Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea

Toamna aduce recunoştinţa şi iubirea, împăcarea. Tot ea aşterne pacea în inimile noastre. Viaţa se trăieşte în perechi. Conştientizarea mă ajută să constat că suntem prea încărcaţi. Există prea multă trudă în vieţile noastre şi prea mult stres. Sunt prea multe păreri şi vicii care ne irosesc atenţia şi ne consumă energia. Cu un click pe Facebook şi o apreciere a paginii îmi arăţi că mă susţii, că te-ai regăsit citind şi că mă răsplăteşti astfel pentru eforturile depuse. Începem!

Fiind preocupat cu aspecte umane mai puţin materiale, la un moment dat va deveni dificil să trăieşti alături de ceilalţi. Însă nu te speria, ceea ce e al tău e pus deoparte, aşa, precum rostesc în gând bătrânii.

Cea mai uşoară explicaţie a cauzei pentru care oamenii sunt nefericiţi este faptul că trăiesc respectând anumite tipare, care le promit anumite realizări şi care vor veni la ei împreună cu stările de fericire şi împlinire imediat ce vor bifa lista până jos. Când oamenii ajung la maturitate, obosiţi după eforturile depuse, observând aşadar că realităţile nu se potrivesc şi că practica bate teoria, se prăbuşesc. Atunci, unii se revoltă, majoritatea se resemnează, iar cei mai puţini evadează din lumea care le-a fost trasă peste ochi ca să nu mai gândească, ci să execute şi să îmbătrânească, supuşi şi lipsiţi de vitalitate şi de individualitate.

Toamna aduce recunoştinţa şi te ajută să vezi, să analizezi şi să critici constructiv atunci când e cazul. Ţi s-a întâmplat vreodată ca în mijlocul unei discuţii purtată cu o persoană aceasta să te oprească şi să îţi spună pe un ton răstit, „despre ce te întrebi tu a scris cutare autor, citeşte cartea respectivă, ascultă ce zice preotul din sat, uite-te la Mircea Badea, citeşte ziarul, citeşte Biblia şi alătură-te grupului nostru“. Ele sunt îndemnuri care în realitate înseamnă „nu gândi tu, memorează ce au gândit alţii şi supune-te“, ca şi cum ţie nu ţi s-ar fi dat simţuri, nici minte.

Adevărul aduce vindecarea

În realitate adevărata înţelepciune e cea care îndeamnă fiecare om să gândească pentru el, care îl motivează apoi să trăiască experienţe proprii, ca să sustragă din ele convingeri proprii, indiferent că sunt dureroase sau frumoase. În felul acesta fiecare om să dobândească libertatea.

Înţelepciunea se multiplică, ea nu se păstrează în secret ca să fie folosită în scopuri materiale personale. Unii maeştrii au vândut cu ţârâita ca nu cumva să li se termine ceva. Apoi s-au îmbogăţit dar li s-a terminat şi s-au uscat. În final au dispărut. Succesul dobândit peste noapte e timpuriu. O viaţă de succes este aceea în care te dedici şi munceşti până la sfârşit.

Dacă un vânzător actual, prin natura lui, are de oferit lămâi dar publicul preferă mere, el îşi va vinde lămâile ca să le ofere mere. Deoarece cu mere a fost învăţată să trăiască majoritatea. Un înţelept va oferi lămâi până la sfârşit, chiar dacă va vinde mai puţine, spre deloc. Însă prin decizia sa va susţine diversitatea, iar prin intenţie se va uni cu Universul şi vor lucra pe aceeaşi undă. El a devenit conştient că acesta este în realitate, că asta are de oferit, indiferent de coada care s-a strâns la celelalte tarabe.

Poate că unul dintr-o mie va hotărî să prepare o salată şi nu va găsi ingredientele necesare. Ei bine, înţeleptul tocmai a făcut posibilă opţiunea de a se prepara salată. Uau, asta da lume!

Toamna aduce recunoştinţa

De obicei, toamna aduce recunoştinţa şi melancolia, pe ambele într-un singur pachet. Ceea ce accentuezi vei materializa şi vei trăi ca experienţă mai târziu. Mesajele mele sunt directe şi poate dure. Şi totuşi te asigur că fragmentul pe care îl vei citi îţi va îndrepta atenţia către puterea pe care ai uitat că o deţii.

În primul rând nu te mai ferii să plângi, plângi! Plângi atât cât ai nevoie şi atât cât poţi! Plânsul nu e un defect, este un proces prin care creierul elimină încărcăturile acumulate pe parcursul timpului şi se regenerează. Ferice de oamenii care pot plânge, căci a lor este sănătatea psihică şi sinceritatea, şi discernământul, emoţia şi simţământul…

În urmă cu câţiva ani am dat (mai puţin întâmplător) peste o fotografie cu actorul Keanu Reeves, sub care era notată o frază pe care a rostit-o la un interviu pentru un ziar de scandal. Mesajul era:

„Unii oameni spun că trebuie să fii fericit ca să trăieşti. Eu pot să trăiesc şi aşa“.

Acceptarea ori îmbrăţişarea

Ceea ce doresc să îţi transmit e acceptarea, bucuria şi îmbrăţişarea. Împrieteneşte-te cu viaţa, toamna aduce recunoştinţa. Însă dacă viaţa ta nu este aşa cum ţi-ai imaginat, ce? Dacă eşti trist ce? Ce dacă eşti nevoit să treci prin diferite încercări şi să depăşeşti obstacole aparent monstruase? E posibil chiar acolo să se ascundă sâmburele creşterii tale. Poate că tot ce ţi-a mai rămas de făcut e să realizezi că ai devenit un erou deja. Eşti eroul filmului vieţii tale. Cunoaşte faptul că în fiecare zi îţi depăşeşti limitele şi te vei bucura. El este miracolul vieţii şi al fiecărei zile. Simte liber!

Bucură-te de această perioadă! Simte mai mult, iubeşte mai tare, nu te mai lăsa purtat de val. Lasă neputinţa, toamna aduce recunoştinţa!

Viaţa e mai importantă decât locuinţele, decât maşinile şi conturile. Natura este vie, e frumoasă.
şi este ca un vis. Iar acasă e acolo unde cineva te aşteaptă ca să te îmbrăţişeze.

Alberto Bacoi.

Lasă un răspuns