Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi femeie, să nu uiţi niciodată. Ca să poţi să atingi această concluzie te îndemn să citeşti acest articol. Ce câştigi dacă îl citeşti? Nimic. Însă, cu siguranţă vei renunţa la multe obiceiuri de care în realitate nu prea ai nevoie. La mulţi ani!

Ai lucruri mai importante de făcut decât să refuzi să te accepţi aşa cum eşti şi apoi să îi judeci şi pe ceilalţi, pe motiv că ei nu sunt sau că tu nu eşti aşa cum ţi-ai dorit ca să devii. Ai lucruri mai importante de făcut decât să învinuieşti alţi oameni pentru nereuşita ta. Ai lucruri mai importante de făcut decât să te compari cu acelea pe care le admiri sau invidiezi. Ai lucruri mai importante de făcut decât să afirmi că umanitatea se îndreaptă către o direcţie greşită irevocabil, dar fără a contribui la încercarea de a evita acest eveniment.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să înjuri, să urăşti ori să trudeşti, fără să fii eficient în ce faci. Asta am făcut eu în ultimele patru zile. Totuşi fără tristeţile pe care le îndur în fiecare zi mesajele mele ce îţi luminează ziua nu ar mai fi putut exista vreodată. Câteodată simt că mă supun unui experiment, ca, odată cu mine să fiţi alinaţi cu toţii. Şi aşa este.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să refuzi să iubeşti. Iar oricât de mare ţi-ar fi fost dezamăgirea în viaţă, o asemenea judecată nu îţi poate aduce nicio formă de mângâiere, niciodată. Ura nu este o soluţie, ci este un refugiu al celor slabi. Oamenii puternici caută întâi odihna, apoi continuă să păşească pe cărarea lor zâmbind, călcând pe cuie.

Atunci când te înţepi într-un cui sau două te răneşti. Dacă vei aşeza două mii de cuie cu faţa în sus, unul lângă altul, vei putea păşi pe cuie fără ca ele să îţi străpungă pielea tălpilor.

Eşti mai importantă decât crezi femeie

Ai lucruri mai importante de făcut decât să îţi plângi de milă, zbierând că viaţa este nedreaptă, că îţi este greu sau că tu meritai mai mult. Tu nu ai venit aici pentru a obţine ceva sau pentru a deveni altcineva decât eşti. Te afli aici pentru a realiza că niciun lucru, nicio persoană ori nicio împrejurare nu te poate umple. Nu ai venit aici cu sacoşa goală ca să faci cumpărături. Şi nu vei lua nimic cu tine. Tu eşti un sac cu daruri, pe care le împarţi oamenilor în mod necondiţionat, adică fără a le măsura meritele. Eşti mai importantă decât crezi!

Eşti minunată. Eşti aşa cum ai fost proiectată ca să fii, eşti aşa cum alegi. Iar în fiecare zi alegerea ta poate fi îmbunătăţită. Eşti mai curajoasă decât ai fost ieri şi mai plină de încredere în tine decât ai fost vreodată.

Adevăr îţi spun, nimic nu contează cu adevărat. Nimic nu contează, numai tu contezi. Nici faptul că îţi scriu aceste rânduri nu ar conta, dacă inima ta nu le-ar accepta şi recunoaşte mai târziu. Cuvintele mele reprezintă o reamintire pentru sufletul tău. Iar sufletul tău este singurul lucru care contează atunci când simţi că nimic nu mai contează pentru tine. De aceasta să fii sigură.

Ai venit aici ca să înţelegi faptul că banii, bogăţiile, maşinile şi carierele, luxul sau sărăcia, durerea, suferinţa şi lacrimile copiilor care mor fără să se poată bucura de viaţă, crimele şi oraşele şterse de pe faţa Pământului nu îţi pot ucide iubirea pe care o porţi pentru oameni.

Ai venit aici ca să înţelegi că plantele, animalele, pământul ori cerul deţin sentimente. Doar tu eşti cea care se lasă controlată de gânduri. Universul nu se îndoieşte de tine aşa cum te îndoieşti tu de tine sau de tot ceea ce poţi vedea şi atinge. Aşadar, permite-mi să te întreb, exişti sau nu exişti acum, aici şi aşa?

Eşti mai importantă decât crezi că eşti

Eşti o fiinţă completă, eşti un exemplu pentru celelalte vieţuitoare. Prin urmare, cum vei fi tu la fel vor fi şi ele! Dacă vei iubi, te vor iubi şi se vor iubi între ele. Dacă te vei teme, totul va fi pătruns de frică. Teama destramă materia, dragostea o strânge la un loc. Maeştrii care au trăit pe Pământ au ştiut-o, acum o ştii şi tu.

Eşti frumoasă, tu eşti comoara lumii. De cele mai multe ori tu eşti cea care îşi doreşte să fie altfel, nu oamenii sunt cei care doresc să te schimbe. Majoritatea te ignoră, iar, cei mai puţini te admiră. Să fii sigură de asta, la fel cum ştii că atunci când îţi este foame trebuie să mănânci.

Eşti o fiinţă creatoare, creezi în interiorul tău, apoi tot ce te înconjoară se transformă sub privirea ta. De aceea orice ai fi, oricine ai fi sau oriunde ai fi, fără tine nimic nu poate fi, fără tine nimic nu este. Iar, dacă tot ce ţi-am scris aici vorbeşte despre tine, aşa cum eşti chiar acum, imaginează-ţi câte ai putea să faci dacă ai reuşi să crezi cuvintele pe care le-ai citit. Te aştept pe Facebook cu distribuiri şi comentarii şi, nu uita, citeşte peste tot!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Bărbaţii creează prin imaginaţie. Femeile creează prin iubire“.
Rabindranath Tagore

28 gânduri pentru “Eşti mai importantă decât crezi

 1. Michelle

  Adevar iti spun si eu….Dumnezeu alege fiinte care stiu sa-i desluseasca zicerile si sa le transpuna in cuvinte si celor care trebuie sa le afle…asa ca, oricat te-ai straduit in ultimele 4 zile…ceea ce ai experimentat ne-a bucurat simturile….si ne-a reamintit directia….Da, sunt cuvintele care vorbesc despre mine si acum sufletul meu le-a recunoscut….Multumesc, Primavara deci, incepe cu mine…cu tine…si cu cine si-o mai aminteste …

  1. Alberto Bacoi

   Sa fii eficienta inseamna sa stii sigur ce ai de facut si de unde sa incepi! In legatura cu familia, cauta sa-i inveti cum sa traiasca, nu cum sa devina dependenti de tine. Atunci cand un membru al familiei devine dependent de altul, pierd amandoi. De ce? Fiindca unul se sacrifica, vrand sa ofere ajutor, fara sa realizeze ca in acelasi timp elimina orice posibilitate ca cel pe care il ajuta sa poata sa invete cum sa supravietuiasca singur.

   1. Diana

    De fapt raspunsul asta este scris pentru mine. Exact asta incerc sa fac cu o persoana pe care o simt dependenta de mine. Si ma simt frustrata pentru aceasta dependenta, pentru ca am impresia ca asteapta ca eu sa-i umplu golul pe care il are. Si incerc sa fac sa inteleaga ca dependenta nu e buna , ca ne e greu la amandoi. Mie, pentru ca imi taie aripile si lui , pentru ca nu incearca sa zboare singur….

 2. Deak Perpetua

  Cuvinte frumoase pline de un adevar cutremurator,intr-adevar noi femeile de cele mai multe ori uitam pentru ce suntem pe pamant,acest lucru se intampla din grija fata de familia noastra(sotul,copii,casa,locul de munca)unde incercam sa facem ca totul sa fie perfect,iar atunci cand ajungem sa privim in jurul nostru ne dam seama ca ne-am ocupat foarte putin de noi insine.Multumesc Alberto ca mi-ai amintit ca sunt femeie,si ca nu trebuie sa fiu perfecta,pentru ca de fapt sunt perfecta!Fi binecuvantat!

  1. Alberto Bacoi Autorul

   In regula. Si mi-ati scris cu gandul de a primi vreo solutie sau pur si simplu ati simtit nevoia sa scrieti cuiva ce simtiti si traiti? Majoritatea cenusei pe care o arunca oamenii in noi este ramasita faptelor si alegerilor noastre din trecut. Daca lumea este neagra este din cauza ca noi suntem negrii pe interior. Atunci cand ne curatam lumea se coloreaza odata cu noi. Nimic nu este vesnic, nici macar suferinta, patima, tristetea, poate doar iubirea daca avem privilegiul sa o descoperim. Detasati-va de tot! Impacati-va cu situatia! Faceti alte lucruri! Inca mai sunt sanse! Nu s-a terminat nimic, ba e pe cale sa inceapa tot ce e frumos…

 3. alcaza irina

  Felicitari pt aceasta frumoasa poveste😊.asa Este.pt doamna care Sta in intuneric.va inteleg Si Va apreciez ca ATI avut curaj Sa spuneti ce aveti pe suflet.va sun o bucatica din povestea mea.poate fi un exemplu.eu am ramas singura cu doi Copiii.la 35 de ani.ia.m crescut singura Si intr.o casa cu chirie.am vazut intunericul de multe ori.dar am vazut gresit.mi.am dat seama ca in jurul Meu in mine .in inima mea Este f multa Lumina.si ma.m ridicat.mi.am scuturat genunchi de praf Si ma.m uitat in oglinda.ma.m vazut o femeie draguta puternica Si mult Mai increzstoare.de atunci nu am uitat ca EU sunt cea Mai importantA.eu Tb Sa ma iubesc .eu Tb Sa am grija Sa ma pun in valoare Si Sa ma respect.pt ca nimeni nu Va face nimic in locul tau Si nu vei putea la randul tau darui din ce esti.iubire.lumina.va doresc numai bine Si Lumina Este in interiorul dumneavoastra.lumina divina☀

 4. IULIA RATA

  Este frumos ceea ce spui despre iubire,dar ce te faci atunci cand tu oferi iubire si nu ti se raspunde la fel sau pur si simplu nu ti se raspunde.(nu ma refer la iubirea dintre un barbat si o femeie)Ajunge,trebuie sa ma multumesc doar cu ceea ca ofer?Sau trebuie sa nu bag in seama ca nu mi se raspunde?Sa ma multumesc cu faptul ca eu ofer iubire si nu trebuie sa o astept de la cei carora o ofer?Aceasta este ,de fapt,menirea mea in UNIVERS?

  1. Alberto Bacoi Autorul

   Scopul unui om in univers este sa fie el insusi, sa ramana neclintit indiferent cate furtuni vor veni si vor trece. Acesta este succesul, el aduce fericirea! Daca esti iubire ramai iubire pana la sfarsit, daca esti altceva fii ceea ce esti pana la sfarsit. Nu conteaza cum se raporteaza alti oameni la persoana ta, conteaza ceea ce esti tu si cum ramai. Oamenii vin si pleaca… tu ramai!

Lasă un răspuns