Social media îţi poate da viaţa peste cap

Social media îţi poate da viaţa peste cap

Social media îţi poate da viaţa peste cap

Social media îţi poate da atât stările cât şi planurile de viaţă peste cap. Dar cunoşti acest lucru deja, însă, nu ştiu în ce măsură i-ai dat importanţă până astăzi! În următoarele trei minute te invit să discutăm despre cel mai important lucru din lume, despre TINE!

Fie că ne referim la: Youtube, Instagram, Twitter sau Facebook, deci social media, apoi mass media şi tot ce ţine de informare, pe toate căile ori prin toate mijloacele, toate aceste surse te pot duce către disperare dacă nu eşti atent!
În fiecare zi, oriunde aş privi sau asculta, aud şi citesc, ştiri despre omoruri, accidente terifiante, violuri, apoi despre sentinţa definitivă aplicată violatorilor, care aduce zâmbetul pe faţă unei ţări întregi! E incredibil! Da, aici nu există politician care să nu aibe dosar penal şi să nu fie cercetat pentru evaziune ori acuzat, pe bună dreptate, de tot felul de însuşiri nemeritate şi care în realitate nu îi folosesc.

Pe mine personal nu mă interesează acest aspect, ce m-ar interesa cu adevărat, ar fi să aflu răspunsul la întrebarea: Pentru ce există politicieni? Apoi, mult mai importantă ar fi întrebarea: De ce se folosesc oamenii de alţi oameni ca să îşi achiziţioneze lucruri, în loc să se folosească de lucruri ca să îşi câştige încrederea în Umanitate, când oamenii se pot iubi în mod necondiţionat?

Mă uitam pe pagina unui tânăr care se filma apoi urca pe internet clipuri video în care dezvolta subiecte nu tocmai folositoare şi am căzut pe gânduri. Tânărul respectiv avea peste 10.000 de urmăritori pe pagina de Facebook, 2000 de aprecieri la o singură postare şi comentariile nu se mai opreau să vină! Avea succes, fără să muncească din greu pentru a îl obţine. Primea sute de mesaje ori susţinere, din toate părţile, repet, urcând pe internet clipuri nu tocmai folositoare, nici măcar amuzante nu erau…

Eu mă chinui de aproape un an şi jumătate să ofer oamenilor materiale cu conţinut de calitate, în mod gratuit şi nu stau atât de bine la capitolul popularitate. Ceea ce îmi confirmă faptul că nu contează eforturile depuse, ci oamenii consumă doar rezultatul final, indiferent de calitate, apoi merg mai departe.

Am văzut tineri care călătoreau acolo unde visez eu să călătoresc, care, mâncau ceea ce îmi doresc şi eu să mănânc ori conduceau maşina pe care îmi închipui eu să o conduc, gonind cu trapa deschisă cu mâinile ridicate şi cu vântul bătându-mi prin păr pe şoselele de pe Coasta de Azur, la marginea mării.

Am văzut tineri care se fotografiază în pielea goală şi care au trupul sculptat aşa cum mi-am dorit întotdeauna să îl am. Dar în ciuda tuturor eforturilor mele rezultatele mult aşteptate au refuzat să apară.

Am văzut oameni al cărui stil de viaţă este cel de a călători lipsiţi de limitele financiare, care îşi fac fotografii selfie pe crestele munţilor, din avion, paraşută ori deltaplan, de pe schiuri sau la cabană în jacuzzi, aşa cum visez şi eu să trăiesc, înconjurat de zeci de prieteni cu care să mă distrez până uit de mine!

Am văzut oameni care au reuşit în carieră şi care acum trăiesc pe picior mare, vizitând locuri pe care nu cred că voi avea posibilitatea să le văd vreodată. Şi astfel, social media mă doboară în fiecare zi psihic. Am ajuns să mă trezesc trist şi deprimat! Sunt convins că şi tu simţi la fel, în fiecare zi, iar, cu fiecare zi ce trece îţi scade încrederea în tine!
Apoi, spui că viaţa e nedreaptă şi uiţi să mai zâmbeşti. Şi trece o lună, un an, zeci de ani, uitând să mai trăieşti. Cea descrisă mai sus poate fi considerată cea mai mare provocare a tinerei generaţii, pe sistemul: Bun venit pe pământ. Aici, fericirea, constă în a te prezenta în social media împreună cu accesoriile care altora le lipsesc. Cu cât stârneşti mai multă râvnă şi invidie în jur, se consideră că îţi demonstrezi valoarea.

Social media se joacă cu mintea ta

În realitate, niciun om nu trăieşte aşa cum ţi-ai închipuit tu şi nimeni nu este lipsit de griji, de nevoi ori de setea de iubire! Ceea ce vezi tu este cea mai bună imagine a celor care se expun pe internet, asemeni produselor din vitrina unui magazin. Fetele se aranjează, se machiază, se pozează de treizeci de ori în aceeaşi poziţie ca să aleagă o poză reuşită, pe care apoi o editează cu atenţie, înainte să o urce pe internet! În realitate, ele nu arată astfel atunci când cumpără pâine sau cartofi, sau când le întâlneşti în autobuz la ora 07:00 dimineaţa. Totuşi aceasta nu înseamnă că nu există femei frumoase cu adevărat, aici altul era mesajul.

Tinerii care vizitează lumea muncesc din greu şi strâng timp de un an ca să-şi permită o vacanţă de 7 zile pe litoral în Grecia, iar eforturile depuse sunt exagerat de mari în comparaţie cu mini vacanţa mediocră pe care şi-au putut-o permite. Iar, nedumeriţi, simt nevoia să afişeze peste tot reuşita lor, ca să trăiască senzaţia din plin. Totuşi ea nu se va ridica vreodată la nivelul aşteptărilor lor. Iar, chiar dacă la nivel material se va ridica, nu vor avea control asupra stării interioare nemulţumitoare, care îi însoţeşte oriunde şi oricând.

Prin urmare, dacă douăzeci de prieteni se fotografiază în douăzeci de locaţii exotice diferite nu înseamnă că tu eşti inferior faţă de ei, dat fiind faptul că nu te poţi afla în douăzeci de locaţii exotice diferite, în acelaşi timp! Din acest motiv, social media can fuck you up!

Fiecare om are un rol, a venit aici cu un Scop şi oferă şi primeşte atât cât îi este necesar! Comparându-te cu ceilalţi nu faci altceva decât să renunţi la unicitatea ta. În felul acesta, te denigrezi şi sufletul ţi se ofileşte în secunde care pot fi numărate. Dacă doreşti să trăieşti o viaţă liniştită, ai nevoie să renunţi să te mai compari cu imaginea pe care ceilalţi o prezintă în social media, fie ea Cuplul Perfect, Familia Perfectă, Copilul Perfect, Job-ul Perfect ori Vacanţa Perfectă, deoarece ele în realitate nu există! Cel puţin nu există aşa cum sunt prezentate sau cum ţi le-ai imaginat!

Adevărata bucurie constă în faptul că avem nevoie unii de alţii! Este nevoie de toţi oamenii, tot timpul şi de tine în mod special! Nimic nu e la întâmplare, tu nu te-ai născut pe pământ din greşeală!

Social media poate fi şi o sursă pozitivă ori folositoare de informare! Aici fiecare om care are ceva de spus se poate face auzit fără a face compromisuri. În urmă cu câţiva ani acest lucru nu a fost posibil, oamenii ştiau numai ceea ce alegeau alţi oameni ca restul oamenilor să ştie sau să gândească.

Toate florile răsar la timpul lor, aşa că învaţă să fii răbdător cu tine, există ceva şi pentru tine! Nu te mai persecuta, oamenii te vor vedea, te vor aprecia şi iubi! Şi nu contează că unii au 100.000 de urmăritori pe pagina de Facebook ori o doză considerabilă de admiratoare! Dacă o singură persoană se va alătura proiectului tău, fie el vecin, prieten sau chiar a ta mamă, înseamnă că cineva are nevoie de tine în această lume. M-ai auzit? Cineva chiar are nevoie de ceea ce dăruieşti, iar el rămâne, cu certitudine, cel mai puternic sentiment din lume!

„Mă tem de vremea în care tehnologia va fi mai importantă decât relațiile interumane..
Atunci, în lume va exista o generație de idioți!“.
Albert Einstein..

Un gând pentru “Social media îţi poate da viaţa peste cap

  1. Georgeta Vrabie

    Subscriu. Ai perfecta dreptate. Social Media si Mass Media,au rolul lor precis,in a impinge spre idiotzenie catzi mai multzi oameni ! In loc sa faca ceva concret,lasa-i sa viseze cai verzi pe pertzi,incurajaza-i ca le pot lua potcoavele si,gata i-ai aranjat.O mare parte din oameni traiesc iluzoriu in fatza calculatoarelor,alta in fatza televizoarelor.Bineantzeles ca,subiectul este vast,chiar nu-i cazul sa dezvolt.Oricum,cei care intzeleg exact mesajul care l-ai trimis,sunt destul de putzini.

Lasă un răspuns