Mesaj de recunoştinţă pentru cititorii mei

Mesaj de recunoştinţă pentru cititorii mei

Mesaj de recunoştinţă pentru cititorii mei

Cine sunt cititorii mei, iată un articol pe care îl dedic publicului care mă citeşte. Şi voi începe cu un mulţumesc smerit şi special, izvorât din inimă de om. Cititorii mei sunt oameni minunaţi şi simpli, suflete bine intenţionate, dotate cu harul înţelegerii şi cu cel al înţelepciunii.

Oamenii care îmi comandă cărţile ocupă funcţii importante. Unii sunt avocaţi, alţii sunt judecători, psihologi ori terapeuţi, profesori, redactori, scriitori cunoscuţi, antrenori de dezvoltare personală, spirituală, ori chiar oameni de afaceri care încep să privească viaţa cu alţi ochi odată ce este pornit procesul. Ei se inspiră, se descoperă, se preţuiesc mai mult şi astfel devin mai mari şi oferă mai mult la rândul lor.

Printre cititorii mei se numără şi persoane cu situaţii mai delicate, dar care mă îndrăgesc şi cărora le-am trimis cărţi gratuit. Prieteni nu aş fi crezut niciodată că voi fi apreciat la asemenea nivel, promovând un domeniu atât de dificil, iar voi să mă invitaţi în toată ţara, tot timpul. Dacă mi-ar sta în putere v-aş vizita pe toţi, pe fiecare în parte. Şi tu poţi face să se întâmple lucruri minunate în viaţa ta.

Am fost invitat de cititorii mei, care, ulterior au devenit prietenii mei, în ţări ca Italia, Germania, Islanda, Austria sau Israel, fără să fiu nevoit să plătesc ceva, nici măcar drumul. Mulţumesc celor care mi-au trimis bani, este o onoare pentru mine faptul că îmi citiţi şi îmi apreciaţi lucrările.

Mă bucur când circul cu metroul, observând printre călătorii prăbuşiţi cu privirea în telefoane cum unii dintre ei îmi accesează blogul. Există oameni care şi-au printat cărţile pe care le-am urcat pe internet în variantă online gratuită, ca să le citească pe hârtie ori să le împrumute tuturor. Ceea ce este un efort imens.

Cu toate acestea nu toţi oamenii citesc. Nu toţi obişnuiesc să citească, aşa, în general, poate din obişnuinţă ori din simţământul de atotcunoaştere care le-a fost vărât în subconştient şezând la televizor.

Dificultatea oamenilor români constă în faptul că nu citesc, că nu au niciun interes să îşi antreneze imaginaţia şi spiritul creativ. Ei sunt obişnuiţi să privească imagini, să vadă titluri, să asculte zvonuri, să urmeze doctrine şi să se supună celor care se îmbogăţesc pe nedrept pe spatele lor. Cu toţii se înghesuie să se plângă şi să acuze în toate părţile, pe toţi oamenii, că ar fi vinovaţi pentru amărăciunea lor, mai puţin pe ei înşişi.

Atunci când urmăreşti un film vezi o poveste, dar când citeşti o carte creezi o poveste. Când vizionezi un film mintea ţi se relaxează, dar când citeşti o carte ea ţi se dezvoltă, de aceasta să fii sigur.

Cei ce nu obişnuiesc să citească

„Ce ţară de rahat, abia aştept să plec de aici“, gândesc cei mai deştepţi dintre ei. Iubitule, ţara este aşa pentru că tu eşti astfel. Ţara nu poate evolua cât timp tu alegi să rămâi la acelaşi nivel, atâta vreme cât colegul tău de cameră alege de fiecare dată acelaşi lucru.

Din nefericire primii dezamăgiţi vor fi tinerii. Tinerii, nu studiază pentru ei, o fac în avantajul corporaţiilor pentru al căror vis vor trudi tot restul vieţii. Sistemul a ştiut aceasta dinainte să o cunoaşteţi voi ori părinţii voştri. Iar în felul acesta aţi căzut în capcană. Sistemul a transformat „lupta pentru visul tău“ în lupta pentru a le construi magnaţilor lumii imperii.

Magnaţilor care te plătesc cu o mie de euro lunar pentru rezultatele tale ori pentru lupta ta pentru cariera ta, le aduci încasări de peste o sută de mii de euro în fiecare săptămână. În tot acest timp ei îşi desfată minţile sau trupurile vizitând insule la care tu vânezi de minim trei ani de zile o ofertă cu sejur de trei zile însă nu reuşeşti!

Nu intenţionez să fiu răutăcios cu cineva, aşa sună mesajul dedicat celor care nu citesc, sau care nu gândesc şi nu creează, care nu veghează, cei care doar execută, care consumă şi primesc cu mintea deschisă gunoiul promovat de mass-media, de vedetele cu minţile încete, cele care au transformat omul modern într-o sorcovă a informaţiilor şi a obiceiurilor, pe femei în personaje de comedie şi pe bărbaţi în femei.

Cititorii mei care vânează liniştea

În realitate ai nevoie să te ridici, ai nevoie să trăieşti şi să te accepţi ca să găseşti liniştea. Tu, cel care citeşti acum, eşti unic şi frumos şi bun. Fă ce vrei să faci, ceea ce iubeşti să faci! Fă-o cu pasiune, ca şi cum ceva arde în inima ta, acel ceva care te torturează sau te propulsează înainte. Gândeşte cum vrei să gândeşti, fii tu însuţi! Începe cu paşi mărunţi, nu te aştepta să ai succes de prima oară.

Iubesc şi stimez cititorii mei, mă bucur că vă inspir şi că mă susţineţi, e un privilegiu. Aşa că râspândiţi iubire şi înţelegere în tot poporul, îmbrăţişaţi iertarea şi înţelepciunea, voi sunteţi viitorul!

„Cititul este ca oglinda, îţi arată ceea ce ai deja în interiorul tău“.
Carlos Ruiz Zafon.

2 gânduri pentru “Mesaj de recunoştinţă pentru cititorii mei

  1. IOANA

    Buna Alberto! Este adevarat ca in scrierile tale am gasit multe idei frumoase,pline de iubire si intelepciune, am aflat raspuns la unele intrebari pe care , chiar eu, mi le pusesem, mai ales in trilogia ” Vorbind cu Dumnezeu”, pe care am parcurs-o cu mult interes. Chiar multi oameni aveau nevoie de asa scriere, daca poti sa mai continui, te rog sa o faci , caci ajuta multe suflete sa se trezeasca la realitate. Mie, personal, care imi place sa citesc ceea ce aleg ca este bun , util, ce rezoneaza cu fiinta mea – astept in continuare asemenea creatii.

Lasă un răspuns