Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea, bucuria, liniştea, împlinirea, numeşte cum doreşti cuvântul în spatele căruia se ascund o mulţime de sentimente, de stări şi de emoţii minunate. Ai mai citit aşa ceva? Gândeşti că da, eu te asigur că nu.

Te-ai întrebat vreodată de ce de cele mai multe ori nu reuşim să ajungem acolo unde ne dorim şi nu reuşim să obţinem ce ne aduce fericirea, nu suntem aşa cum ne-am imaginat, deci, nu putem atinge fericirea? Deoarece ceea ce ne dorim să fim nu am fost până astăzi, iar acel ceva pe care dorim să îl obţinem nu l-am mai avut.

Nicio fiinţă nu va dori să fie aşa cum a fost deja. În felul acela a fost deja, cunoaşte experienţa şi nu mai vede un scop în a o retrăi. De asemenea odată ce a obţinut un lucru se va opri din a lupta pentru el. Acela a devenit deja al ei, se bucură de el, îl consumă, iar după finalizare va căuta altul şi tot aşa.

Atunci când îţi propui să fii cumva cum nu ai mai fost, de pildă încrezător, înţelept, bogat sau plin de faimă, nu ştii cum să procedezi ca să devii astfel. Nu ştii de unde să porneşti, care sunt paşii de urmat ori viteza cu care vei trece de la stabilirea noilor obiective până la reuşită, ca astfel să simţi fericirea pe propria piele.

Este evident că, atunci când nu reuşeşti să vezi cu mintea o schemă bine definită a ceea ce vrei să trăieşti ca experienţă în viitorul apropiat, experienţa după care tânjeşti va întârzia să ajungă la tine. Imaginaţia şi desigur, intenţia, joacă un rol important în acest proces.

Fericirea nu vine la tine pentru că nu ştie cum

Vrei să faci vlog, să scrii o carte ori să îţi faci un blog unde să îţi scrii gândurile? Nu vei putea să faci asta. Nu vei putea să o faci pentru că nu ştii cum ori de unde să începi. Vei reuşi să te bucuri de experienţă odată ce o vei construi treptat în mintea ta, apoi îi vei da aripi către a deveni o realitate materială.

Exersează când scrii, rupe zeci de foi, şterge ce ai scris şi reîncepe să scrii! Imaginează-ţi în fiecare seară că cineva îţi citeşte scrierile şi cum se emoţionează, cum reacţionează impresionat la citirea mesajelor tale, apoi cum te contactează ca să îţi mulţumească.

Documentează-te, află cum se administrează paginile, învaţă web design. Grafica este şi ea de mare ajutor în vremurile actuale. Stimulându-le inteligenţa vizuală mesajele tale vor ajunge mai uşor la cititori.

Caută strategii potrivite de promovare în funcţie de ceea ce oferi, contactează oameni ce activează în domenii asemănătoare. Dacă te vor refuza ori te vor lua peste picior, devino conştient de motivul care i-a determinat să te trateze astfel. Sunt atât de imaturi, încât, au impresia că nimeni nu mai are dreptul să se ocupe cu aşa ceva sau au observat calitatea conţinutului pe care îl prezinţi şi se tem de concurenţă.

Dă tot ce ai mai bun din tine şi nu cere nimic în schimb, fă aceasta din plăcere şi devotament. Comportă-te ca şi cum nu ai fi făcut nimic de genul realizări remarcabile. Cineva spunea că dacă am scris cărţi de dezvoltare personală şi spirituală nu ar trebui să mă amuz, uitându-mă la Vacanţa Mare.

Fericirea se naşte prin eforturi pe termen lung

Nu condiţiona cititorii să dea like sau să te urmărească în schimbul unui e-Book gratuit. Majoritatea fac asta şi reuşesc să strângă o listă de abonaţi în timp foarte scurt. Totuşi ea nu reprezintă o garanţie a faptului că îţi vor citi cartea ori că vor rămâne pe Pagină. Nu îţi trebuie o sută de mii de abonaţi care nu te citesc. Ci o sută care sunt interesaţi de conţinut.

Oamenii sunt programaţi social să cumpere lucruri ieftine chiar dacă nu le plac ori nu le folosesc. Ai o mulţime de lucruri pe care nu le foloseşti, pe care le-ai cumpărat pentru simplu fapt că ţi-au apărut în cale. Dacă nu mă crezi, poftim, este unul chiar pe biroul tău, identifică-l!

Fericirea este o alegere conştientă. Nicidecum vreo reacţie automată. De ce este important să faci ceva ca să obţii fericirea ori mai bine zis să revii la ea? Pentru că eşti o fiinţă creatoare, aşa ai fost creat ca să fii, iar asta faci din clipa în care te naşti, până mori. Când stai degeaba întreaga zi te plictiseşti. Atunci viaţa începe să îşi piardă sensul în viziunea ta. Când creezi te bucuri de creaţia mâinilor tale, te descoperi şi îţi dezvolţi abilităţile, aspiraţiile, priceperea.

Vrei să realizezi vloguri ca să motivezi oamenii şi să te faci cunoscut? Imaginează-te cum vorbeşti mulţimii ori cum reacţionează ei la ascultarea ideilor tale. Exersează-ţi zâmbetul şi expresiile feţei în oglindă! Aşa cum ştii deja, fericirea nu este ceva gata făcut.

Programează-ţi fericirea, nu te afunda în eşec

Ai nevoie ca oamenii să simtă că acel ceva pe care îl transmiţi vine din tine, nu din ceea ce ai reţinut, citind un articol pe internet. Fii cât mai natural atunci când transmiţi oamenilor faptul că avem nevoie unii de alţii; ne-am născut într-o lume în care oferim servicii unii altora. Şi avem nevoie să fim apreciaţi pentru ceea ce suntem ori facem. Dacă ne-am transforma într-o planetă de avocaţi, traineri şi antreprenori, de speakeri sau directori şi nu ar mai exista gunoieri, ne-am sufoca în propriul deşeu cu tot cu imaginea noastră care sunt nevoit să recunosc că vinde.

Concentrează-te pe obiectivul pe care îţi propui să îl atingi! Contruieşte-ţi un plan vizual în minte! Dacă îţi este mai uşor pune-l pe hârtie, apoi munceşte ca un descreierat ca să îl îndeplineşti!

Un tânăr spunea că nu ai cum să alergi 1000 de kilometrii într-un an, dacă îţi propui. Sunt de acord, nu ai cum! Tot el a zis apoi că, 1000 de kilometrii într-un an înseamnă 83,3 de kilometrii pe lună şi 2,68 de kilometrii pe zi.

Oamenii nu acordă importanţa necesară imaginaţiei atunci când îşi fixează noi obiective de atins, considerând, aşadar, că nu este atât de importantă ori că e chiar inutilă, când de fapt imaginaţia reprezintă puterea. Şi nu îţi dori să fii ca altcineva, chiar dacă admiri pe bună dreptate persoana respectivă. Cum ar fi arătat lumea sau, ce sens ar mai fi avut, dacă toţi oamenii ar fi fost la fel şi ar fi făcut aceleaşi lucruri?

Bucuria vine din lucrurile mărunte. Fericirea este suma acestor bucurii,
care se nasc din lucruri mărunte, în mod repetat!
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns