Mesaje de primăvară, sfaturi şi motivaţie

Mesaje de primăvară, sfaturi şi motivaţie

Mesaje de primăvară, sfaturi şi motivaţie

Mesaje de primăvară e articolul prin intermediul căruia vreau să îţi urez la mulţi ani. A devenit deja o tradiţie să scriu un articol motivaţional, la fiecare început de primăvară. Iniţial, am dorit să realizez o grilă cu mesaje de 1 Martie şi totuşi, mesaje de primăvară sună mai puţin comercial şi mai potrivit pentru tine. Mesaje de primăvară este articolul pe care ai nevoie să îl citeşti ca să te pui pe picioare.

Ştiai că aproximativ 30% din audienţa care mă citeşte sunt femei, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 55 de ani? Nu ai ştiut dar ai aflat acum, odată cu mine, mulţumită statisticilor înregistrate de Facebook. Tot de acolo am aflat şi că un procent de 60% dintre cititori îmi accesează articolele de pe dispozitive mobile, mai mult dimineaţa în drum spre serviciu. La mulţi ani!

Cum pot îmbrăţişa viaţa, ce acceptare? Să accept faptul că lucrez zece ore pe zi, şase zile pe săptămână, tot timpul, toată viaţa şi, totuşi, în unele zile să nu am bani să ies în oraş sau să nu am cu cine? Să accept faptul că sunt frumoasă, corectă şi isteaţă, dar întâlnesc numai dobitoci şi dobitoace?

În regulă, eu nu îţi pot oferi altă viaţă scormonind prin trusa mea de vieţi. Cu toate astea te pot îndruma spre a ţi-o îmbunătăţi pe cea pe care o trăieşti în prezent. Ţine minte că fiecare frământare, frustrare, mânie ori regret simţit şi trăit, sunt momente irosite. Da, sunt ani, luni, săptămâni, zile, ore, minute ori secunde, de care îţi baţi joc literalmente, crezând că cumva nu se vor termina niciodată, că vin mereu şi că există din belşug.

Aceste reacţii te îmbătrânesc şi fac ca viaţa ta să se scurgă, împotriva voinţei tale şi cu o viteză pe care nu o poţi controla. Şi astfel nu mai vezi nimic. Este ca şi cum ai călători cu un tren de mare viteză, când privind pe fereastră nu te poţi bucura de peisaj din cauza vitezei. Doar în depărtare pare că se vede mai clar. Aproape de linia orizontului. Însă depărtarea nu poate fi trăită ca experienţă niciodată. Ea rămâne doar o imagine, un vis, o dorinţă şi atât.

Astenia sufletelor de primăvară

Începe să lucrezi cu tine! Ai petrecut sute de ore gândindu-te cum să îţi determini prietenii, colegii şi persoana de care eşti îndrăgostită în ascuns să te placă, dar totul în zadar. Tu nu eşti aici ca să îi mulţumeşti pe ceilalţi, te afli aici ca să te mulţumeşti pe tine inspirându-i pe ceilalţi prin prezenţa ta.

Plimbă-te, aleargă, du-te la sală! Călătoreşte! Caută să îţi dezvolţi pasiunile, învaţă lucruri noi, citind cărţi care te înalţă până la stele! Scrie tot felul de mesaje, începe să accepţi invitaţiile prietenilor tăi sau vorbeşte cu toţi oamenii de pe stradă! Cei mai mulţi dintre oameni îndrăgesc persoanele deschise care trăiesc vieţi interesante pătrunse de mister şi de aventură. Urmăreşte-ţi scopul! Nu aştepta să răsară soarele, fii soarele!

Spune lucrurilor pe nume oricât ar fi ele de supărătoare pentru unii şi nu te îngrijora că o să rămâi fără prieteni! Poate că a sosit timpul să îi selectezi. Omului prost trebuie să îi spui că este prost, ca să ştie şi să facă ceva în privinţa aceasta pentru el.

Nu te îngrijora că la un moment dat vei rămâne fără soluţii sau idei. Câte ai avut atunci când te-ai născut aici?

Viaţa nu e o telenovelă sau o comedie romantică care se termină de fiecare dată prost. Nu îţi irosi viaţa pentru o persoană pe care o iubeşti, dar care nu te iubeşte înapoi precum ţi-ai imaginat tu că ar trebui să fii iubită. Nu te-a condamnat nimeni la „iubire“ şi nu îţi este destinată nicio suferinţă. Iar soarta nu ţi-a fost hărăzită de către Creator împotriva voinţei tale, El te-a lăsat pe tine să decizi pentru tine. Dar sigur, Universul cunoştea deciziile pe care le vei lua. Nu intrăm în alte discuţii, revenim…

Sfaturi şi mesaje de primăvară

Oamenii care nu te agreează nu te vor agreea şi PUNCT. Mai simplu de atât nu puteam să o scriu. Scopul tău nu este să convingi pe cineva că eşti exagerat de bună, de isteaţă sau de frumoasă, luptându-te dar cu morile de vânt. Renunţă la obsesiile pe care le ai faţă de persoane, poziţii, obiecte şi locuri. Nu te mai scuza ori minţi că nu eşti, că nu poţi să fii sau că nu poţi să obţii ceea ce îţi doreşti, înainte măcar să fi încercat!

Ia o pauză de la persoana cu care te-ai asociat în tot acest timp mai mult de jumătate din viaţă. „Părăseşte-te“ ca să te regăseşti! Fii relaxată mai tot timpul orice ai face, povesteşte detaşată despre problemele tale acelea mai cenuşii. Zâmbeşte ironic atunci când rămâi blocată în trafic şi parchează maşina, mergi pe jos. Râzi când primeşti o amendă pe nedrept. Meditează, mergi la terapie şi fii psihologul tău, scrie mesaje de primăvară apoi lipeşte-le pe frigider şi reciteşte-le în fiecare dimineaţă!

Cumpără o bicicletă ori închiriază una! Dă-ţi demisia, caută un serviciu mai bun unde vei fi apreciată mai mult!

Ieşi la aer, adulmecă viaţa şi zâmbeşte florilor! Priveşte cerul, numără clipele, iubeşte prezentul apoi cinsteşte oamenii, admiră-te pe tine prin ochii lor! Fii aşa cum ai visat să devii făcând ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti chiar acum, aşa cum ne învăţa Theodore Roosevelt.

Distribuie articolul mesaje de primăvară tuturor femeilor, încurajează-le, şi vor deveni mai bune. Pentru că, mai bun înseamnă mai frumos. Mai frumos înseamnă mai înalt. Mai înalt înseamnă mai luminos. Mai luminos este mai fericit, apoi mai fericit este mai liber. Citeşte şi articolul Eşti mai importantă decât crezi!

„Nu visa lucruri mărunte, pentru că ele nu au puterea să mişte inimile oamenilor“.
Johann Wolfgang von Goethe

3 gânduri pentru “Mesaje de primăvară, sfaturi şi motivaţie

Lasă un răspuns