Nu lua criticile oamenilor prea în serios

Nu lua criticile oamenilor prea în serios

Nu lua criticile oamenilor prea în serios

Criticile oamenilor sunt ostenitoare, în unele zile mă simt ca doborât şi descurajat de tot. Şi tu ai astfel de zile, aşa că fii înţelept, citeşte articolul pe care îl scriu pentru tine. Eu te aştept pe Facebook ca să îţi mulţumesc pentru încrederea şi prietenia ta, este o onoare.

Dacă vei încerca să mulţumeşti pe toată lumea şi, nu îţi va mai rămâne timp pentru tine, criticile oamenilor vor veni asupra ta, te vor sufoca, oamenii te vor desconsidera, vor spune că eşti lipsit de valoare. Dacă vei investi în tine te vor urî şi te vor acuza, vor spune că eşti egoist ori narcisist. Trăieşte fără aşteptări şi oferă oamenilor ceea ce au nevoie să primească, nu ce îşi doresc să primească. Ignoră criticile oamenilor, trăieşte liniştit.

Oamenii nu ştiu ce este mai potrivit pentru ei, chiar mintea i-a convins să caute exact opusul. Aceasta cu mult timp înainte să îi cunoşti. Să cauţi să mulţumeşti oamenii este ca şi cum ai lupta cu morile de vânt, ca şi cum ai arunca firimituri de pâine într-un lac fără peşti. Indiferent de criticile oamenilor ori de părerile lor, nu asta e ceea ce trebuie să faci. Nu el este motivul pentru care te-ai născut pe Pământ.

Tu eşti o fiinţă frumoasă, inteligentă, specială şi unică. Eşti exact aşa cum ai nevoie tu să fii şi aşa cum alegi. Încetează să pleci urechea la criticile oamenilor a căror plăcere e să te vadă suferind. Există oameni care dau dislike şi la un clip video cu pisici sau cu alte animăluţe drăgălaşe care se joacă. Cine ar face aşa ceva sau de ce? Unii o fac, aşa că nu lua criticile oamenilor prea în serios.

Confortul, mediocritatea, superioritatea, transformă omul într-o oaie. Şi instabilitatea te poate transforma într-o cârpă sau într-un stâlp de oţel, în funcţie de puterea ta. Ele sunt alegeri pe care le-ai făcut cu mult timp înainte să vii aici. Astăzi a sosit timpul să înţelegi de ce ai ales astfel.

Criticile oamenilor şi soluţiile inimii

Am căutat oameni frumoşi şi buni peste jumătate din viaţă şi nu am găsit, credeam că nu există. Chiar toţi mă judecau. Apoi am început să fiu bun cu toţi oamenii şi m-au găsit ei. Astăzi sunt înconjurat de sute de oameni minunaţi. Unii nu aveau curajul să mai fie buni după toate prin câte trecuseră. Alţii nici măcar nu ştiau că sunt. Cei mai mulţi m-au privit din umbră, au văzut că sunt bun, le-a surâs ideea şi au aplicat-o. Eu vă pot învăţa să zburaţi însă nu pot să vă iau cu mine, trebuie să o faceţi voi prin puterile voastre.

Încetează să aştepţi salvarea de la oameni, prin salvare înţelegând ajutorul financiar oferit de pomană de către un bun samaritean pe care îl impresionezi, dacă nu cu vocea ta de aur cu situaţia dramatică pe care o prezinţi la Românii au Talent prin culise; bărbatul ori femeia din visele tale, care printre calităţile fizice ieşite din comun deţine şi o casă, o maşină sau multe proprietăţi, conturi bancare şi o nevoie mare de un partener, aşa, precum eşti tu, pe care să îl adopte şi în care să investească; expierea religioasă promisă sau amăgirile promovate în campaniile electorale.

Prin criticile oamenilor, vei fi influenţat să devii şi tu într-un fel anume, să trăieşti sub anume tipar, modern sau tradiţional, să respecţi o anumită dogmă, să te converteşti, să te pocăieşti, mai degrabă decât să te descoperi pe tine, pe adevăratul tu. Ei bine, aceşti învăţători nu sunt trimişi de Dumnezeu, ci lucrează pentru bunăstarea lor şi susţin instituţiile oamenilor.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Nu aştepta salvarea de la oameni

Astăzi mulţi s-au transformat în salvatori. În mod special, cu cât interesul este mai mare promisiunile lor sunt pe măsură. Permite-mi însă să îţi spulbăr iluzia. Nu te va putea salva niciodată un om, cel puţin nu unul care a fost ales la conducere. Nu te va salva un bogătaş care va fi impresionat de persoana ta. Nicio femeie nu va găsi la tine ceea ce nu găseşte la alt bărbat şi invers. Şi niciun om, niciunul în toată istoria lumii nu a fost mântuit prin formarea de diferite feluri. Apoi singurele persoane care au fost susţinute de către politicieni sunt rudele, colegii şi prietenii acestora.

Şi totuşi nu lua criticile oamenilor ca pe un prilej de a te răci, a te răzbuna sau a deveni un nepăsător. Acestea sunt metodele victimelor şi soluţiile slabilor ori neputincioşilor. Iubind zbori peste conflicte şi îi compătimeşti pe cei care se străduiesc să te rănească cu orice preţ şi nu reuşesc, dorind cu intenţii pure să îi iei alături de tine.

Nu te lăsa influenţat de vocile şi criticile oamenilor, nu da explicaţii nimănui. Nu te justifica în faţa colegilor, nu îţi îmbunătăţi imaginea, îmbunătăţeşte-te pe tine şi relaţia ta. Relaţia ta este a ta, nu o compara cu celelalte relaţii. Nu pleca urechea la sfaturile oamenilor oricâte exemple ţi-ar prezenta. Chiar dacă le-ai povestit situaţia ta, ei nu simt ceea ce simţi tu şi nu au trăit ceea ce ai trăit tu. Eşti unic, la fel e şi partenerul care te iubeşte şi viaţa pe care ai ales să o trăieşti.

Iubeşte-ţi partenera ta, fii prezent în relaţia ta şi mulţumeşte-te cu ea. Trăieşte pentru tine, împreună cu ea. Nu pleca urechea la ce spune lumea, doar tu poţi descoperi şi gusta iubirea.

Răspunde răului cu rău şi vei amplifica răul care se va întoarce la tine mai târziu.
Răspunde cu un gest cald celui care vrea să te rănească şi vei fi cel care opreşte circuitul,
care se opune răului, rupând lanţuri de oţel cu mâinile goale.

Alberto Bacoi

2 gânduri pentru “Nu lua criticile oamenilor prea în serios

Lasă un răspuns