Înlocuieşte obiceiurile de care nu prea ai nevoie

Înlocuieşte obiceiurile de care nu prea ai nevoie

Înlocuieşte obiceiurile de care nu prea ai nevoie

Înlocuieşte obiceiurile de care în realitate nu prea ai nevoie. Înlocuieşte obiceiurile învechite, acelea care nu îţi aduc niciun folos sau care te ţin pe loc de fiecare dată. Te întrebi totuşi de ce? Deoarece viaţa ta nu va deveni mai bună din întâmplare, rezultatele vin prin schimbare, aşa cum scria Jim Rohn.

Astăzi îţi prezint o listă cu idei care mi-au venit în minte imediat după ce am vizitat Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, în căutarea anumitor cărţi pentru dezvoltarea în carieră a unei prietene pe care o iubesc. În timp ce căutam printre sutele de cărţi pe rafturile bibliotecii, am zărit cartea MIKEL, o carte pe care o poţi achiziţiona apăsând pe titlu. Începem!

1). Înlocuieşte gândul că nu eşti îndeajuns de mare, de bun, de deştept, de atrăgător, de bogat sau de priceput încât să îţi trăieşti viaţa fericit alături de cei care te iubesc, cu sentimentul că te-ai născut perfect într-o lume cu oameni frumoşi şi perfecţi, pe care ar fi bine să îi respecţi, să îi admiri şi să-i iubeşti pentru ceea ce sunt şi sunt diferiţi. Diversitatea care constituie creaţia este mai degrabă un dar decât o povară.

2). Înlocuieşte dezamăgirea pe care o simţi, căutând o scuză celor care ţi-au greşit, mai degrabă decât să vrei să îi condamni pentru fapte. Înlocuieşte expresia oamenii sunt răi cu expresia mai există şi oameni supăraţi, care au suferit ori care nu se pricep să reacţioneze în cel mai potrivit mod în faţa anumitor evenimente pe care le întâlnesc în viaţă.

Eşti curios de ce nu ştiu să reacţioneze? Deoarece, oamenii aceia, la fel ca tine, întâlnesc aceste evenimente pentru prima dată. Despre cei ce dau dovadă în mod repetat de un comportament deranjant, care îi afectează pe cei din jur, nu am timp să scriu aici şi acum. Există şi acea categorie de oameni, ei sunt mai puţini.

Oamenii au câteva motive pentru care se poartă urât, ori sunt invidioşi pe tine, ori realizează că nu au nimic de câştigat de pe urma ta. Majoritatea sunt frustraţi din cauza eşecurilor personale, iar cei mai mulţi nici măcar nu sunt conştienţi că te rănesc.

Înlocuieşte ura, răul sau controlul, cu orice altceva

3). Înlocuieşte ura cu iertarea. Înlocuieşte ura pe care o porţi celor care îţi greşesc cu iertarea. Oamenii cărora le porţi pică nu se vor simţi afectaţi de ura pe care o simţi faţă de ei. Majoritatea dintre ei nici nu vor cunoaşte faptul că te-au făcut să te simţi prost. Urându-i în realitate pe tine te distrugi. Tu eşti acela care nu poate dormi noaptea, care fumează două pachete de ţigări pe zi și care nu a mai zâmbit de când a intrat la facultate.

4). Înlocuieşte competiţia cu colaborarea, de fiecare dată când lucrezi în echipă şi doreşti să atingi un rezultat. Intrând în competiţie, vrând să demonstrezi, trebuie să faci eforturi. Atunci ai nevoie de cât mai mulţi bani sau de cât mai multe posesii, de poziţii, de diplome ori certificări în domenii care nu te atrag în mod special. Unele dintre ele nici măcar nu îţi aduc beneficii.

În acel moment adevărata viaţă ţi se opreşte. În realitate nu există nimic de câştigat, ci de trăit. Nu fă nimic din ceea ce nu iubeşti doar ca să o demonstrezi celorlalţi!

5). Înlocuieşte-l pe trebuie cu ar fi bine!

6). Înlocuieşte obiceiul de a te baza pe o singură reuşită, pe care nimeni nu ţi-o garantează, cu o îmbrăţişare a tuturor oportunităţilor. Fiindcă dacă îţi legi toată fericirea de o singură destinaţie, pe care la un moment dat vei realiza că nici nu o vei ajunge, vei muri. Tu stabileşte-ţi mai multe obiective şi dezvoltă-te pe mai multe planuri. Mergi pe mai multe fronturi şi descoperă-ţi mai multe pasiuni.

7). Obişnuieşte-te să nu îţi mai iroseşti timpul. Dormi mai puţin, uite-te la televizor mai puţin şi ascultă de gura lumii mai puţin. În schimb citeşte mai mult, călătoreşte mai mult şi fii încrezător în tine mai des.

Înlocuieşte doctrina, formează-ţi convingeri proprii

8). Înlocuieşte credinţele cu valori refugiante false. Înlocuieşte dar obiceiul de a te încrede în oricine şi în orice altceva în afară de tine, cu a nu te încrede în nimeni sau în nimic altceva în afară de tine.

Atunci când am trecut prin cea mai groaznică perioadă din viaţa mea, m-am rugat mult la Dumnezeu ca să mă ajute, însă nu m-a ajutat. În schimb m-a învăţat că sunt capabil să mă ajut eu însumi fără a mă îndatora cuiva. Aceasta este minunea care îţi aduce încrederea în tine, gratitudinea, abundenţa şi succesul.

9). Înlocuieşte credinţa într-un Dumnezeu ori într-o forţă aflată în exterior, care te răsplăteşte ori te pedepseşte atunci când asculţi de anumiţi oameni, de preferat de cei îmbrăcaţi în negru, care au mulţi bani şi multe clădiri construite în acest scop, cu a te încrede în Dumnezeul care este prezent în inima ta însă tu nu ştii. Atunci, vei deveni capabil să faci minuni în viaţa ta, iar viaţa ta o va îndulci pe a altora.

10). Înlocuieşte-ţi formarea defectuoasă. Înlocuieşte expresia dacă oamenii nu ar mai fi păcătoşi cu expresia dacă oamenii nu s-ar mai lăsa păcăliţi şi vei contribui la schimbare. În felul acesta vei lăsa o lume mai caldă şi mai primitoare copiilor tăi, pe care o vor preţui şi copiii lor şi urmaşii urmaşilor lor.

Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook, în felul acesta te voi ţine la curent cu fiecare articol.

Dacă nu eşti încrezător în ceea ce faci sau pe alegerea pe care ai ales-o, chiar şi cel mai mic obstacol te va determina să te întorci din drum şi tot aşa, vei rătăci de fiecare dată.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns