Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni! Lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de noi. Nu este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii. Una care promovează competiţia, negativismul ori latura înnegrită a lumii. Aici copiii noştri aproape că sunt învăţaţi să fure de către sistemul educaţional, încă din clasele primare. Pildele pe care le ascultai în copilărie, de asemenea, ţi-au deschis apetitul pentru a îţi răni fraţii sau colegii ca să obţii mai mult decât ei. Însă la sfârşitul povestirii bunica îţi spunea că morala este ca tu să nu faci aşa, când în realitate ea tocmai îţi dăduse o idee „genială“, o nouă opţiune, aceea de a trişa, fără ca ea să îşi dea seama iar tu să realizezi.

Atrage-i atenţia copilului tău să nu calce prin balta pe care el nici măcar nu a observat-o şi vei realiza că se va duce să o facă, chiar dacă îl vei ţine strâns de tricou. Se va smulge cu toată forţa ca să aplice ideea pe care ai însămânţat-o în mintea lui oricâtă rezistenţă ai opune. Dacă nu îi atrăgeai atenţia el nu călca prin baltă, fiindcă se uda la picioare. El nu îşi provoca disconfort. Aşadar, acesta este modul în care funcţionează psihicul uman în stadiul la care se află.

Fii bun! Iubiţilor fiţi buni şi înţelepţi, aveţi nevoie să fiţi aşa. Orice mi s-ar fi întâmplat în trecut, oricât de urât s-ar fi purtat cineva cu mine la un moment dat în viaţă, rămân un om bun pentru că mă cunosc şi asta sunt. Un om stabil emoţional nu se schimbă la fiecare două minute, în funcţie de vreme, de starea sa şi de comportamentul celorlalţi faţă de el sau de tonalitatea cu care i se adresează un şofer în trafic, în drumul spre serviciu.

Să pari rău, răzbunător şi superior în faţa celor din jur, a încetat să mai fie la modă, cu toate că niciodată nu a fost. Nu e nimic tare, cool sau mişto, să te comporţi ca un prost cu oamenii pe care îi întâlneşti, indiferent câtă dreptate ţi-ar şopti mintea ta neputincioasă că ai. Ba este ruşinos şi primitiv.

Oamenii care se comportă astfel faţă de partenerii de viaţă, de părinţi şi de copiii lor ori de participanţii la viaţă, sunt oamenii cavernelor; ei trăiesc cu şase mii de ani în urmă, cu toate că îi poţi recunoaşte zilnic în aparaţiile televizate de cea mai mare audienţă, umple sălile de conferinţe îmbrăcaţi la cravată, la fel şi parlamentul, cele mai de lux saloane de relaxare sau de înfrumuseţare, teatrele, operele şi bisericile.

Fii bun cu ceilalţi oameni! Nu căuta să fii mai bun decât ceilalţi oameni! Luptăm mereu pentru a fi cei mai buni, aceia mai adoraţi şi mai apreciaţi dintre oameni, ca să ne odihnim pe locul întâi, acela de sus, osteniţi, după o călătorie lungă către vârful pe care nu îl vom atinge niciodată. Şi nu ne mai rămâne timp ca să ne bucurăm. În realitate însă, noi nu avem nevoie să fim cei mai buni, este de ajuns să fim o crenguţă roditoare care schimbă în totalitate direcţia copacului altoit.

Fii bun, pentru tine o faci

Fii bun începând cu momentul de acum! Personal întotdeauna voi fi un om bun, o persoană calmă şi calculată ori fermă, un prieten cald, un sprijin pentru toţi oamenii. Aceste calităţi transmit un Sentiment minunat de pace şi de măreţie venite din interior. Citeşte şi articolul Liniştea din interior.

Priveşte soarele cum străluceşte sau cerul cât este de luminat! Afară totul este minunat! Treci peste gândurile înşelătoare care încearcă să îţi înlocuiască starea luminată şi continuă ziua cu gratitudine. Fii bun. Fii mai bun decât ai fost ieri! Azi poate fi ultima ta zi sau prima în care începi să trăieşti în adevăratul sens al cuvântului.

Fii un om mai bun! Fii liniştit! Fii bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi că poţi să faci ceea ce ai ales să faci. Trăieşte cu recunoştinţă şi petrece cât mai mult! Şi totuşi nu trăi pentru asta. Nu trăi pentru a organiza nunţi şi botezuri chiar dacă sunt frumoase. Pentru că astfel vei rămâne gol, iar, când tinereţea se va ofili te vei separa de partener. În schimb celebrează fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes, ca un copac care înfloreşte de bucurie că va face fruct…

Nu îţi fie teamă să fii bun

Să nu îţi fie teamă să te preţuieşti. Ca exerciţiu îţi adresez o provocare. Amenajează-ţi un spaţiu pe balcon ori pe terasă, unde să bei un ceai, o cafea sau o bere seara sau dimineaţa în mod regulat, ca să te linişteşti şi să reflectezi la persoana ta, la anii şi la realizările tale ca suflet călător, nu ca minte ancorată în egoism, câştiguri şi posesii de care nu te poţi dezlipi.

Aşează pe terasa ta cel mai confortabil fotoliu, cel mai scump covoraş, o pătură fină ori câteva flori îngrijite, o măsuţă, ori o lumânare în suport. Apoi, adaugă şi câteva cărţi. Construieşte-ţi altarul tău şi devino sursa ta de inspiraţie! Eu te asigur că meriţi.

În viaţă indiferent de posibilităţile tale sau de credinţa ta, dacă ajuţi un singur om înseamnă că eşti în viaţă, că exişti şi că nu ai trăit degeaba. M-ai auzit? Dacă ajuţi un singur om înseamnă că exişti cu adevărat şi că nu ai trecut în zadar prin această lume, trăind degeaba pe Pământ. Atunci când vei obţine primele rezultate, care, îţi vor bucura fiinţa, nu ezita să îmi scrii. Eu te voi invita la o cafea ca să discutăm despre asta, vii?

Fii bun cu oamenii pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i,
numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc.
Alberto Bacoi

4 gânduri pentru “Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

  1. IOANA

    Buna, Alberto! Si cu aceste sfaturi, desi tanar fiind, dai dovada de multa intelegere,tact, intelepciune.Din pacate, multi dintre noi,la varsta ta, ne lasam condusi prea mult de ego si manifestam in anumite situatii, multa furie,indignare, invidie,ura, chiar dorinta de razbunare.cand suntem raniti,jigniti, nedreptatiti. De multe ori , m-am lasat.si eu condusa de aceste trairi,dorinte rele,care , mai apoi, nu mi-au adus nimic bun. Dimpotriva , se repetau,parca se atrageau continuu in viata mea, ca niste lectii care nu erau bine invatate. Pana intr-o zi, cand , nu stiu ,cred ca ingerul meu pazitor mi-a soptit subtil sa incerc si alte variante : sa caut sa iert , chiar cand sunt ranita sufleteste,, sa fiu mai buna, mai toleranta, mai intelegatoare.Si am vazut, apoi, ca in viata mea, incet, incet, lucrurile s-au schimbat radical. Am inceput sa trimit ganduri de iubire nu numai copiilor mei ,dar si oamenilor pe care ii intalnesc pe strada, florilor din gradina mea care sunt superbe, caci si ele simt, percep energia iubirii. Chiar daca simt si vad ca mai sunt in lume si destule situatii rele, eu caut sa descopar numai frumusetea din lucrurile marunte- si este absolut minunat ! Cu drag, IOANA

Lasă un răspuns