Lecţie de viaţă, sfaturi şi motivaţie

Lecţie de viaţă, sfaturi şi motivaţie

Lecţie de viaţă, sfaturi şi motivaţie

Lecţie de viaţă, sfaturi de viaţă, soluţii pentru viaţă sau o lectură spirituală motivaţională. Numeşte tu aşa cum vrei articolul pe care urmează să îl citeşti, apoi lasă-mi un comentariu pe Facebook.

Apropie-te de natură şi uneşte-te cu ea în mintea ta atunci când cugeţi şi când meditezi. Astfel vei deveni una cu tot ceea ce cunoşti că există, iar tot ce simţi sau transmiţi cu inima se va întoarce către tine mai târziu. Din pricina descurajărilor primite în mod repetat, ai uitat că tu nu eşti un simplu om. Şi chiar dacă eşti doar un om, în realitate omul este mai mult decât ai fost tu învăţat că este ori că poate deveni.

Tu zbori prin văzduh, prin lumi şi în ceruri, unde cauţi furtuni pe care alegi să le potoleşti. Trăirile tale servesc scopului tău cel mai înalt şi al celor din jur în acelaşi timp. De multe ori o despărţire bruscă traumatizantă este un pas uriaş făcut chiar înspre înainte, cu toate că realitatea primitivă pe care reuşeşti să o percepi cu mintea se dovedeşte a fi sfâşietoare. Şi eu sunt răpus de această lecţie de viaţă ce dă semne că nu se mai termină.

Pluteşti deasupra munţilor cu o viteză ameţitoare. Simţi stropii de ploaie cum îţi alină pielea feţei. Te bucuri de senzaţiile pe care ţi le oferă acel peisaj, devii una cu el, apoi te transformi în picăturile de ploaie. Ai devenit tot ce poţi vedea şi atinge. Şi cine te mai poate răni dacă tot ceea ce există eşti doar tu?

Aşa cum iubeşti pruncul care a ieşit din tine, tot aşa simţi astăzi pentru toţi oamenii. Pentru că toţi au ieşit din unul cu ceva timp înaintea ta. Singura diferenţă e că unii au ajuns la capăt, alţii sunt în stare să ucidă pentru locurile acelea de pe urmă. Chiar şi exemplele negative devin o lecţie de viaţă atunci când ştii cum să priveşti lumea. În special ele îţi arată calea care nu trebuie urmată, ca propria ta viaţă să devină o lecţie de viaţă.

Tot ce ţi-ai imaginat şi dorit sau ales înainte să te naşti aici, acum trăieşti cu mintea. Singura diferenţă e că ai uitat să te bucuri. Nimic nu se întâmplă la întâmplare, tu eşti magicianul care mişcă universul tău, acela care îl poate colora şi pe cel din afara sa. Universul te ascultă şi e fidel cererilor tale. Cu toate acestea nu toţi deţin puterea de a cere sau a îşi materializa dorinţele. Alţii nici nu ştiu să ceară ori nu cunosc această opţiune.

Atunci când ai nevoie de ceva, comportă-te ca şi cum l-ai fi primit deja, iar acela va ajunge la tine prin diferite mijloace. În felul acesta îţi construieşti experienţa de a avea sau de a trăi acea experienţă.

Idei şi unelte de conştientizare

Există oameni care au şi nu simt că au şi oameni care nu au dar care simt că au atât cât le e necesar. Fii unul dintre acei oameni despre care îţi vorbesc şi îţi vei găsi liniştea. Iar liniştea vine odată cu fericirea, însoţite de bucuria care se naşte din cele mai neînsemnate lucruri.

Priveşte o floare sau urmăreşte un fluture. Fluturele este liber să zboare peste tot şi zboară. Floarea se simte la fel de liberă chiar dacă încă nu poate zbura, însă găzduieşte cu toată dragostea fluturele care poposeşte pe petalele ei.

Viaţa nu înseamnă fuga înspre o stare de bine, mă duc aici ori acolo, undeva unde să fiu iubit dar să nu iubesc pe nimeni. Viaţa nu înseamnă doar să ai bani ca să îţi permiţi orice ori să fii mai tare decât e altul. Viaţa e mai degrabă o provocare de a ierta decât a alerga întreaga viaţă pentru a îţi face dreptate, considerând astfel că ai fost modelat în mod corect pentru a condamna tot ceea ce este incorect.

Tinerii sunt dezamăgiţi de tot ceea ce există în jurul lor, fără ca ei să fi simţit experienţa dezamăgirii pe propria piele. Ei au împrumutat aceste convingeri din experienţele povestite de cei care s-au păcălit înaintea lor.

Există oameni care vor să intre în vorbă cu tine fiindcă te admiră, dar tu nu crezi acest lucru, te împotriveşti şi ucizi aşadar orice oportunitate de sinceritate, crezând că te aperi sau că ştii mai bine. În realitate, nu ştii nimic şi nu permiţi nici vieţii ca să te înveţe, tu refuzi să trăieşti ca nu cumva să fii rănit. Dar rană mai adâncă decât teama de a trăi nu există, încă nu s-a inventat.

Lecţie de viaţă şi spiritualitate

Viaţa e acea bucurie inocentă pe care o simţeai atunci când erai copil. Entuziasmul de a te juca fără a urmări vreun scop pur şi simplu te determina să te joci din plăcere. Însă o altfel de plăcere, una care a fost înlocuită pe parcurs cu satisfacţia de a avea ceea ce altuia îi lipseşte. Iată altă lecţie de viaţă care te poate inspira.

Iubirea dintre un bărbat şi o femeie nu înseamnă sună-mă de zece ori pe zi, iar dacă nu mă suni o zi înseamnă că nu mă iubeşti sau că nu ţii la mine. Iubirea nu înseamnă obsesie şi apartenenţă. Ea nu e posesivitate şi cu siguranţă nu reprezintă un obicei, o regulă ori o tradiţie.

Există soţi care s-au despărţit din pricina unei periuţe de dinţi. El îşi uita periuţa pe chiuvetă iar ea o aşeza de fiecare dată în suportul ei. Totuşi ea nu i-a atras atenţia de frică să nu dăuneze relaţiei cu nemulţumirea. După doi ani bărbatul a fost găsit mort, înjunghiat cu circa treizeci de lovituri de cuţit, având în mână un bilet pe care soţia îi scrisese mesajul „tu nu m-ai iubit niciodată, eu te voi iubi mereu“.

Iubiţilor, căutaţi să vă cunoaşteţi şi să vă acceptaţi pe voi înainte de a intra într-o relaţie şi a deveni obligaţi să îl acceptaţi pe celălalt. Fiţi compleţi înainte să vă împreunaţi cu cineva şi nu vă grăbiţi să căutaţi completarea. Apariţia unui partener în viaţa ta nu este o completare a ta, este un bonus pentru tine. Tu eşti perfect şi fără să ţi-o confirme periodic cineva.

Viaţa nu înseamnă doar confuzie ori suferinţă, este cu totul altceva. Ea nu a fost construită să fie doar atât de puţin şi lucrurile nu vor rămâne astfel pentru totdeauna. Dragostea nu te condamnă ca să trudeşti pentru ea, ci lucrează în serviciul celor pe care îi iubeşte.

„Viaţa este o succesiune de lecţii, ce trebuie experimentate pentru a putea fi asimilate“.
Ralph Waldo Emerson

Un gând pentru “Lecţie de viaţă, sfaturi şi motivaţie

Lasă un răspuns