Spiritualitate pe internet

Spiritualitate pe internet

Spiritualitate pe internet

Ieri am scris un articol răutăcios însă necesar. Imediat vei înţelege şi motivul sau mesajul real, pe care ţi-l transmit, eliminând dar stilul care îţi provoacă posibile stări de inconfort (pe care l-am folosit pentru a îl scrie) din percepţia ta. Şi încep cu afirmaţia: Înţelepciunea se dă gratis şi nu o ia nimeni, minciuna se vinde scump însă o cumpără toţi! Ce vorbă am putut să rostesc, acum, în timp ce îmi beau cafeaua şi privesc de la balcon. Vreau să o mai scriu odată, de data asta sub formă de citat!

Înţelepciunea vi se oferă gratis, însă nu o ia nimeni, minciuna se vinde scump şi o cumpără toţi!..

Vreau să îţi vorbesc puţin despre conducta de INFORMAŢIE spirituală, ce s-a spart şi a inundat internetul în ultima perioadă. E necesar, te asigur!

Ah! Stai să vezi câţi or să mă judece dacă public articolul ăsta. Or să mă urască, apoi or să încerce să îmi pună beţe în roate şi vor vrea să îmi defăimeze scrierile în faţa audienţei, deoarece folosesc cuvinte periculoase, tăioase, care îi lasă fără pâinea de zi cu zi, pe care mulţi o câştigă – fură, pe nedrept. Însă pentru a nu mă mai lăuda atât o să vă povestesc, în stilul meu (de ca şi cum aş vorbi cu un prieten din faţa blocului sau chiar cu vânzătoarea de la pâine), despre o persoană sau mai multe, de pe internet, care trebuie să recunosc că vinde spiritualitatea prea scump.

Azi, cel mai bun vânzător este imaginea unui guru hindus. Dacă este posibil, să fie amestecată cu ceva din budism, dar să foloseşti frecvent numele Allah. Îţi legi o cruce creştină de gât, te informezi, şi ţii seama de lista pe care ţi-o prezint în acest articol. Eşti foarte norocos că m-ai găsit, e ca şi cum ţi-ai deschide o shaormerie ori chiar o casă de pariuri sportive. Îţi doresc succes!

Ai nevoie să cunoşti cât mai multe informaţii, din culturi ori tradiţii diferite! De preferat, caută-le pe acelea mai rar cunoscute (nepracticate) prin zona României (vezi: Wikipedia).

Într-o ţară de ortodocşi absolut tot este credibil, de la un tablou ce lăcrimează până la o figurină din ceramică ce te mântuieşte. Spiritualitatea reprezintă o poartă de conectare cu spiritul tău. E perfect! Spiritul (sinele tău), nu a fost văzut de nimeni, deci nici tu nu trebuie să îl prezinţi cuiva.

 • O să mă conectez cu spiritul meu şi al celorlalţi doritori de astfel de conexiuni. O, dar pentru asta îmi trebuie multe, foarte multe simboluri iar unul trebuie să fie cel principal, crucea? Nu, acesta a fost folosit de unii mai deştepţi ce mi-au luat-o înainte. Gata, am găsit! O stea, o să îmi pun o stea pe perete! Uite una care seamănă cu o stea evreiască chiar în bradul de Crăciun. Iubito! Dacă mai eşti în Carrefour mai cumpără câteva stele de pom. Te iubesc… Voi desena stele şi pe perete. Cu cât am mai multe simboluri, cu atât par mai credibil! Cum era mă ochiul ăla de pe youtube? Aha, cel de-al treilea ochi!
 • Am fost la Krishna (o cafenea din Bucureşti), creaseră ăia o atmosferă absolut fermecătoare acolo. Zici că erai în Templul Brihadishwara din Thanjavur, India. Am nevoie şi de o statuie a elefantului ăla albastru, care avea multe mâini. Cum se numea mă? Aha, dumnezeu, Ganesha“. Nici Buddha nu ar strica să fie aşezat lângă aerul condiţionat. Pune-l şi pe Isus pe perete!

Ai nevoie de o imagine extrem de interesantă; lasă-ţi părul să crească şi poartă un medalion la gât, legat cu şiretul de la adidaşi. Poartă pantaloni largi de in şi umblă desculţ la fiecare întâlnire.

Acum ai nevoie o prezentare bună. Bagă ceva din reiki, iniţieri, chakre şi iluminări. În descriere ai nevoie de câteva cuvinte cheie. Iată un exemplu de cuvinte cheie şi care merg la orice: Lumină, divin, îngeri, aură, univers şi vibraţie ori energie. Adaugă şi ceva incitant! Sexul vinde orice şi oricui! Foloseşte energia kundalini, deschiderea chakrelor, iluminare prin consumul de leuştean şi alte astfel de nimicuri.

Alege un nume bun, de exemplu Ramahandra sun Kumar (l-am inventat eu). Fă rost de o locaţie! Vopseşte camera în culori calde şi, bagă şi nişte sclipici. Roagă-ţi câţiva prieteni să se fotografieze cu tine în camera aia! Este foarte important ca toţi să zâmbească la poză. Doar le oferi fericire prin abundenţă.

Te felicit, de acum poţi pune anunţuri pe net în care să oferi la promoţie iniţieri, mântuiri şi grade de spiritualitate, conexiuni cu entităţi malefice şi divine, la doar 450 de lei pe şedinţă! Moşule, de ce e aşa scump tată că parcă Isus mântuia gratuit?

 • Ei! Haideţi să nu vorbim în necunoştinţă de cauză. Avem atât de mult de studiat. Oamenii nu mai au bun simţ în ziua de astăzi.

Ei bine, pentru 450 de lei înzestrează oamenii şi cu un gram de bun simţ pe lângă celelalte mii de beneficii pe care le oferi!

Iubiţilor, cunosc oameni care au fost fascinaţi de imaginea pe care v-am prezentat-o şi au plătit această sumă, însă nu numai o dată. Băăă eşti nebun? Cu toate astea, până şi eu m-aş duce la aceste cursuri. Ştii de ce? Ca să profit de femei vulnerabile!

Vezi tu, în realitate, spiritualitatea nu e ceva în plus în viaţa ta (ceva cu care să îţi încarci mai mult viaţa), este ceva în minus pentru tine! Tu nu te încarci cu spiritualitate datorită spiritualităţii, ci renunţi la ceea ce îţi este nefolositor! Ea este un anti-virus şi atât.

Iar, oamenii n-au înţeles un lucru cât se poate de simplu, acela că dacă porţi haine în stilul vintage nu înseamnă că eşti actor sau vreun artist! Dacă te accesorizezi cu simboluri de tip religios sau, ocult, nu înseamnă că ai devenit un maestru spiritual. Ori dacă te îmbraci la costum nu înseamnă că eşti un om de afaceri!

„Cel care încearcă să pară că este ceva ce nu este, nu este ceea ce încearcă să pară“..
Alberto Bacoi.

6 gânduri pentru “Spiritualitate pe internet

 1. Mika Ella

  Intr-adevar da pe afara deja, internetul, de persoane ,,pline de spiritualitate”, care arunca cu barda in luna ca vor sa faca o lume mai buna… .A fost o perioada in care, cu adevarat, eram atrasa de subiect. Acum, insa, ceva din interiorul meu respinge aproape tot ce vine din aceasta directie.
  Prea multa spiritualitate, atat de putina compasiune! Doar interese: personale, financiare, de imagine….! Nimic pe gratis! Totul se plateste, si cu sume care necesita eforturi financiare extraordinar de mari din partea multora.
  Ma intreb, oare asta sa fie solutia pentru o lume mai buna?!?!?!
  Intuitia meu imi da semne ca ca nu…Si am incredere in ea.

Lasă un răspuns