Oamenii slabi, teama şi conflictele

Oamenii slabi, teama şi conflictele

Oamenii slabi, teama şi conflictele

Oamenii slabi pornesc conflicte, cei puternici le anihilează şi înţelepţii le evită. El e mesajul pe care l-aş printa, apoi l-aş lipi pe stâlpi în toate oraşele lumii sau l-aş trimite pe e-mail tuturor abonaţilor care s-au înscris aici cu menţiunea de a îl distribui pe Facebook şi tot nu ar fi de ajuns. Sunt trist din cauza evenimentelor care au avut loc. Îţi mulţumesc pentru sprijinul dovedit prin comenzile de carte. Începem!

Orice om care se naşte pe Pământ se naşte aici cu un scop, iar numărul celor care vin este ştiut şi păstrat cu stricteţe de Cineva. Şi orice cuvânt de armonie care iese din gura omului mângâie, uneşte şi încurajează, şi le demonstrează tuturor fiinţelor locuitoare faptul că sunt bine primite aici.

Aştept de la umanitate să creeze o bombă de iubire şi libertate pe care să o detoneze pe stadioanele arhipline, la Finala Campionatului Mondial de Fotbal, unde să nu scape niciunul nevătămat. Totuşi, mult mai aproape de adevăr m-aş afla dacă aş începe să o construiesc eu, am început. Ea funcţionează prin acceptarea diversităţii opiniilor, a înfăţişărilor sau cea a obiceiurilor dobândite în timp, cauze ale regiunilor ori înţelegerilor. Omul, este acelaşi, chiar dacă trăieşte la Polul Sud, la Polul Nord, în Rusia, Canada, Arabia Saudită ori în Insulele Hawaii.

Din nefericire oamenii slabi cataloghează un oltean sau un moldovean ca fiind de cu totul altă specie, un motiv pentru care în urma geloziei apărute de aici, ei au ajuns să îşi incendieze bunurile ori să se omoare, la propriu! Oamenii slabi se răzbună.

Oamenii slabi se răzbună

Desigur că, nu este un exemplu bun, nu reprezintă o variantă demnă de analizat. Este chiar un exemplu prost! Însă în felul acesta pot înţelege şi oamenii slabi (aceia înceţi la minte) care necesită o înlocuire a valorilor şi o educaţie ce porneşte de la zero. Chiar dacă majoritatea au atins deja vârsta a treia şi chiar de şi-au trăit vieţile deja, unii dintre ei fiind doctori, profesori, poliţişti sau politicieni, alţii, ingineri, şi aşa mai departe, au nevoie să descopere viaţa. Crede-mă, aceşti oameni nu au trăit ci doar şi-au imaginat că sunt în viaţă.

Prin urmare, nu există oltean, moldovean, român, francez, englez, arab sau american. Există doar oameni. Nu există ortodox, catolic, evanghelist, ateu, budist, hinduist sau musulman, ci, există doar oameni. Repetă după mine, nu există duşmani, există numai oameni. Există oameni care trăiesc diferit iar în funcţie de înţelegeri îşi construiesc reperele. Oamenii slabi au nevoie de sprijin şi de încurajare, viaţa este o provocare pentru toţi.

Astăzi, tot mai mulţi experimentăm viaţa într-o societate ce simte o repulsie generală faţă de oamenii de orice tip. Ne naştem îndatoraţi, într-o lume care ne urăşte, al cărei sistem de valori a fost creat în scopul Distrugerii umane prin formare, prin înşelăciune şi prin manipulare.

Este absolut terifiant pentru un copil să dea nas în nas cu o societate ai cărei oameni îl mângâie numai atunci când vor să profite de el sexual sau în care cei de seama sa îl salută ori îi răspund la salut doar atunci când e îmbrăcat bine sau când vorbeşte la un telefon care costă cât trei salarii. Aici i se oferă hrană doar atunci când munceşte din greu şi dacă are „norocul“ să nu fie exploatat şi apoi păcălit de către angajator.

Formarea strâmbă şi eroii

Este descurajator pentru un copil (şcolar) ca ai săi părinţi să îl iubească doar dacă obţine nota zece, dacă i se acordă premiul întâi, dacă promovează examenul de bacalaureat ori dacă nimereşte un loc de muncă mai bine plătit decât cel al copiilor vecinilor lor. Însă dacă nu îndeplineşte toate acestea tânărul este considerat o ruşine pentru părinţi şi pentru cadrele formatoare care au investit în educaţia sa.

Cele enumerate reprezintă valorile conform cărora şi-au construit vieţile oamenii slabi şi dependenţii de sistem, care au permis altora să gândească în locul lor, ca şi cum lor nu li s-ar fi dat minţi. E incredibil!

În plus tânărul este judecat din cauza comportamentului său, pentru felul cum se îmbracă şi muzica pe care o ascultă, pentru prietenii cu care îşi petrece timpul şi pentru iubita sau soţia pe care şi-o alege. Sunt prea multe presiuni, prea multe reguli de urmat ori oameni de mulţumit, încât te lipseşti de tot şi toate. Ne plângem mereu că trăim singuri dar în realitate fugim de relaţii.

Aşadar, dacă părinţii săi, deci, fiinţele care i-au dat viaţă şi chiar el însuşi, se critică şi se condamnă, spunând că nu e bun şi nici frumos, nici perfect ori, priceput, cum ar putea altcineva să rostească aceste lucruri despre el? Cum ar putea privi el pe altcineva cu admiraţie, fără să devină gelos sau invidios?

Eşti minunat aşa cum eşti şi te încurajez să trăieşti aşa cum îţi place. Toate alegerile tale sunt spre binele tău.

Oamenii înţelepţi iubesc

Un cititor m-a întrebat cum reuşesc să fac oamenii să mă iubească fără să le promit ceva. Simplu, iubindu-i ei te vor iubi înapoi. Sigur că nu există o garanţie în toată treaba asta. Însă, te întreb eu, oare ce acţiune îţi oferă garanţie? Oare studiile, supunerea sau cariera, te vor ajuta să trăieşti o viaţă fericită? Gândeşte-te la asta. Dar fă-o cu atenţie, nu confunda garanţiile cu promisiunile.

Ai mai mult de câştigat dacă îţi trăieşti viaţa renunţând la Orgoliu, căutând să eviţi conflictele pe care oamenii slabi le pornesc. Ai citit foarte bine! Oamenii slabi pornesc conflicte, cei puternici le anihilează, iar, înţelepţii le evită! Oamenii slabi pornesc tot felul de dispute, cu fiecare ocazie, de teamă să nu cadă în nedreptate sau să nu cumva să li se ia ceva. Oamenii puternici înaintează, ferm, cunoscând că oriunde îi va coborî viaţa, pentru a experimenta josul, se vor ridica şi vor curăţa lumea prin care păşesc.

Oamenii slabi sunt mereu agitaţi, nu sunt niciodată relaxaţi, ba, sunt încordaţi sau pregătiţi să atace sau să se apere oricând de oricine. Ei găsesc şi confecţionează duşmani chiar în casele lor, în oraşele lor, la şcoală şi la locul de muncă.

Dacă te-ai trezi de unul singur pe o insulă de vis (în paradis), un loc unde nu ţi-ar lipsi nimic, nu ţi-ar fi frig, nici cald şi nici foame sau sete, ai striga, sfâşiat de o durere cumplită, întrebând unde sunt toţi oamenii… Şi totuşi trăind printre ei spui că îi urăşti, îi critici şi le doreşti moartea, iar, de multe ori răsufli uşurat când citeşti o ştire despre un atentat soldat cu peste o mie de victime, gândind, întristat „of, ce bine că nu s-a întâmplat aici“.

„Vei avea şi perioade mai grele, dar ele te vor determina să observi lucrurile
cărora nu le dădeai atenţie până acum“
.
Robin Williams

4 gânduri pentru “Oamenii slabi, teama şi conflictele

  1. butca gabriela

    E atat de adevarat si frumos ce-ai scris,e sfasietor,esti tot mai intelept si mai bun in tot ce faci si n-o spun pentru ca te-ai departat de mine,stiu ca o faci spre binele meu si chiar de doare apreciez ca-ti pasa de mine,vrei sa ma inveti sa zbor singura,tu mi-ai aratat cum sa-mi iau elan si cum sa-mi fac curaj,e randul meu sa arat ce-am invatat.Stiu ca si in acest articol te-am inspirat si ti-ai atins tinta,m-ai linisitit,sti ca am suferit cumplit pentru fiul meu ca nu a vrut sa fie asa cum visam eu,uitasem de visele lui,am omis sa tin cont ca e dreptul lui la a-si trai propria viata,dupa propriile reguli,inca odata multumesc pentru cat faci pentru mine,dupa Dumnezeu esti al doilea mare ajutor in viata mea.Te iubesc enorm si esti foarte important pentru mine.

Lasă un răspuns