Scrisoare de intenţie pentru toleranţă şi acceptare

Scrisoare de intenţie pentru toleranţă şi acceptare

Scrisoare de intenţie pentru acceptare în societate. Scrisoare de intenţie pentru admiterea la facultate, scrisoare de intenţie pentru ocuparea unei poziţii de lucru, scrisoare de intenţie adresată sistemului de învăţământ, scrisoare de intenţie adresată părinţilor sau membrilor oricărei organizaţii. Un discurs inspirat din filmul Accepted.

Nu am să vă cer niciodată să mă credeţi şi să deveniţi ca mine. Majoritatea v-aţi făcut deja o părere în privinţa mea. Sunt un expert în respingeri, o pot vedea pe feţele voastre când citiţi. Pe mine sau pe cei ca mine, ne judecaţi după felul cum arătăm, ci nu după Cine suntem! Doar pentru faptul că vreţi să ne impuneţi să gândim şi să arătăm ca cei care se îmbracă la costum şi care, şi-ar trăda şi fratele ca să îi preia funcţia, pentru asta ne urâţi şi/sau ne privaţi de drepturi? Adevărul este că nu suntem ca ei şi sunt al naibi de mulţumit de acest lucru!

Întreaga viaţă mi-au fost prezentate tipare, valori şi tradiţii! Ce tradiţii? Ce valori? Care tipare? Ale tinerilor conduşi de bani şi ale umilirii acelora care sunt total diferiţi de cele mai proaste clone (produsele de top ale societăţii)? Ale tinerilor presaţi atât de tare încât devin nişte marionete? De ce? De ce nu putem exista cu toţii împreună?

Voi aveţi regulile voastre, programul şi organizarea, însă, noi facem lucrurile altfel! Noi ne lăsăm conduşi de intuiţie ci nu de tirani, conducători ori profitori, iar pentru asta ne numiţi infractori? De ce trebuie să gândim şi să ne comportăm ca voi? Voi sunteţi adevăraţii infractori deoarece ucideţi bucuria şi pasiunea pentru viaţă a copiilor voştri care sfârşesc prin a se sinucide la vârsta de cinsprezece ani! Aceasta este adevărata crimă!

Ce spuneţi voi, părinţii generaţiei de azi, sistemul a fost destul de bun cu voi? V-a învăţat să vă urmaţi inima ori v-a convins să nu riscaţi cu niciun chip? V-aţi dorit încă din copilărie să deveniţi administratori de imobil, şoferi de taxi, paznici, controlori sau vânzători? Oare acesta a fost visul vostru? Mă tem că nu. Poate că aţi dorit să deveniţi artişti, poeţi, magicieni, piloţi sau cântăreţi! Poate că aţi visat să călătoriţi prin întreaga lume fotografiind-o!

Scrisoare de intenţie | Discursul

Adevărul e că i-am dezamăgit pe mulţi. Mi-am dezamăgit în special părinţii şi fraţii. Îmi pare rău, am visat să le ofer mai mult! Cu toate astea, în disperarea mea, s-a întâmplat ceva uimitor, ceva plin de posibilităţi, a apărut o Stea, ca o Sursă de Lumină şi entuziasm şi am realizat în patru ani cât alţii în patru generaţii; oare nu asta v-aţi dorit pentru noi, un infinit de idei, de posibilităţi şi scopuri?

Mi-am trăit prima jumătate din viaţă încercând să îi mulţumesc pe toţi dar, mai puţin pe mine, crezând că astfel voi obţine aprobarea oamenilor şi că voi putea trăi aşa cum îmi place! Însă pe parcurs am realizat că în realitate nu îmi pasă! Cui îi pasă de aprobarea oamenilor? Nu avem nevoie de aprobarea voastră ca să ne convingem că am trăit ceva real! Convingerile oamenilor sunt iluzii!

Există foarte puţine lucruri adevărate în lume iar atunci când vezi unul ştii apoi te bucuri că ştii. Cele mai minunate clipe sunt cele mai scurte momente din viaţa unui om! Eu ştiu că sunt adevărate, indiferent că sunteţi de acord sau nu cu ceea ce citiţi acum. Nu avem nevoie de preoţi, profesori, doctori ori politicieni corupţi, de bani, de tradiţii sau valori morale îmbolnăvite, ca pur şi simplu să trăim şi să ne iubim. Lumea aceasta are nevoie de oameni liberi, cu o dorinţă arzătoare de a contribui la binele comun. Şi avem asta! Dacă simţi la fel, alătură-te nouă pe Facebook!

Aşa că puteţi continua să ne ameninţaţi, să ne amendaţi, să ne hărţuiţi şi să ne respingeţi, ori să faceţi ce trebuie să faceţi! Oricum nu prea mai contează acum, fiindcă nu ne vom opri din a cunoaşte şi a creşte! Niciodată nu vom uita idealul pe care îl purtăm în suflet şi că ne aflăm acum, aici, împreună, mereu, şi nimic din ceea ce veţi spune şi face nu ne va lipsi de darul pe care îl deţinem!

Adevăratul scop al educaţiei este cel de a stimula creativitatea şi pasiunea, nu a le ucide… O societate sănătoasă nu respinge inovaţia, o analizează şi o supraveghează, învaţă din greşeli şi îi răsplăteşte pe cei care vindecă minţile oamenilor nu pe aceia care le distrug. Cam aşa arată o scrisoare de intenţie înaintată lumii de tânăra generaţie.

„Trebuie să ştii cum să accepţi un refuz şi cum să refuzi o acceptare“.
Ray Bradbury

Un gând pentru “Scrisoare de intenţie pentru toleranţă şi acceptare

  1. Marian Carolina

    Creativitate, dragoste ,bucurie, libertate de alegere , de exprimare toate acestea se sting in ochii copiilor chinuiti de un sistem de invatamant infestat de stereotipuri impuse si indreptate spre oameni care sa faca o meserie pentru functie, bani sau pentru a indeplini visele pierdute ale parintilor.
    Am plecat din multe asa zise joburi inclusiv din invatamant pentru ca nu puteam sa tin lectii model pentru altii sa scriu proiecte fictive. Am scris scrisori de intentie si cv mincinoase doar sa ajung la interviuri pentru a comunica direct, am avut multe experiente in fiecare loc de munca si am plecat atunci cand nu mai aveam cum sa demonstrez ca vrea sa dau tot ce am mai bun. Eram mereu intro continua cautare de altceva pentru ca nu stiam ce vreau si de fiecare data rataceam, ma cautam pe mine in fiecare om si ramaneam mereu dezamagita.
    Cand suma experienteleor tale te face sa realizezi ca toate caile te duc spre cautarea sinelui tau pornesti pe drumul minunat in care inveti sa te iubesti pentru tot ce ai invatat si redescoperit cu fiecare „esec”.

Lasă un răspuns