Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie

Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie

Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie

E bine să asculţi toţi oamenii. În special pe oamenii care vorbesc despre ei din nevoia de a fi opriţi şi aprobaţi, încurajaţi, compătimiţi ori iubiţi, chiar şi prin cuvinte. Oamenii care vorbesc despre ei au Probleme de discutat, situaţii de clarificat, lucruri de înţeles, evenimente de acceptat şi obstacole de depăşit. Au nevoie să fie atinşi pe umăr sau îmbrăţişaţi fără să li se ceară aprobare. Citind te vei convinge că sunt mai multe tipuri de oameni care vorbesc despre ei decât am identificat eu în articol. Începem!

1). Oamenii care vorbesc despre situaţia lor la fiecare întâlnire, sunt oameni trişti, neînţeleşi, cărora viaţa le-a făcut o surpriză. Surpriza, a fost că viaţa lor nu a mers pe calea despre care ei şi-au închipuit că ar fi cea mai bună, cea mai scurtă, cea mai confortabilă. Aceea perfectă. Viaţa are căile ei, în aceasta constă perfecţiunea, ea este frumuseţea.

2). Femeile care vorbesc despre ele nu sunt ascultate de soţii ori de familiile lor. Ele au nevoie de atenţie! Vor să fie băgate în seamă, apreciate şi lăudate pentru Eforturile pe care le depun în fiecare zi. Femeile vor să fie admirate pentru calităţile lor ca oameni, nu doar ca jucării sexuale de care bărbaţii au nevoie şi atât.

Femeile vor ca opiniile lor să conteze. Sunt nevoit dar să recunosc că în majoritatea cazurilor opiniile femeilor sunt superioare acelora însoţite de un aer superior şi exercitate de bărbaţi. Astăzi, bărbaţii au devenit oamenii care vorbesc despre eşecurile lor. De exemplu, ca mine!

3). Sunt sigur că nu sunt singurul căruia i s-a întâmplat să iasă cu o persoană ca să se cunoască, iar discuţia să fi fost direcţionată în mod inconştient de către ea, într-o prăpastie din care nu ai putut să o scoţi.

Te confrunţi cu un moment neplăcut când ea îţi povesteşte despre relaţiile pe care le-a avut în trecut, şi totuşi tu poţi să scoţi idei bune din această experienţă cum ar fi, de pildă, acest articol. El este semnul că persoana pe care ai ieşit ca să o cunoşti nu este încă pregătită să cunoască pe cineva.

Fii răbdător cu ea, ascult-o, dar din când în când adresează-i întrebări. Încearcă să o convingi că preocuparea cu identificarea soluţiilor de viitor este soluţia. Ceea ce a fost a fost aşa cum a fost. Ceea ce va fi depinde de ea ori de dorinţa ei de a îşi depăşi condiţia. Ia decizia! Fii impulsul şi porneşte transformarea, adu schimbarea.

Oamenii care vorbesc despre realizările lor

4). Oamenii care vorbesc despre succesele lor în realitate au nevoie să fie observaţi mai mult, ei tânjesc să fie admiraţi sau răsplătiţi mai tare. Cărţile cu titluri „Cum să atragi banii în viaţa ta“ exact asta vor atrage către autorii lor, Banii, vreme în care cititorii rămân doar cu cititul şi cu câteva idei bune dar care nu prea pot fi puse în practică în fiecare caz.

Oamenii nu sunt chiar personalităţi trase la xerox. Iar piaţa odată invadată cu un produs nou, nu mai poate să fie invadată a doua oară de acelaşi produs creat de un alt autor. Tot aşa cum un artist nu poate debuta de mai multe ori. Oamenii modelează o informaţie în funcţie de nevoile lor şi ascund adevărul în funcţie de interesele lor. Citeşte şi articolul Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici.

I-ai văzut pe acei oameni frumoşi, care duc o viaţă frumoasă şi care se filmează, vorbind despre fericire, însă căreia îi atribuie definiţii în funcţie de preferinţele lor? Nu intenţionez să fiu răutăcios ori invidios, nici nu vreau să decredibilizez pe cineva. Nu spun că nu au dreptate, însă nu toţi oamenii deţin o situaţie asemănătoare cu a lor. Nu toţi suntem tineri, frumoşi, sănătoşi ori independenţi din punct de vedere financiar. Foarte mulţi dintre oameni îşi trăiesc vieţile complet singuri. Aceasta fiind cauza pentru care se îmbolnăvesc şi îmbătrânesc prin spitalele de nebuni sau prin azile de bătrâni.

De ce niciuna dintre aceste persoane publice nu le vorbeşte celor pe care i-am descris despre fericire, despre satisfacţia de a obţine ori de a realiza ceva? Când se dă mare omul se face urât, atunci el devine neputincios, iar realizările lui îşi pierd credibilitatea.

Oamenii care vorbesc despre eşecurile lor

5). Oamenii care vorbesc despre eşecurile lor, pe care le recunosc ca fiind, experienţe de care au avut nevoie ca să crească, sunt oameni de aur. Sunt sinceri, oneşti, recunoscuţi ca valori reale care umblă printre oameni în prezent, la fel cum maeştrii din trecut, au trăit aici cu Scopul ca generaţiile de astăzi să aibe un reper stabil în călătoriile lor.

Învaţă de la oamenii ale căror vieţi s-au dovedit a fi un eşec. După cum scriam în nenumăratele articole de pe Blog. Deoarece, aceşti oameni au acumulat o sumă de experienţe ce ţi-ar putea oferi soluţii la problemele tale actuale care îţi dau bătăi de cap. Ca să nu mai spun că de cele mai multe ori eşecul şi succesul vin la pachet şi că sunt unul şi acelaşi lucru, aşa cum scria Jean-Paul Sartre.

6). Reţine, în viaţă nu te vei veseli tot timpul, indiferent de situaţia ta, de aspectul tău ori de avantajul pe care societatea ţi-l oferă! Fii pregătit să înfrunţi viaţa, realizând că, starea ta naturală este fericirea. Că tristeţea pe care o experimentezi este provizorie şi că eşti influenţat de mediul în care convieţuieşti. Tot ce trebuie să faci în lume este să iubeşti ca să o părăseşti.

Atunci când crezi că ai pierdut de fapt ai câştigat şi invers, fiindcă atunci când obţii Succesul peste noapte te opreşti. Atunci te obişnuieşti cu aplauzele şi consideri că ţi se cuvine şi rămâi aşa. Viaţa pe Pământ nu a fost destinată să deţină destinaţii, ea este doar o călătorie minunată de mult aşteptată!

7). Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie. Ei strigă lumii prin toate modurile, zicând, sunt aici, m-am născut într-o lume care mă tratează ca pe un invizibil. Uite-mă! Respir, gândesc, trăiesc, simt, mă doare!

„Viaţa este minunată dacă nu te temi de ea“.
Charlie Chaplin.

Un gând pentru “Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie

Lasă un răspuns