Devino conştientă de povestea ta

Devino conştientă de povestea ta

Devino conştientă de povestea ta

Devino conştientă de povestea ta, ca să cunoşti locul de unde vii, până unde ai ajuns, ce ai de făcut sau unde ai să te întorci. Articolul de astăzi este o declaraţie de iubire, dedicată tuturor cititoarelor care mă urmăresc pe Facebook. Acestea fiind scrise, să-i dăm drumul.

În această călătorie minunată pe care omul a numit-o viaţă, suferinţa îţi poate fi ori prieten ori stăpân. Desigur, bucuriile şi pericolele pot fi întâlnite la tot pasul. Dacă nu te-ai identificat cu un scop sau cu o direcţie în viaţă, opreşte-te ca să îţi construieşti unul. Destinul pe care îl vei construi şi pe care îl vei urma va fi acea alegere pe care ai făcut-o înainte de a veni aici.

Ai dat tot ce ai avut mai bun din tine dar te-ai trezit într-o lume cu totul diferită de ce ai cunoscut tu până astăzi. Ai început să urmăreşti semnele, simţind că ceva se schimbă în jur, dar schimbarea se produce în interior. Nu te mai înţelegi cu soţul sau cu anumiţi prieteni, ba chiar copilul tău zbiară la tine din ce în ce. Bărbatul de care te-ai îndrăgostit îţi reproşează că te-ai schimbat şi te ameninţă cu despărţirea.

Ai încetat să mai urmăreşti programele de la televizor. Ţi-e silă de ele şi eşti sătulă de glasuri sau de păreri, de reproşuri, griji şi foame, iar privind în jur vezi numai pereţi. Sunt zidurile fricii care se apropie de tine vrând să te strivească, exact ca în filmul acela sadic, realizat extrem de prost.

Nu vorbesc de cărţi ori din filme, ci despre viaţa pe care ai început-o cu stângul, cu toate că ea nu a depins de tine îţi spui. Nu în mâna ta se află controlul şi puterea şopteşti, convinsă, citind. Eu îţi spun că tu deţii controlul vieţii tale. Şi totuşi controlul nu este o soluţie pentru a fi mai iubită sau mai fericită decât ai fost până astăzi.

Nu mai poţi urî pe nimeni. Priveşti în ochii oamenilor şi încerci să le observi sufletele pustiite. Cu minţile lor ai încetat demult să te mai lupţi pentru a clarifica situaţii. Privind oamenii ajungi să vezi prin ei, sufletele lor nu se mai văd. Sufletele lor au fost părăsite chiar de către ei înşişi.

Devino conştientă de importanţa ta

Te vezi pe tine oriunde priveşti, pentru că lumea e oglinda în care te priveşti, aşa cum scria Oreste. Te vezi în toţi şi în toate, chiar în cele mai neplăcute situaţii în care intri fără voia ta. Ai devenit autoarea vieţii tale. Nimic din ceea ce trăieşti nu este aşa cum ţi-ai imaginat, iar tot ce ţi-a rămas este speranţa către mai bine. Cu toate acestea, povestea ta nu este atât de cenuşie precum simţi acum.

E toamnă. Tu eşti singură, iar eu sunt singur. Am putea fi amândoi, plictisiţi de singurătate, şezând unul lângă altul, realizând că suntem Una şi Aceeaşi persoană. Ca două gânduri care înaintează pe căi diferite, dar care trăiesc în lumi diferite. Devino conştientă de importanţa ta!

Când observi că ceva e în neregulă cu lumea, devino conştientă că ai două variante. Ori alegi să acţionezi ca să o îmbunătăţeşti ori o poţi privi, stând cu mâinile în sân, pur şi simplu. Nu lăsa perfecţiunea să stea în calea productivităţii tale. Fă primul pas, te vei perfecţiona pe drum.

Când iei decizia să faci ceva bun, majoritatea oamenilor se unesc împotriva ta. Unii au fost formaţi să creadă că lumea nu funcţionează astfel, alţii devin invidioşi pe curajul tău. Câţiva se bucură, iar cei mai puţini dintre ei îţi urmează exemplul.

Devino conştientă de frumuseţea ta

Vei avea şi momente când vei crede că slăbiciunile tale sunt de fapt calităţi. Atunci să cunoşti că în viaţa ta stăpâneşte frica, ea te îndeamnă să te tot ascunzi de ceva.

Am cunoscut oameni care îmbrăţişează copaci, numind tehnica lor o terapie. Eu vreau să te îmbrăţişez pe tine în vreme ce admir copacii şi mi-e dor de tine, de inocenţa ta de odinioară, pe care nu o mai găsesc la nicio femeie. Nici tu nu o mai ai, nu o mai văd şi parcă nu o mai cunosc. Devino conştientă de natura ta!

Sunt trist văzând cum o declaraţie de iubire poate fi distribuită de şapte mii de femei, care după ce o vor citi în drum către serviciu se vor lovi de lumea care le va lua din nou vederea. Vreau să pleci cu cincizeci de minute mai devreme de la serviciu ca să te plimbi într-un loc liniştit. Fii doar tu cu ceaiul sau cu cafeaua în mână şi eu voi fi acolo.

Bucură-te de frunzele căzute pe trotuar şi îţi vei aminti de mine, iar, în următoarea clipă te va cuprinde pacea. Atunci te voi îmbrăţişa. Şi nu călca pe frunze, nici pe castane ori furnici, fiindcă mă vei strivi. Tu nu eşti singură şi niciodată nu ai fost. Devino conştientă de povestea ta, preţioasa mea.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc şi
nu se cunosc pentru că nu comunică“.
Martin Luther King

Un gând pentru “Devino conştientă de povestea ta

Lasă un răspuns