Prietenie pentru totdeauna, speranţă şi dor

Prietenie pentru totdeauna, speranţă şi dor

Prietenie pentru totdeauna, speranţă şi dor

Prietenie pentru totdeauna e sloganul infantil, folosit de adolescenţii neiubiţi, care îşi găsesc refugiul hoinărind, mâzgâlind ziduri, căutând libertatea, împreună cu alţi nefericiţi ce trăiesc în aceeaşi situaţie. Nu este o glumă! Este un articol cât se poate de serios şi de sincer. Prietenie pentru totdeauna e adevărul pe care cei mai mulţi l-am uitat şi de care de cele mai multe ori ne amintim atunci când realizăm că am rămas singuri.

E pentru prima dată în trei ani când nu ştiu despre ce să scriu, iar inspiraţia parcă mă ocoleşte. O fi din cauza programului supraîncărcat la serviciu sau a stării mele fizice, care, se înrăutăţeşte din ce în ce? Nu îmi permit să te las singur. Cel puţin nu încă. Nu vei rămâne singur până nu vom învăţa împreună să trăim, să cinstim şi să privim viaţa cu recunoştinţă, să îmbrăţişăm adevărul şi să-l preţuim. Este stâlpul care ne oferă sprijin, care ne mângâie inimile şi care ne şopteşte că vieţile pe care le trăim nu le trăim în zadar.

De această dată mă voi lăsa purtat de tine, inspirat de comentariile pe care le primesc la postări pe Facebook. Ştii, cu doi ani în urmă nimeni nu rezona cu scrierile mele, puţini le înţelegeau, pentru că nu le simţeau sau nu erau pregătiţi pentru a digera astfel de mesaje. Am venit cu ceva nou, diferit, curajos şi dur pentru majoritatea. Am dărâmat înainte de a construi, precum în cazul unui apartament vechi din care arunci uşile, geamurile sau mobila, instalaţia electrică şi pe cea de apă, apoi cureţi pereţii ca să îl renovezi; şi mulţi m-au urât pentru asta, considerând că le fur ceva.

Tot aşa s-a întâmplat în sufletul tău, cu vechiul tu, pentru a putea păşi în noua eră spirituală care a venit, care este acum aici şi se dovedeşte a fi minunată. Este primăvara despre care scriam în cărţi.

Astăzi, rolurile s-au schimbat, sunt apreciat şi încurajat de voi. Eu nu mai am putere. Dimineaţa mă trezesc şi citesc postări cu fragmente extrase din cărţile Vorbind cu Dumnezeu, pe care le postaţi şi mă bucur. Vreau să vă mulţumesc. Sunt mulţi cei care au nevoie de ele şi totuşi, sunt puţini cei ce realizează acest lucru din timp. Mult mai puţini la număr sunt cei care sparg barierele orgoliului, care reuşesc să parcurgă conţinutul pe deplin! Aceia care sunt pe cale de dispariţie sunt oamenii care nu se împotrivesc să înveţe să trăiască de la un copil! Iar oricât de ciudată şi de neplăcută ar părea pentru mulţi afirmaţia mea, ea este singura soluţie.

Nu renunţa la încrederea în tine şi la starea de bine pe care ai hotărât să le îmbrăţişezi începând de acum, din cauza micilor piedici pe care le vei întâlni în drum. Asemeni unui copac după fiecare furtună devii mai puternic şi mai experimentat.

Opreşte-te din a îţi mai răbda viaţa, ci savureaz-o din plin! Simte fiecare clipă! Plimbă-te pe acest Pământ, nu rătăci! Trăieşte cu bucurie fiecare clipă, ca şi cum ar fi ultima ta zi! Nu regreta ceea ce ai făcut greşit, ci alege din nou acordând mult mai multă atenţie situaţiei!

Iubirea este atunci când îţi doreşti să trăieşti alături de o persoană, nu când nu mai poţi să trăieşti fără ea.

Prietenie pentru totdeauna, încredere şi dor

Privesc la lista mea de prieteni, fără să mă uit la numele utilizatorilor, văd numai fotografiile de profil; vreau să le jur Prietenie pentru totdeauna. Este un sentiment minunat. Nu ştiu dacă ai făcut ceva asemănător vreodată, însă, te provoc! Privind la feţele prietenilor, simt cum fiecare expresie îmi transmite ceva diferit. Atât de multe trăiri. Una mă întristează însă alta mă face să râd. Câteva mă fac să mă simt stânjenit, la celelalte privesc cu mulţumire în suflet…

Câţiva dintre prieteni mă adoră. Alţii m-au şters de mult din listele lor. Îţi vorbesc despre persoanele pe care le cunosc din copilărie. Fiinţe cu care am creat legături infinite, în joacă, sau chiar printr-o simplă ceartă de copii.

Prietenie pentru totdeauna este cel mai potrivit slogan, cea mai simplă expresie şi cel mai adevărat sentiment. E cel mai pur adevăr şi cel mai lung. Infinit! E uşor să fii prieten cu cineva atunci când viaţa e frumoasă, când petreci şi te bucuri de experienţe plăcute împreună. Abia atunci când situaţia devine cenuşie afli ce înseamnă prietenia cu adevărat.

Din ce în ce mai multe persoane mi se alătură în această Călătorie. Unele ca sprijin. Altele ca spectatori, care înainte de a merge mai departe cu cititul, simt nevoia să îmi adreseze câteva întrebări în mod personal; şi vor să se asigure că în spatele experienţelor scrise se află o persoană reală ori, un prieten, un om simplu la fel ca ele, şi rămân mirate. Nu aş scrie vreodată ceva neadevărat sau ceva ce nu am trăit ca experienţă. Chiar dacă la un moment dat aş încerca, nu aş reuşi, fiindcă nu poţi să scrii o carte bună până nu o trăieşti ca experienţă, până nu trece mai întâi prin tine prin toate modurile!

Oamenii nu vin şi pleacă, ei vin şi rămân în sufletul tău pentru totdeauna..
Tu decizi pe cine păstrezi cu drag acolo şi pe cine te vei chinui întreaga viaţă ca să scoţi..
Alberto Bacoi/

5 gânduri pentru “Prietenie pentru totdeauna, speranţă şi dor

  1. Cretu Madalina

    Prietenia este cea mai frumoasa traire! Nu am reusi sa ne bucuram de frumusetile vietii daruite de Dumnezeu fara sa avem cu cine împărtăși! Oamenii speciali vin si pleaca din viata noastră dar ceea ce lasa in sufletele noastre sunt momente minunate pe care le vom pastra in suflet pana la sfarsitul vietii!
    Ei raman in inimile noastre prezenti in fiecare zi si ne aduc fericire atunci cand ne gandim la ei.

Lasă un răspuns