A crede, a şti şi a simţi

A crede, a şti şi a simţi

A crede, a şti şi a simţi

A crede, a şti şi a simţi sunt cei trei paşi de străbătut pentru a îţi transforma viaţa. Realitatea răspunde în faţa acestor stimuli. Energia creează materia şi o mişcă, nu invers. Ea este cauza generală pentru care omenirea cunoaşte unde a fost dar nu ştie încotro se îndreaptă. Permite-mi să îţi explic despre ce e vorba pe acest sait web educaţional. Şi voi începe cu expresia Omul nu vede ceea ce nu cunoaşte!

1). Dacă ar apărea în faţa ta o Chestie care nu este nici mare nici mică, nici groasă nici subţire, nici caldă nici rece, nici albă nici neagră şi nici nu are nicio culoare din cele pe care le-ai cunoscut până acum, una lipsită de luminozitate ori, întunecime, de miros sau sunet, care nu are sex, nici nume şi nici formă, greutate sau volum, evident nu ai reuşi să o percepi sub nicio formă, chiar dacă ea se află în faţa ta şi te priveşte! Atunci omul are nevoie mai întâi să creadă că acolo este cineva. Îi trebuie credinţă. Trebuie să ştie că alături de el e cineva. Îi trebuie convingere. Ca în final să simtă acea prezenţă, să o vadă şi să o perceapă. Prin urmare, a crede, a şti şi a simţi oferă contur realităţii pe care doreşti să o trăieşti.

Cum funcţionează a crede, a şti şi a simţi

2). Corpul tău a fost proiectat în aşa fel încât să răspundă aparatului tău executor (creierului), acela care preia comenzile (dorinţele) sufletului, care eşti tu. Faptul că al tău Corp este o maşinărie inteligentă, minunată, pare irelevant să mai menţionez. Am susţinut-o de nenumărate ori în Cărţile mele

Atunci când sufletul tău se simte satisfăcut mulţumită unei experienţe trăite asimilată cu succes va transmite acest sentiment minţii. Simţământul e expresia sufletului!

Când se întâmplă dar acest lucru, mintea ta e invadată de o stare de bucurie, pe care o transmite mai departe corpului. Corpul preia semnalele transmise luând parte la celebrarea acestui sentiment, copleşit de senzaţii de euforie ca fluturi în stomac, se umple de energie, îi vine să ţipe, să cânte, să alerge şi aşa mai departe.

3). Aceste manifestări au loc cel mai adesea atunci când ceva frumos şi bun se întâmplă cu viaţa ta. Când îţi faci un grup de prieteni, când întâlneşti persoane dragi, când primeşti primul căţeluş sau când te îndrăgosteşti ori când eşti sărutat pentru prima oară. Când promovezi un examen important ori atunci când câştigi la loterie!

Totuşi a crede, a şti şi a simţi nu se manifestă în realitatea ta doar atunci când anumite evenimente minunate, care se petrec destul de rar ori pe care nu le poţi controla, se întâmplă în viaţa ta. Mintea poate fi stimulată şi prin alte moduri.

4). Ai văzut vreodată un film romantic care te-a impresionat atât de tare încât ai lăcrimat? Atunci, mintea ta, a reacţionat ca şi cum ar fi trăit acele senzaţii personal. Cu toate că, în realitate, nici măcar actorii nu le-au trăit, ci numai au mimat că le trăiesc. În cazul de faţă a crede, a şti şi a simţi funcţionează precum funcţionează în cazul unui vis, care în vis părea atât de real.

Sfaturi pentru reconstruirea realităţii

5). Există persoane care îşi provoacă stări de fericire prin meditaţie, cu ajutorul minţii, părăsindu-şi deci trupul fizic şi realitatea materială „păşind“ în cea spirituală ori în astral. Acolo totul e posibil iar sufletul se eliberează de limite ori de toate prejudecăţile. Senzaţiile dobândite astfel sunt preluate de aparatul executor şi transmise corpului. Efectele se observă în realitatea fizică instantaneu, viaţa ţi se îmbunătăţeşte treptat şi viziunea ţi se limpezeşte. Atunci începi să devii un creativ activ. Budiştii au numit această stare nirvana.

6). Fiecare senzaţie care îţi provoacă o stare de bine, care, te ajută la vindecarea mentală, îţi regenerează nu doar celulele interioare afectate de o viziune negativă asupra vieţii, ci, îţi redefineşte realitatea exterioară, prin procesul de a crede, a şti şi a simţi.

Cu cât te simţi fericit mai des, cu atât te vei simţi nefericit mai rar, până când starea de nefericire va dispărea definitiv. Devenind din ce în ce mai puţin nefericit, viziunea negativă asupra vieţii, care te împingea în direcţia de dezagregare, începe să-şi piardă din autoritate asupra ta şi devine mai puţin negativă, chiar dacă realitatea exterioară nu se schimbă, ci tu eşti cel care se schimbă. Şi astfel o transformi.

7). O soluţie eficientă este să îţi imaginezi în mod repetitiv ceva ce îţi face plăcere. Ei bine, caută în memoria sufletului tău acele trăiri care îţi trezesc entuziasmul din pricina faptului că eşti viu (că trăieşti) şi care îţi aduc zâmbetul pe buze! Imaginându-te în ipostaze ori în locuri preferate, a crede, a şti şi a simţi, se produce. Crezi mai întâi despre tine că eşti aşa cum îţi imaginezi, până ajungi să ştii că eşti astfel, ca, în final să simţi acest lucru despre tine, adulmecând cu întreaga fiinţă noul sentiment.

Este ca atunci când îţi doreşti să înveţi să cânţi la pian! Întâi îţi imaginezi că eşti pe o scenă imensă cântând în faţa câtorva mii de oameni şi, te antrenezi zilnic în acest Scop, ca să te bucuri de aprecierile ascultătorilor. Nu poţi să ajungi cântăreţ dacă nu ţi-ai imaginat niciodată că eşti cântăreţ, nu poţi ajunge cântăreţ, dacă nu ai făcut niciodată eforturi în acest scop. Mult mai simplu spus, nu poţi să câştigi la loterie, atâta timp cât nu joci la loterie! Nu poţi să devii fericit dacă nu faci nimic cu viaţa ta, ca viaţa ta să îţi aducă împlinire şi fericire.

Semne ale noilor înţelegeri spirituale

Uite cerul la apus cum se colorează uşor, apoi mă premiază cu linişte, dor şi cu emoţie; eu sunt cerul care ne protejează de abis! Uite copiii cum aleargă veseli prin păduri şi câmpuri, parcuri şi oraşe; eu sunt toţi copiii pe care-i privesc! Uite tinerii care au înflorit ca florile de primăvară, dăruind lumii iubirea lor. Eu sunt aceia!

Uite veveriţele şi păsările, peştii, iarba sau copacii; eu sunt toate acestea şi nimic nu este în afara mea! Uite-l pe cel ce conduce o maşină de jumătate de milion de dolari şi pe cel care doarme, nemâncat, împuţit, îmbibat cu alcool, pe trotuarele străzilor din Bucureşti! Eu sunt ambii în egală măsură şi mă iubesc în egală măsură.

Uite-i pe cei ce zboară în avioane personale şi pe copiii care se hrănesc din tomberoane! Eu sunt tot Ceea Ce cunosc că există şi nu există judecată şi pedeapsă fiindcă eu nu mă pot răni pe mine însumi.

Eu sunt cald, ferm, răbdător şi iubitor. Sunt capabil, ambiţios, înţelept şi graţios. Eu iubesc întreg universul cu tot Ceea Ce este în el iar el mă iubeşte înapoi înzecit negreşit! Apoi universul mă ascultă şi este fidel cererilor mele. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti aici sau pe Facebook!

„Nu vei reuşi să schimbi ceva luptând cu realitatea care există. Pentru a schimba ceva,.
construieşte un model nou, care să facă realitatea existentă să pară învechită“.
Richard Buckminster Fuller.

4 gânduri pentru “A crede, a şti şi a simţi

 1. tau teodor

  Trebuie sa fi nebun de legat sa te lupti cu realitatea care exista,dar si sa inghiti la nesfarsit niste lucruri ,este un semn ca ….nu este sanatos!
  Mai cred ca aratand cu degetul ceva ii mai faci atenti pe oameni,sa-si vada de treburile lor de acum inainte ,pentru ca deja au ranit mult prea mult si nepermis de jenant;
  Trebuie sa le si multumesc ca am reusit sa inteleg cum se misca lucrurile in tara asta;nu ca mi-ar folosi,dar pot merge mai departe cu fruntea sus si chiar consolat ca daca nu am reusit mai mult ,acum stiu si de ce;
  Poate ca este una dintre cele mai triste zile din viata mea pt ca in aceasta zi ,desi lucrurile incepusera contura de mai mult timp,am aflat cu adevarat ce inseamna sa traiesti in aceasta tara

  1. Alberto Bacoi Autorul

   Mulţumesc pentru comentariu. Niciodată nu e prea târziu să trăim pentru noi şi să o luăm de la capăt pentru cei pe care îi iubim şi care ne iubesc. Energia vine de fiecare dată şi ne ajută să ne ridicăm, iar, mâine este o altă zi şi tot aşa!
   Dezamăgirile vin ca să ne oprească. Sigur, ţara lasă de dorit, oamenii te fac să te retragi, ignoranţa se face simţită tot mai mult iar nedreptatea la fel. Soluţia este să nu devenim ca ea, fiindcă atunci s-ar spulbera toate şansele spre mai bine. O seară liniştită!

Lasă un răspuns