Suferinţa este doar în mintea ta

Suferinţa este doar în mintea ta

Suferinţa este doar în mintea ta, ea nu este reală, e doar o minciună. Ştiu şi cunosc acestea deoarece am fost acolo, am văzut şi am suferit. Pe parcurs, în viaţă, am coborât atât de jos încât nu vă puteţi închipui; apoi, am avut nevoie să sap ani la rând ca să reuşesc să îmi dezgrop moralul, care nu se afla la pământ, ci la o sută de kilometrii adâncime dedesubt. Începem!

Cunosc suferinţa pentru că a venit la mine iar eu am fost la ea şi ne-am împrietenit doar ca să înceteze să mă mai rănească. Mi-am văzut tatăl ucis (lovit de un camion) apoi l-am înmormântat într-un sat retras în apropiere de Bacău, unde s-a născut. Suferinţa este doar în mintea ta.

Am muncit de la paisprezece ani şi jumătate într-o cârciumă împuţită, printre beţivi, ca să îmi plătesc utilităţile la bloc. Am schimbat zeci de locuri de muncă, am fost înscris la cinci şcoli, am locuit cu chirie în diverse părţi ale Bucureştiului, în Drumul Taberei, Pajura şi Berceni. Suferinţa este doar în mintea ta.

Am pierdut studiile, colegii ori prietenii, şi am luat-o de la zero de o mie de ori. Mi-am irosit priceperea la desen tehnic, la pictură şi caricatură, mi-am ratat copilăria sau viitorul, şi am încercat să închei orice contact cu viaţa sfârşind într-un spital de urgenţă, internat pentru tentativă de suicid. Acolo am stat numai două săptămâni însă am cunoscut oameni care şi-au trăit mai mult de jumătate din viaţă în felul acela, sedaţi zilnic, ţinuţi prizonieri.

Pe toate acestea le-am trăit deoarece am oferit prea mult, însă am primit înapoi prea puţin ori deloc. Am primit doar spini şi vorbe tăioase din partea celor cărora le dăruisem inima mea. Suferinţa este doar în mintea ta!

Experimentând acestea, mă simt îndreptăţit să te întâmpin cu o veste minunată. Nu există suferinţă! Suferinţa este doar în mintea ta, fiindcă totul pleacă din mintea ta. În realitate viaţa este minunată, e un joc, o bucurie şi un prilej de satisfacţie. Viaţa e perfectă, prin perfect înţelegând mai degrabă potrivit decât exagerat de bun.

Suferinţa este doar în mintea ta, însă, poţi încuraja suferinţa

Oamenii în loc să fie învăţaţi să îşi recapete puterea sau credinţa, ca să învie, au fost convinşi că viaţa este o luptă pe care au pierdut-o deja. Oamenii sunt educaţi să accepte înfrângerea în lupta cu viaţa. Sunt învăţaţi să plângă în loc să fie lăsaţi să se bucure, chiar de către profesori ori îndrumători. Prin urmare, unii oameni vor să se îmbogăţească, eu vreau să îmbogăţesc oamenii.

În realitate tu eşti un campion, eşti un erou al acestei călătorii minunate, în care ai fost răpus de miliarde de ori până ai ajuns la capăt, felicitări. Prăpastia este doar în mintea ta. Totuşi dacă consideri că există şi în realitate cumpără-ţi un deltaplan ca să mergi mai departe.

Scriam că mi-am văzut tatăl ucis, în timp ce venea la Bucureşti ca să îmi aducă banii necesari să mă descurc cu şcoala. Eu renunţasem la şcoală deja, fără ca el să ştie. Şi a murit, şi am plâns, apoi am vrut să mor şi eu. Dar chiar dacă a plecat sufletul său a fost eliberat, iar acum sărbătoreşte. Şi voi sărbători şi eu atunci când voi pleca din mintea mea.

Suferinţa este doar în mintea ta dar îi afectează pe cei dragi

I-ai văzut pe acei oameni care au trăit o viaţă de rahat, pe care „mai bine nu o trăiau“ obişnuiesc ei să spună şi care ajunşi la bătrâneţe, regretând, urându-şi viaţa, zac îmbolnăviţi, suportând dureri aproape imposibile; nu se deplasează, trei sferturi din banii de pensie îi aruncă pe medicamente şi totuşi nu vor să moară, ţin cu dinţii de acest iad şi sunt dispuşi să plătească oricât ca să-şi prelungească Calvarul care i-a înghiţit atât pe ei cât şi pe aceia pentru care au devenit de-a dreptul o povară? Suferinţa este doar în mintea ta!

Există oameni pe care înţelepciunea îi ocoleşte sau ei nu văd înţelepciunea, nu simt iubirea, iar astfel întreaga viaţă trece pe lângă ei; oamenii îşi răpesc copilăria, îşi irosesc tinereţea şi urăsc bătrâneţea, justificând mereu nemulţumirea invocând tot felul de motive. Însă, ceea ce i-a neliniştit nu vine din exterior, se află în mintea lor!

Eu nu scriu despre suferinţă ca să o promovez, vreau să o elimin, iar, prin intermediul articolului să îi încurajez pe toţi. Te invit să apreciem oamenii buni şi să încetăm să îi mai judecăm pe cei mai puţin buni, ca să dispară suferinţa. Tu, obișnuiește-te să te bazezi pe tine, inspiră-te din convingeri proprii, alege pentru tine ori respectă deciziile celor care aleg pentru ei. Fii tu însuți ca să nu te dezamăgești pe tine. Şi nu răni pe nimeni. Dăruiește dacă simți. Trăiește așa cum îți place.

Analizând astăzi cele întâmplate par a fi poveşti ireale, experienţe care par că nu s-au întâmplat niciodată. Ele nu mai dor şi nu mă mai apasă, ba chiar mă încurajează şi mă fac să fiu recunoscător. Mulţumită acestor trăiri am ajuns până aici, sunt privilegiat asemeni ţie. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook.

Suferinţa nu există pentru voi înşivă, ca indivizi, dar este cât se poate de reală în cazul celor din exterior, ei pot fi afectaţi. Gândind şi procedând astfel fiecare vicisitudinea va deveni o carte închisă pentru umanitate.
Alberto Bacoi

2 gânduri pentru “Suferinţa este doar în mintea ta

  1. gabriela visinoiu

    Ce nu te omoara te face mai puternic.Incercarile vietii au ajuns sa elibereze un talent literar iar viata sunt convinsa ca a ajuns sa se rascumpere in fata ta.Si alti oameni au trecut prin clipe urate si dumnezeu a vegheat sa ramana intregi.Mi-am vazut tatal spanzurat, eram singura la spital cand am descoperit ca mama nu mai era la terapie intensiva,o mutasera mai jos , la morga. Aveam o fetita, a fost marele meu noroc iar acum am o fata minunata.Dumnezeu stie sa oranduiasca viata chiar daca atunci cand eram adolescenta mi-am speriat parintii inghitind un pumn de somnifere.Cred ca multi avem in viata multe gropi din care cumva reusim sa iesim

Lasă un răspuns