Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

Salut, eu sunt Alberto. Am creat pentru tine o listă cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit. Permite-mi dar să ţi-o prezint. Opreşte-te din orice activitate ai avea şi vezi despre ce este vorba. Nu eşti obligat să citeşti, însă ar fi bine să o faci. Acestea fiind spuse, începem!

1). Nu mai confecţiona motive pentru a fi nefericit, încetează să blamezi realitatea care se întâmplă. Absenţa oricărei forme de judecată te ajută să apreciezi realitatea.

2. Încearcă să ieşi cât de des poţi din mintea ta. A fi în toate minţile nu este o calitate, ci o slăbiciune.

3. Încetează să te mai asociezi cu corpul tău, considerând definitiv că tu eşti corpul şi atât. Deoarece aceasta este doar o invitaţie la nefericire. Fiindcă oricât i-ai oferi corpului, nu va fi îndeajuns încât să devii ceea ce vrei tu să devii.

4. Acceptă faptul că tot ceea ce te înconjoară (ce vezi, auzi sau atingi) este o iluzie. În felul acesta vei realiza că tu eşti magicianul care controlează evenimentele din viaţa ta. Iar dacă un eveniment care apare în viaţa ta nu depinde de tine, depinde de tine ce stare va proiecta el asupra ta.

5. Toţi oamenii care trăiesc pe Pământ eşti tu. La nivelul conştienţei planetare există un singur suflet divizat în miliarde de părţi de suflet. În cazul acesta, cel căruia i-ai vorbit urât în trafic, în drumul tău de întoarcere spre casă, devii tu însuţi. Atunci când devii conştient de acest adevăr ori când iei măsuri împotriva iluziei separării, suferinţa dispare.

6. Nu ai nevoie de nimic din afara ta ca să trăieşti. Tu trăieşti acum, aici şi aşa, însă ai trăit şi înainte ca toate lucrurile de care eşti dependent să fi fost construite.

7. Transformă-ţi dependenţele în preferinţe. Dacă te afli într-un club şi iubeşti muzica rock, însă dj-ul de acolo pune numai muzică house, e absolut copilăresc să renunţi la starea ta de bine şi să alegi să fii nefericit toată seara. Tu nu eşti dependent de muzica rock, ci preferi această muzică în comparaţie cu celelalte genuri.

Idei şi sfaturi pentru a fi mai fericit

8. Dacă te afli la început de drum pe o cale spirituală reală, nu te chinui să iubeşti oamenii, fiindcă oricât te-ai strădui nu vei reuşi. Încearcă în schimb să găseşti o modalitate prin care să încetezi să îi mai urăşti.

9. Ieşi din societate ca să nu rămâi singur. Ţi se pare aberant sfatul pe care tocmai l-ai citit? Ei bine, principiul care stă la baza societăţii în care trăieşti este separarea. De exemplu, tu eşti aici iar altul este acolo, unul este român iar altul basarabean. Dumnezeu este acolo iar diavolul e în partea cealaltă. Teologia separării este cea mai puternică iluzie care a fost construită de oameni vreodată. Aşadar oricât ai încerca să o îmbunătăţeşti, nu vei reuşi să integrezi armonia în separare.

10. Renunţă să mai crezi că eşti cine ţi-au spus oamenii că eşti. Oamenii nu ştiu cine sunt sau ce au de făcut. Majoritatea nu ştiu pentru ce trăiesc şi totuşi se ambiţionează să o facă. Cunoscând dar acestea, te întreb eu, cum ar putea un om să îţi spună cine eşti, cât eşti de capabil sau cât de mult vei realiza în viaţă?

Reciteşte lista cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit de ori de câte ori te simţi descurajat şi nefericit şi transmite informaţia şi prietenilor tăi. Mulţumesc că m-ai citit, aştept să mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook. Nu uita că poţi citi mai multe articole asemănătoare pe Blog. Pe curând!

Cea mai rapidă cale către a obţine fericirea este să oferi celorlalţi ceea ce îţi doreşti tu să primeşti.
Alberto Bacoi.

11 gânduri pentru “Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

 1. ana

  Multumesc pentru sfaturi! Personal trec prin momente ,in care aproape ca nu mai inteleg nimic,din nimic.Mi-ar place sa spun ca iubesc,sau cel putin ,ca ma iubesc,dar sunt momente in care ,chiar si asta mi se pare mult,deoarece nici macar nu stiu cum sa iubesc…. si totusi imi „vine” acum sa-ti spun ca te iubesc.

  1. Alberto Bacoi

   Viata nu consta in a ne judeca pe noi sau pe ceilalti, ori in a ne vinovati pentru ce am facut „gresit” sau pentru ce am ezitat sa facem la momentul potrivit. Mai mult, nu am venit aici ca sa invatam ceva! Pentru noi nu este nimic de invatat, noi stim totul dinainte! Singurul motiv pentru care ne aflam aici este sa traim ca experienta (sa practicam) ceea ce stim deja despre noi.
   Prin urmare, orice experienta am trai, durere, regret, satisfactie sau bucurie, este un succes pentru sufletul nostru. El primeste toate experientele ca fiind misiuni de succes si merge mai departe. Atunci cand nu intelegem si nu acceptam o intamplare neplacuta, de cele mai multe ori evenimentul se repeta (ca sa putem sa promovam „examenul”). Si eu te iubesc!

  1. Alberto Bacoi

   Peter, ma bucur ca te-am facut sa razi! Treaba cu „te iubesc” a pornit in urma unui articol de-al meu in care vorbeam despre refuzul (teama) oamenilor de a rosti aceste doua cuvinte.
   Sfatul cu nr 9 este cam adanc pentru un om de rand, tocmai de aceea am facut o referire in 8 la cei care se afla deja pe o cale spirituala. Adica aceia care au trecut deja prin greutati fizice si psihice si cauta o solutie, o ameliorare sau un raspuns privind harababura la care sunt expusi fara voia lor in fiecare zi.

Lasă un răspuns