Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci şi te asigur că meriţi să trăieşti o viaţă trăită frumos, învăţând întâi cum să priveşti viaţa. Învaţă de la oamenii înţelepţi, fiindcă ei te vor învăţa despre iubire. Fără iubire nu există înţelepciune, doar creduli şi impostori. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook. Începem!

1). Eliberează-te de tipare, de reguli şi de tot ce este negativ în lume. Îndepărtarea negativismului nu reprezintă o fantasmă sau iresponsabilitate, dimpotrivă, este putere. Capacitatea de a renunţa la ceea ce îţi dăunează este putere. Depresia, grijile şi stările prăpăstioase nu definesc o minte matură, ci una imatură, slabă.

Oamenii dacă te văd că aduni frunze sau castane pe stradă, dacă numeri stelele plin de veselie şi râzi la serviciu în timp ce îţi faci datoria fără greşeală, te consideră imatur, nebun, iar cei mai buni la suflet se vor oferi să te ajute. Dar dacă eşti mort, dacă zaci cu capul în ecran ori scoţi câte un cuvânt odată la două zile sau eşti dependent de antidepresive, te vor considera un om matur, realist, care cunoaşte ce este viaţa şi felul cum funcţionează ea. Aici se produce confuzia.

Mulţi oameni au abordat acest tip de viaţă sub o formă de trend, considerând că astfel de comportament le va oferi un aer interesant înaintea colegilor, apoi au rămas aşa. Ştii vorba aceea, dacă faci pe prostul e posibil să rămâi aşa. În realitate negativismul nu îţi este necesar, nu îţi foloseşte la nimic şi prin urmare este un surplus în viaţa ta. Eliberează-te de el!

Nu ai nimic de împărţit cu cineva în această lume, nici măcar această lume nu trebuie împărţită. Ea nu este a nimănui şi nu are nimic în ea care să poată fi obţinut de cineva. În schimb învaţă să trăieşti frumos dăruind.

Nu te poţi lupta cu o altă persoană pentru o femeie, acest lucru este imposibil. Femeia nu e un obiect care să poată fi obţinut. Ea nu este o cană. În schimb o poţi întreba cu cine doreşte să rămână într-o relaţie amoroasă şi de la cine aşteaptă doar una de prietenie. Femeia deţine libertatea să aleagă, o cană nu ar putea să aleagă.

Nu te poţi război câte treizeci de ani în tribunal pentru o bucată de pământ, ca, apoi să ajungi să pui mâna pe topor şi să sfârşeşti în închisoare ca un animal, pe motiv că ai ucis din pricina unei bucăţi de pământ asemeni unui animal. O bucată de pământ nu poate să fie a cuiva iar alta a altcuiva şi nu ai cum să o cumperi pentru că în realitate Pământul nu este de vânzare. Cei care declară că vând ori că au cumpărat o bucată de pământ nu fac altceva decât să trăiască un vis frumos, pe care îl visează cu ochii deschişi, asemeni unor copii lipsiţi de învăţătură.

Nu ai nimic de demonstrat nimănui. Prin urmare, evită să îţi iroseşti viaţa în cercuri de oameni al căror scop e competiţia cu vecinul de cartier ori cu cel din sat. Încetează să mai urmăreşti ce îşi cumpără altul şi nu te mai compara cu toţi ca să te înjoseşti în felul acesta. În schimb, învaţă să trăieşti frumos.

Învaţă să trăieşti frumos dezvoltându-ţi spiritul creativ

Un prieten care locuieşte la ţară m-a sunat ca să îmi ceară un sfat în legătură cu marca maşinii ce doreşte să şi-o achiziţioneze, cu banii pe care i-a obţinut muncind în Spania. Mi-a spus că are de gând să îşi cumpere un BMW 320 fabricat în anul 2000, care are foarte mulţi kilometrii parcurşi până în prezent şi la un preţ extrem de ridicat. Era în dubii, ţinând cont că avea să îşi cheltuie agoniseala din ultimii doi ani.

L-am întrebat dacă îndrăgeşte cu adevărat acel model. Dacă îl avantajează la consum ori dacă poate suporta suma necesară înscrierii unei maşini cu capacitate cilindrică atât de mare. A răspuns că nu şi că maşina pare să aibă deja ceva probleme tehnice. Taxa de mediu este extrem de ridicată iar consumul este la fel. S-a gândit să monteze o instalaţie GPL pe ea care îl va costa două mii de lei în plus. Nici măcar nu îi place maşina, este prea mare şi nu e pe gustul lui, e inconfortabilă, pare învechită. Însă nu are ce să facă, situaţia nu depinde de el, tot satul şi-a cumpărat BMW deja.

2). Creativitatea îţi oferă puterea necesară să te ridici după fiecare lovitură ca să înaintezi în drumul tău. Ea te învaţă să trăieşti frumos. Omul care nu creează, moare. Cel care construieşte, învie. Caută acel ceva de care oamenii au nevoie şi nu ezita să îl dăruieşti în mod necondiţionat, iar darurile vor veni la tine negreşit.

Oamenii au nevoie de linişte, înţelegere, sprijin, acceptare şi iubire în toate formele ei, fie de partener şi de părinţi, de copii ori prieteni, de natură sau de animale. Apoi învaţă-ţi copilul să gândească liber şi creativ, el e singura speranţă ca această lume să devină liberă.

Învaţă să trăieşti frumos observând frumosul peste tot

3). Nu eşti obligat să urmăreşti ştirile care îţi afectează simţămintele şi judecata, în care interlopii se omoară cu săbii, îşi dau foc la case şi maşini, îşi răpesc copiii şi îi ameninţă cu moartea dacă cel din tabăra adversă nu îndeplineşte nu ştiu ce preferinţă. Cu riscul de a părea insensibil şi lipsit de sentimente sunt nevoit să o spun, acei oameni sunt liberi să se omoare atât cât vor, să se nască şi să se omoare iar şi tot aşa.

Tu nu eşti obligat să iei parte la asemenea acţiuni, să te implici sau să priveşti la ele de câteva sute de ori pe zi, în fiecare zi. Tu meriţi să îţi trăieşti viaţa aşa cum simţi şi aşa cum ţi-o creezi. Trăieşti aici ca un musafir, într-o lume diferită de tine, de natura ta şi de tot ce a cunoscut sufletul tău până astăzi, colindând prin univers. Nu îţi irosi viaţa încercând să schimbi pe cineva, trăieşte-ţi viaţa ca pe un exemplu pe care ceilalţi îl vor observa şi îl vor imita.

Dacă cineva va vrea să îţi ia tot sau caută să te rănească în felul în care crede el că vei fi rănit, pleacă de la el, rupe-te de acel om şi de acele lucruri ori împrejurări. Tu nu ai nevoie de nimic, tu eşti orice şi poţi fi totul.

Apoi, oriunde te vei duce lumea se va lumina şi oriunde vei călca în urma paşilor tăi vor creşte flori. Oriunde te vei ascunde iubirea te va găsi, va veni lângă tine şi te va ţine în viaţă ca să te bucuri de frumos. Dar tu învaţă să trăieşti frumos oricum ar fi viaţa ta. Bucură-te de ea!

„În adâncurile iernii am descoperit că în interiorul meu există o vară invincibilă“.
Albert Camus.

9 gânduri pentru “Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci

 1. Elena Matasaru

  Multumesc pt. ac. invatatura si pt. ac. ganduri frumoase pline de iubire,liniste interioara,inteligenta si intelepciune.D-zeu sa reverse aspra ta toate binecuvantarile sale si intelepciunea sa !Nu prea sunt de acord cu tine in legatura cu Osho ! Sunt alti lideri spirituali mai presus decat Osho,care merita toata admiratia si revarsa asupra noastra,lumina si capacitate de intelegere !!!

  1. Alberto Bacoi Autorul

   Multumesc frumos. Cu respect, ce este cu Osho? Despre ce e vorba? La ce va referiti? Eu nu promovez si nu urmez niciun lider spiritual, cu atat mai putin pe Osho. Este posibil sa fi folosit un citat al sau si sa credeti altceva. Ii respect pe toti si cam atat, eu nu am nevoie de ajutor sau indrumare de la oameni. Sunt stapan pe mine, traiesc ceea ce scriu si scriu din inima. Asa ca nu va faceti probleme. Toate cele bune!

 2. leteMarian Carolina

  Toate mesajele tale sunt sincere sunt trairile tale si ele reusec sa transmita exact ceea ce trebuie. intotdeauna am zis ca ceea ce pleaca din suflet ajunge la suflete si sunt convinsa ca aceste sentimente invie alte sentimente. Noi oameni suntem atat de minunati si de simpli si perfecti in iubire incat ne complicam in griji si atunci dispare viata traita si este inlocuita cu supravietuirea. Avem nevoie unii de altii atat de mult si nu pentru a ne da sfaturi sau critici ci doar pentru a ne deschide sufletele asa cum faci tu si noi toti ceilalti sa putem simti dulceata fericirii, mirosul zambetului curat, gustul bucuriei si al curajului .

  Multumim !

Lasă un răspuns