător că mă urmăreşti aici sau pe Facebook. Începem!

Spiritualitatea nu este un aspect al vieţii, este suma înţelegerilor tuturor aspectelor vieţii. Ea este o dezvoltare a fiinţei care începe să îşi privească viaţa de pe vârful Masivului Kilimanjaro. Atunci fiinţa realizează că ea nu este experienţele sale ori că nicidecum, nu e definită de ele. Aceste trăiri reprezintă o mică parte din existenţa sa, care poate fi comparată cu o clipire de pleoapă pe durata unei vieţi de om. Libertatea este responsabilitate şi aduce conştientizarea.

Nu eu pot schimba lumea, tu o poţi face. Eu te îndemn să o faci, îţi arăt cum. Libertatea este responsabilitate, ceea ce înseamnă asumarea riscurilor, recunoaşterea greşelilor tale, apoi înfruntarea slăbiciunilor pe care le-ai căpătat pe parcursul şederii aici.

Nu te lăsa convins de criticile oamenilor care ţi se opun atunci când încerci să faci ceva cu viaţa ta; ei nu ştiu foarte multe şi trăiesc limitat fără voia lor, nu e vina lor. Oamenii cunosc numai ce au fost învăţaţi. Tu ai văzut mai mult decât atât. Ai capacitatea de a schimba lumea! Imaginaţia ta zboară! Dacă ceva îţi aduce bucurie în suflet, atunci trebuie să urmezi acel lucru, indiferent ce vor spune oamenii despre tine. Aceasta este pasiunea ta care devine destinul tău.

Eliberarea de temeri şi de limite

Simte liber! Nu simţi încătuşat! Nu trăi legat! Nu te lăsa controlat de mintea ta, stăpâneşte-o! Nu deveni cârpa emoţiilor tale, fii administratorul gândurilor tale! Eliberează-te de frici, de etichete ori de prejudecăţile societăţii, care ţi-a implantat frica până în suflet. Libertatea este responsabilitate, iar, alegerea este a ta. Tu deţii puterea de a schimba ceva în viaţa ta. Asumă-ţi responsabilitatea! Ia decizii pentru tine!

Libertatea înseamnă să ieşi din casă atunci când plouă şi să nu ai umbrelă. Privind în jurul meu constat că nu toţi oamenii sunt liberi. Dar nu vorbesc de o libertate legalizată, hotărâtă de cineva şi aplicabilă tuturor, cum ar fi să priveşti la televizor o ştire, în care, cineva te va încuraja că dacă vei viola pe cineva vei scăpa fără să fii tras la răspundere? Eu vorbesc de o libertate a Spiritului, de o detaşare din lanţurile invizibile ce ne trage fiinţa în jos. Pe aceasta nu o pot atinge cei care vor să rănească, să înşele, să nu muncească ori să batjocorească natura umană.

Dezamăgiţi vom fi în fiecare zi, evenimentele, pur şi simplu, se întâmplă. Cine a spus că dacă eşti un om bun vei fi lăudat şi premiat? Cine îţi garantează faptul că dacă vei deveni rău sau indiferent, această alegere îţi va aduce totodată şi fericirea?

Libertatea este responsabilitate

Libertatea este responsabilitate nu ignoranţă! Sentimentul de mulţumire este despre puterea ta, de, cum rămâi neclintit în faţa uraganului răutăţilor omeneşti. Căderea ta într-un caracter rece, indiferent, cea care s-a produs acum ceva timp, este slăbiciune. Ai devenit o victimă gândind astfel. Tu nu ai fost îndeajuns de puternic încât să rămâi natural, aşa cum eşti în realitate, ci te-ai lăsat influenţat de comportamentul celor din jur şi ai devenit asemeni lor.

Dragostea nu îţi cere să fii naiv, natura umană este inocenţa, dar nu naivitatea. Ai nevoie să înveţi să spui NU atunci când alegi că e cazul! Nu oamenii te rănesc, tu o faci controlat de imaginea a ceea ce crezi despre tine că eşti, influenţat de modul în care consideri tu că funcţionează o viaţă corectă şi analizată din perspectiva ta. Devenirile tale neîmplinite, ţintele neatinse, ele te dezamăgesc…

Devino un om liber! Ia decizii din nou în ceea ce priveşte fericirea ta, şi liniştea, şi sănătatea! Nu trăi terorizat! Oare ce floare ar rezista să crească sau să înflorească frumos, trăind într-o grădină lângă care un muncitor tot sparge cu picamerul trotuarul în fiecare zi, neostenit, din zori şi până în seară?

Libertatea nu este dependenţă

Omul care a inventat primul automobil, a declarat că maşina este Libertate, ea te duce acolo unde vrei, atunci când vrei. Şi avea dreptate dar nu în totalitate. O maşină se va transforma într-o închisoare atunci când îţi vei vinde timpul, libertatea şi sănătatea, ca să o achiziţionezi. Apoi vei continua să faci eforturi ca să o întreţii, să o repari şi apoi să o schimbi şi aşa mai departe. Libertatea este responsabilitate. Este priceperea de a aprecia lucrurile materiale la valoarea lor reală iar relaţiile cu cei apropiaţi la fel!

Tiranii se tem atunci când popoarele sunt pe cale să fie eliberate şi sunt gata să facă orice ca să nu îşi piardă autoritatea asupra supuşilor lor. Ei, îi pot ameninţa cu moartea sau pot construi o imagine înnegrită dar falsă a libertăţii, ca să-i controleze mental. Adevărul îţi reaminteşte că poţi tu. Minciuna îţi promite că poate altcineva pentru tine. El este motivul pentru care marea majoritate alege să fie minţită iar în final sclavagită, simte liber!

„Libertatea nu înseamnă lene şi nepăsare. Libertatea este responsabilitate.
Dacă tu nu îţi asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Aşa devii un sclav“.

Osho.

Lasă un răspuns