Dacă ai fi Dumnezeu ai face ce, cum?

Dacă ai fi Dumnezeu ai face ce, cum?

Dacă ai fi Dumnezeu ai face ce, cum?

Dacă ai fi Dumnezeu ai face ce? Cum? Acesta este articolul decisiv, cel care te va determina să închei orice contact cu această pagină ori să rămâi definitiv pe ea! Este articolul cu conţinut periculos şi arţăgos, care te zdruncină şi te dă cu capul de pereţi, te omoară, te ameţeşte sau te trezeşte! Omenirea nu mai poate continua astfel, AJUNGE!

Dacă ai fi Dumnezeu, ai căuta să îi condamni pe aceia care nu sunt ortodocşi, romano ori greco catolici, protestanţi, baptişti, adventişti sau creştini după evanghelie? I-ai lăsa în voia sorţii ori mult mai amuzant, în voia celui „rău“? Ai căuta Tu să elimini creştinismul în avantajul islamului ori invers? Ai căuta Tu să defăimenzi hinduismul în favoarea budismului şi iudaismului sau le-ai amesteca pe toate ca să construieşti o religie infailibilă? Asta să o crezi Tu!

Dacă ai fi Dumnezeu ce nume Ţi-ai pune: Allah, Yehova, YHWH, Brahma, Ganesha, Krishna sau Hristos? Ai căuta Tu cea mai mică greşeală săvârşită de om şi Te-ai îngiji ca să Ţi-o plătească? Ai construi palate, parlamente, biserici şi închisori şi iad şi purgatoriu şi poveşti, unde îşi vor petrece veşnicia cei ce aleg să nu se supună regulilor inventate oameneşti? Sau dacă ai fi Dumnezeu ai avea grijă să le inventezi Tu?

Dacă ai fi Dumnezeu ai fi creştin?

Tu ce religie ai avea dacă ai fi Dumnezeu? Ai fi ortodox, romano sau greco catolic, protestant, baptist, adventist ori creştin după evanghelie? Ai crea războaie nesfârşite separând popoare între ele şi pe om de Dumnezeu, prin sutele de mii de variante de teologii ale separării şi ale condamnării?

De ce ai separa şansele copiilor ce se nasc egali, pe unii bucurându-i cu faimă şi abundenţă pe toate planurile încă de la naştere însă pe alţii i-ai uita înfometaţi în deşert? Cu ce au greşit? Ai închide Tu uşa Împărăţiei Tale unui nou născut care a murit la naştere pe motiv că nu a apucat să fie botezat? Dacă ai fi Dumnezeu i-ai trimite în iad pe cei care nu au fost botezaţi ori dacă că au fost botezaţi, pe motiv că la botez nu s-a folosit ritualul care TREBUIE? Cine Ţi-a spus că trebuie? Ce „vină“ au nou-născuţii că s-au născut în Beni Mellal Maroc şi nu în România lângă Prislop?

Dacă ai fi Dumnezeu, ai pedepsi?

Dacă ai fi Dumnezeu ai construi pedepse şi modalităţi de tortură, mai degrabă decât să îmbrăţişezi creaţia mâinilor Tale? Iubitule, dacă Dumnezeu nu face aşa ceva, nu fă nici tu! În schimb, caută să îţi deschizi mintea ca să primeşti înţelepciunea! Deschide-ţi inima ca să primeşti căldura! Observă Lumina, devino Lumină şi bucură-te de sosirea ei!
Întunericul nu poate izgoni întunericul, doar Lumina poate face asta! Ura nu poate izgoni ura, doar iubirea o poate face“ spunea Martin Luther King Jr. şi avea dreptate în ceea ce spunea.

Dacă ai fi Dumnezeu, ai mai vinde câteva insule, ca să mai produci nişte bani?  Ai intra Tu în competiţie cu „ceilalţi“ dumnezei ai celorlaltor religii, cu istorii impresionante? Ai construi biserici cu un singur nivel şi o înălţime de cinci etaje, cu acoperiş din aur, dacă se poate să fie câte una la 50 de oameni, biserici păgâne în care nu intră nici dracu’ şi ce dracu’ ai face cu ele?

Dacă ai fi Dumnezeu ai fi bişniţar?

Poate ai vinde lumânări la intrare, ai organiza botezuri, spovedanii, nunţi şi înmormântări sau mântuiri contra cost! Ai construi un nou set de rugăciuni ori reguli fiindcă sunt nevoit să recunosc, cele vechi sunt cam învechite, nu mai sunt de actualitate!? Prea puţini oameni le-au dat importanţă şi aşa…

Dacă ai fi Dumnezeu, m-ai pedepsi pentru faptul că am avut curajul să scriu acest articol? Sunt convins c-ai vrea să o faci, tu, cel care citeşti acum, dar te asigur că nu ai putea nici dacă ai alege să o faci pentru că în realitate iubirea nu judecă, nu pedepseşte şi nu urăşte! Numai ceea ce nu ştie că este iubire poate să urască!

De ce consideri că abordarea mea de acum este una nepotrivită? De ce consideri că omul nu are dreptul să pună la îndoială ceea ce au inventat alţi oameni că este sau doreşte de la oameni, Dumnezeu? De ce ne temem să gândim? De ce refuzăm să ieşim la Lumină? De ce stăm cu mâinile în sân când lumea se duce de râpă?

Da, omul a fost creat după Chipul şi după Asemănarea lui Dumnezeu, dar te asigur că Dumnezeu nu îţi cere bani la intrare în Împărăţia Sa, nu îţi cere buletinul, diploma ori etnia, nici nu te selectează după religie sau culoarea pielii. Dumnezeu nu te persecută, nu te învinovăţeşte, nici nu te lipseşte de avere, de sănătate, de bucurie şi de cei dragi! De fapt, El este toate acestea şi tu nu ştii. Oare lui Dumnezeu îi este frică de „diavol“? Tu dacă ai fi Dumnezeu te-ai teme de „diavol“ sau mai bine zis, dacă ai fi Dumnezeu ai crede că există un „diavol“?

Dacă ai fi Dumnezeu, ai fi fericit?

Iubiţilor, Dumnezeu nu este durere! Cuvântul Dumnezeu şi suferinţa, nu sunt sinonime! Dumnezeu te vrea: frumos, sănătos, vesel, înţelept şi bun şi puternic şi bogat. El vrea să-ţi trăieşti viaţa ca pe un exemplu al unei vieţi trăite în belşug ori în armonie şi în afara limitelor impuse de lumea din afara ta! Dacă ai fi Dumnezeu ai considera că meriţi toate aceste lucruri? Citeşte şi articolul Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci!

Am scris-o în repetate rânduri în cărţi şi în articole dar o scriu acum din nou: Omul nu este un animal, iar Creatorul său nici pe departe. Dumnezeu nu are nicio religie, iar, omul nu trebuie condus de vreo religie! Ci de Creatorul său, care este Una cu creaţia după cum a promis. Nimeni nu se va încumeta să contribuie la schimbarea sa şi a realităţii din jurul său, dacă tu însuţi nu vei deveni conştient că a venit momentul să contribui la schimbarea ta şi a realităţii din jurul tău! Tu eşti tot Ceea Ce există! Astăzi, omenirea trece prin momente extraordinare, istorice şi nimic nu va mai fi aşa cum a fost înainte. Tot ceea ce cunoşti acum că e corect şi bun, e de domeniul trecutului. Nimic din ceea ce şti că este nu va rămâne. Cunoscând dar acestea, spune-mi, tu ce ai face dacă ai şti Cine eşti?

Dacă ţi-a plăcut articolul sau dacă l-ai găsit util distribuie-l şi prietenilor tăi! Aştept şi o recenzie pe Facebook.

„Adevărul trece întotdeauna prin trei etape: La început e negat, apoi e respins cu violenţă,.
iar în final e acceptat ca de la sine înţeles“.
Arthur Schopenhauer.

5 gânduri pentru “Dacă ai fi Dumnezeu ai face ce, cum?

 1. Elena

  Un articol extraordinar. Impartasesc ceea ce ai scris. Iti trebuie curaj sa scrii un astfel de articol , si vad ca tu ai destul :). Felicitari Alberto. Daca as fi Dumnezeu? Eu sunt o parte din tot ce exista, si tot ce exista n-ar putea exista daca eu nu as fi. Eu sunt iubire, sunt compasiune, sunt respect, sunt bunatate, sunt lumina. Cand ma las sa fiu ceea ce sunt ,eu traiesc. Cand ego-ul meu isi face aparitia, intervine suferinta, iar eu nu mai reusesc sa fiu Eu. Eu cred ca toti suntem unul .

 2. Grapa

  Daca as fi Dumnezeu? O Doamne cum sa ma pot considera Dumnezeu ?Dar poti sa gindesc cum as putea fi placut lui Dumnezeu .Cum ?Simplu sa fiu bun iertator ,ingaduitor ,milos ,darnic, sa nu critic si sa iubesc neconditionat.Si vei fi un om de lumina.Oare e bine e de ajuns ?Va multumesc pentru ingaduinta cu care tratati acest raspuns.

 3. rus dorin

  eu sunt dumnezeu -noi toti suntem dumnezeu -daca asi fii dumnezeu -asi vrea sa fiu vintul ce sufla pe-n tregul pamint ,ploaia ce cade din inaltul cerului florile cimpiilor ,pomii ce infloresc primavara ,frunzele copacilor ce cad toamna pe jos ,zapada alba ce se asterne iarna pe intinsul pamintului,glasul pasarilor ,razele soarelui ce incalzesc pamintul…………..

 4. Andra

  Ce frumos a creat Dumnezeu omul… Câte calităţi are, câtă iubire poate oferi, încredere, sinceritate, bunătate, răbdare. Ce scopuri minunate are omul pe pământ… Să fie fericit, să iubească, să se creeze, să evolueze din punct de vedere spiritual, să-l trăiască pe *acum* exact aşa cum e… fără a se baza pe *mai târziu*, care nu îi oferă certitudinea existenţei sale…
  În Împărăţia Lui nu există bun sau rău, corect sau greşit, frumos sau urât… pentru că El nu judecă şi nici nu va judeca vreodată. Pe nimeni şi nimic. El iubeşte. Te iubeşte. Iar tu, omule, să ştii că nimic nu se întâmplă fără voia Sa. Nimic nu e întâmplător, nu există coincidenţe. Există doar incapacitatea omului de a vedea şi de a simţi esenţa lucrurilor. De a simţi. De a-L simţi. În tot ceea ce-l înconjoară, în tot ceea ce vede şi aude. Noi îl creăm la rândul nostru pe Dumnezeu, pentru că noi suntem El şi El este noi, dar în acelaşi timp noi nu Îi aducem nicio schimbare. El e perfecţiunea însăşi. Şi nu, nu vă gândiţi că pedepseşte. Ne-a oferit liberul arbitru, cu asta vine şi responsablitatea fiecăruia dintre noi… Unii învaţă să şi-o asume, alţii nu… Dar El nici asta nu judecă. Tot ceea ce se întâmplă în lume nu este vina Lui, nu El a creat foametea, războiul, religiile, separarea. Oamenii au făcut-o şi încă o mai fac. El vorbeşte despre credinţă, oamenii despre religie.
  Ne-a oferit resurse încât să nu existe foamete pe Glob. Uităm să ne iubim aproapele ca pe noi înşine.. dar, trebuie să te iubeşti pe tine, ca să îţi poţi iubi aproapele.. trebuie să te respecţi ca să ţi se ofere respect. Iar cele zece porunci, nici măcar nu sunt porunci, sunt sfaturi, sunt învăţături… Totul pleacă de la tine, din interiorul tău.. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.
  Banii se investesc în biserici, organizaţii militare, campanii electorale… Şi atunci unde e vina Lui ? Omul este creaţia lui Dumnezeu, dar omul, la rândul său ce creează?

Lasă un răspuns