7 Moduri greşite prin care poţi să înţelegi Biblia

7 Moduri greşite prin care poţi să înţelegi Biblia

7 Moduri greşite prin care poţi să înţelegi Biblia

Biblia scrie că un bărbat îşi poate lua mai multe soţii, vreme în care dacă femeia trăieşte o experienţă cu alt bărbat trebuie să fie executată. E evident, dacă gândim astfel nu e dificil să constatăm că Biblia a fost întocmită şi impusă de către bărbaţii care au încercat să îşi pună în valoare autoritatea în faţa femeilor. Trimiteri către 2 Samuel 5:13, 1 Împăraţi 11:3, 2 Cronici 11:21, Deuteronom 22:13-21, 22. Am ales doar câteva exemple, cu scopul de a îţi prezenta 7 moduri greşite prin care poţi să înţelegi Biblia.

Ce putem înţelege de aici, faptul că Biblia e falsă, greşită sau invalidă şi că, încurajează lăcomia (curvia) bărbatului înstărit? Nu, ci scoaterea la analiză a exemplelor de mai sus ne face conştienţi că ceva se schimbă.

Ideile noastre despre viaţă ori despre cum funcţionează viaţa, despre Dumnezeu şi despre ce vrea Dumnezeu de la oameni, se află în continuă mişcare, în funcţie de creşterea noastră! Prin urmare, ceea ce credeam în trecut că este viaţa şi modul în care funcţionează ea, şi ceea ce credeam în trecut că e Dumnezeu sau ce vrea El de la oameni, se schimbă pe parcurs ce umanitatea se maturizează. Ideile care funcţionau în trecut au încetat să mai funcţioneze în prezent! Cele care funcţionează în prezent nu vor mai funcţiona în viitor şi tot aşa! Aceasta, dragii mei, se numeşte evoluţie! Bună dimineaţa!

Noua înţelegere a vieţii, nu susţine faptul că Dumnezeu se schimbă! Ceea ce crede omul că este Dumnezeu este în continuă schimbare. Asta, deoarece, omul creşte, Dumnezeu nu este nevoit să crească, El e mereu Acelaşi! Sigur că majoritatea celor care îşi spun creştini şi care studiază cu atenţie fiecare pasaj din Biblie, recunosc dar că Biblia nu trebuie luată în mod literar, însă unele părţi din ea chiar aşa au fost înţelese şi apoi puse în practică! Evident, ei au acceptat numai ce au vrut din ce au citit, ceea ce li s-a părut plauzibil, ce au înţeles ori doar ce servea scopului lor! La restul s-a renunţat!

Judecata Divină

De exemplu Judecăţii Divine, care în realitate nu există, i s-a atribuit atât de multă atenţie în toată lumea, în toate culturile sau în toate formele de religie, s-a conturat şi s-a instigat atât de tare încât întreaga planetă a devenit un tribunal. De ce? Deoarece unii au vrut să înrobească umanitatea prin intermediul Bibliei, în mod intenţionat ori nu, şi aproape că au reuşit. Schimbă numele Judecata Divină în Judecata Omenească şi vei reveni la realitate, iar pentru prima oară vei începe să vezi!

Un alt aspect este faptul că Biblia susţine o Răsplată oferită celor drepţi, în aceeaşi perioadă de timp în care oamenii nedrepţi vor fi judecaţi. Dar de răsplată nu vorbeşte nimeni cu toate că şi cei drepţi şi cei nedrepţi sunt judecaţi de oameni de când se nasc şi până când mor. Dar astăzi niciun om nu practică răsplata însă toţi se judecă unii pe alţii.

Concluzia: Oamenii au ales numai ce era rău pentru ei, crezând că au ales ce a vrut Dumnezeu ca ei să aleagă şi că este de fapt bun pentru ei. Eu, în schimb am primit deja răsplata! Majoritatea celor care îşi spun creştini au uitat şi că există! Prin urmare, conform „Ceasului“ lui Dumnezeu, voi nu ştiţi unde sunteţi!

Conceptul de păcat

Creştinii au accentuat atât de tare conceptul de păcat, care în realitate nu există, încât s-au cufundat în el definitiv, chiar dacă în realitate păcatul nu există. Mă urmăreşti?

Spuneam că: Nu există Păcat, în schimb, există Prostie! Indulgent fiind cu cei doi termeni, cu orice exemplu ai veni la mine ca să îmi demonstrezi că există păcat (rău ales în mod conştient şi liber de către sufletul trăitor) îţi spun că oamenii nu ştiu ce fac (adică aleg răul în mod inconştient determinat). Învăţătorul vostru Isus a ştiut-o şi a rostit-o! Aşadar nu poţi spune despre o oaie că a păcătuit, nici nu o poţi trage la răspundere, judecând-o după instinctele ei. La fel este şi omul, cel mort din punct de vedere spiritual, deci majoritatea oamenilor care trăiesc aici.

Ce se întâmplă atunci când oferi prea multă atenţie unui lucru, unui concept ori idee? Creşte în putere, deci, îi oferi puterea ta! Iar atâta timp cât te vei feri de păcat întreaga viaţă, crezând că acesta este scopul vieţii şi atât, vei muri în păcat (în neştiinţă) chiar dacă păcatul (neştiinţa) în realitate nu există! El există numai pentru tine, este alegerea ta, deoarece tu l-ai creat (i-ai dat viaţă), apoi i-ai cufundat şi pe copiii tăi în el.

Nu atrage atenţia copiilor tăi că pot fi păcătoşi sau că vor fi drastic pedepsiţi dacă vor alege să fie astfel!..
Ci prezintă-le splendoarea sentimentului de a rămâne curaţi într-o lume cel puţin murdară!..

Frica de pedeapsă naşte răzvrătirea

Modul în care oamenii consideră că funcţionează viaţa, ba chiar faptul că iau măsuri conform acestor credinţe, este următorul: Atenţionând pe cineva cu pedeapsa (ca nu cumva să săvârşească o anumită faptă) pur şi simplu trezeşte în el acea idee. Apoi, vine răzvrătirea. Am să fac o paranteză şi revin:

Dacă ai reuşi să mă convingi că în realitate există o pedeapsă Divină, deci, dacă aş reuşi să cred cu toată fiinţa mea cuvintele tale, ceea ce ar însemna să îmi fie teamă şi, imediat să caut să îmi măsor comportamentul, în următoarea secundă te-aş înjura, te-aş bate sau aş renunţa la tot ceea ce am făcut până acum pentru oameni – aş arunca toate cărţile şi, aş şterge blogul, indiferent de consecinţele de care aş fi devenit conştient că urmează să fie trimise către mine comportându-mă astfel. N-aş putea să mă supun vreodată unui „Dumnezeu“ care s-ar fi dovedit a fi mai prost decât un simplu om, aşa cum susţin majoritatea religiilor de aici! Totuşi, atâta vreme cât sunt conştient că nu voi fi pedepsit nici dacă te urăsc, pentru ce să te urăsc? Nu găsesc niciun scop în aceasta şi ceva mă împinge să te iubesc chiar şi atunci când tu mă urăşti! Nu ştiu ce mă împinge să o fac, ba da, ştiu!

Când eram copil, eu şi fratele meu, care e cu doi ani mai mare decât mine, rămâneam încuiaţi în casă timp de 3 ore în fiecare zi, atât cât dura de când pleca tata la serviciu (care era schimbul II), până când venea mama (care lucra în schimbul I). Ne jucam tot felul de jocuri ca să treacă timpul, alergam, cântam, ne mai loveam şi ne uitam la desene, ca orice copil. Până într-o zi când, tata, înainte de a pleca, a zis: „Să staţi cuminţi până venim acasă! Puteţi să faceţi orice, numai să nu cumva să băgaţi degetele în priză fiindcă veţi muri“.

Imediat ce a ieşit pe uşa, fratele meu a căutat în sertarul cu scule a scos două cuie pe care le-a luat în mână şi apoi le-a băgat în priză. Nimic din toate celelalte opţiuni pe care aveam voie să le facem (absolut ORICE) nu ne-au atras şi încântat ca să le facem sau să le descoperim, în noi tocmai se născuse apetitul pentru prize!

Băgând cuiele în priză, ţinute cu mâinile goale, a ieşit o flacăra mare, s-a auzit o bubuitură şi a sărit siguranţa de la tabloul electric. Dacă nu ceda siguranţa, Roberto murea!

Varianta ca unul dintre noi să bage degetele în priză nu a existat pentru noi până nu ne-a adus-o tata la cunoştinţă vrând, desigur, să ne ferească de pericol. Noi habar nu aveam că există prize în casă sau dacă există, la ce folosesc! Acum înţelegi cum funcţionează mintea umană? Astfel, oamenii, încercând să prevină posibilitatea întâmplării unui dezastru, de fapt îl creează, îi dau viaţă! La fel şi cu păcatul!

Am fost speriaţi de cele ce s-au întâmplat atunci, am fost certaţi şi o săptămână nu ne-am coborât din pat. După ce a trecut sperietura în fiecare zi când rămâneam singuri începeam să umblăm la bec, la ceasul cu cuc, la aragaz şi la ţevile de apă, ne confecţionasem o cheie improvizată cu care reuşeam să deschidem uşa la intrare şi să fugim afară pe ascuns, am omorât peştele din acvariu, am aruncat pernele şi plăcile de gresie de la balcon şi aşa mai departe.

Sfaturi şi idei

Iubiţilor, încetaţi să le mai spuneţi copiilor voştri că nu sunt buni, că sunt păcătoşi şi pentru asta trebuiesc botezaţi, că nu au dreptul şi că Cineva îi urmăreşte cu lupa Lui Divină cu care le analizează fiecare reacţie, în special pe cele nepotrivite, din punct de vedere al credinţelor pe care părinţii le-au acceptat şi le-au implementat în familie.

Credinţa determină formarea comportamentului uman, iar o credinţă nesănătoasă, prost înţeleasă, aduce răzvrătire şi duce la nebunie. Oamenii şi-ar putea învăţa copiii că s-au născut sfinţi într-o lume care promovează totul pe dos! Abia atunci se va face simţită diferenţa!

Condiţionarea sexului

Oamenii au condiţionat sexul şi au spus că în afara condiţiilor inventate de ei sexul este interzis, este un păcat şi o ruşine. Chiar dacă au crezut că acest lucru este bun, astăzi nu mai poţi să stai cinci minute fără să vezi, să auzi şi să citeşti, o ştire despre cum cinsprezece bărbaţi au violat o singură femeie, apoi au omorât-o.

Treziţi-vă! Omul este sfânt, însă nu ştie acest lucru despre el! Dovezile zilnice susţin ceea ce scriu acum. Dacă unui copil i se va spune că e bun, frumos, inteligent, capabil şi minunat, şi va înţelege sau va accepta această idee, la un moment dat se va comporta conform noilor credinţe despre el însuşi, ca să şi-o dovedească! Dar dacă i se va spune că e păcătos, nevrednic, criminal, anti-social, curvar, jegos, analfabet, violator sau un prost, la un moment dat se va comporta conform credinţelor despre el însuşi. Şi, nu am pretenţia să mă crezi pe cuvânt sau să îmi scrii comentarii în care mă lauzi şi mă aprobi. E necesar să deschizi ochii şi te vei convinge singur, eu doar îţi arăt fereastra!

Fabrica de infractori

Sistemul social actual a strâns atât de mult cureaua, limitând orice posibilitate de libertate, de bucurie sau bogăţie, de puritate şi stare de bine, ameninţând cu pedepse groaznice pe aceia care încalcă regulamentul în schimbul unei clipe de plăcere, încât oamenii au ajuns să îşi rişte restul zilelor pentru a gusta o secundă din plăcere.

Oamenii au ajuns atât de jos (psihic) din cauza valorii morale ce le transmite că orice lucru care le provoacă o stare de bine e un păcat, este ceva greşit ori interzis, fie să ai prea mulţi bani, să mănânci prea dulce ori, prea sărat, să te îndrăgosteşti, să faci dragoste sau sex, să te masturbezi etc, timp în care orice lucru care le provoacă suferinţă este bun. Acesta te maturizează, te face mai puternic sau este Voia lui Dumnezeu. Iar fizic au ajuns atât de jos din cauza sărăciei şi a mişeliei încât nu mai au nimic de pierdut, pe sistemul „decât sclav o viaţă, mai bine două minute rege“.

Cei care au atins astfel de sisteme de gândire sunt gata să lovească o femeie până la moarte, pentru a o viola sau a îi fura geanta în care din nefericire găsesc mai puţin de 65 de lei. Oamenii sunt dispuşi să detoneze avioane cu 350 de pasageri la bord, crezând că asta ar vrea Allah ori Dumnezeu! Disfuncţiile acestora reprezintă suma valorilor şi a regulilor care stau la baza unei societăţi nesănătoase, pe care majoritatea oamenilor încă o susţin.

Măsuri biblice împotriva homosexualităţii

Despre homosexualitate şi reacţia pastorilor creştini, privind descurajarea acestui fenomen, Neale scria că un tânăr student gay, pe nume Matthew Sheppard, a fost dus cu maşina în pustiu şi a fost legat de un gard lângă care a fost bătut până a intrat în comă, apoi a murit. Pastorul local, împreună cu cei care îl cunoscuseră pe tânăr, au sărbătorit uciderea lui. Reverendul bisericii baptise Westboro, din Kansas, a confecţionat dar un monument de granit, pe care a gravat portretul tânărului, urmat de cuvintele: „Matthew Sheppard a intrat în iad pe 12 octombrie, 1998, la vârsta de 21 de ani, fiindcă l-a sfidat pe Dumnezeu. Nu vei fi nici cu bărbaţii nici cu femeile, eşti o ruşine!“ Leviticul 18:22

Reverendul a luat parte la funerarii ori la punerea în mormânt a trupului tânărului, iar în timp ce familia îndurerată era în lacrimi, a strigat: „Acum Dumnezeu este fericit! Dumnezeu urăşte homosexualii!“

Concluzia este că aceşti oameni, care îşi zic creştini, după cum spuneam mai devreme, au ales doar ceea ce au vrut din Biblie, iar pe restul au ignorat-o. Dacă în Biblie scrie că bărbatul să se culce cu femeia iar femeia să se culce cu bărbatul şi a fost scris cu un scop, şi „SĂ NU UCIZI“ a fost scris cu un scop, cel puţin la fel de important ca primul!

„Biblia ori ceea ce ştiţi despre Dumnezeu, reprezintă ce au interpretat alţii despre Dumnezeu!..
Este ce au trăit ca experienţă cei care L-au cunoscut sau cei care au crezut că L-au cunoscut!..
Însă, Dumnezeu trebuie descoperit Personal, prin Experienţa trăită de tine şi prin Reamintire!“.
Alberto Bacoi..

Un gând pentru “7 Moduri greşite prin care poţi să înţelegi Biblia

Lasă un răspuns