Cuvinte de iubire ce mi-au arătat lumea altfel

Cuvinte de iubire ce mi-au arătat lumea altfel

Cuvinte de iubire ce mi-au arătat lumea altfel

Nu vreau să îţi vorbesc despre Valentine’s Day sau Dragobete, vreau să îţi vorbesc despre iubire. Deoarece nu mă pricep încă, la afaceri. Dacă stăpâneam domeniul administrării afacerilor, obţineam un profit de peste şapte mii de lei din accesările pe care le-am înregistrat pe blog în ultimul timp. Astăzi, în schimb am scris cuvinte de iubire pe care m-aş bucura să le iei în serios. Ele fiind spuse, să începem!

Ce-i drept este că dacă nu aş fi simţit iubirea şi nu m-aş fi întors la ea de fiecare dată atunci când sunt ostenit şi rănit sau descurajat, toată înţelepciunea mea, toate cunoştinţele, realizările ori spectacolul creat, ar fi fost în zadar. Vorbe de iubire şi fapte de iubire nu sunt sinonime.

Ceea ce vreau ca tu să ştii este faptul că, niciunul dintre noi nu e mai frumos ori mai deştept decât celălalt, că noi toţi suntem egali. Singura diferenţă e faptul că eu sunt preocupat de oameni în general sau de starea lor de bine, aceasta mă împlineşte negreşit. Cele pe care le citeşti sunt propriile cuvinte de iubire sau o declaraţie de iubire. Fără iubire nu doar că nu am exista, nu am avea pentru ce să o facem, oricine am fi şi orice am face.

Aşa cum scriam în articolul trecut, unul este doctor. El serveşte acelora care au nevoie de intervenţii pe corpul fizic. Alta este învăţătoare, prin mâinile ei trecând generaţii de copii de-a lungul vieţii.

Dacă m-ai pune să operez o persoană aş leşina instantaneu şi de-aş fi nevoit să lucrez cu cei mici, m-aş muta pe vârful Muntelui Everest. Cu toate acestea iubesc copiii şi pe toţi oamenii aşa cum ştiu şi aşa cum pot. Apoi dacă m-ai întreba cât fac 5 x 7 te-aş privi lung şi, aş părăsi încăperea. De aceea, vreau să ştii că niciunul nu e mai înţelept decât altul, toţi suntem egali. Deocamdată eu fac asta, deoarece, asta mă mulţumeşte. E menirea şi este alegerea mea.

Dacă ai nevoie de mine sunt aici, dacă nu ai nevoie de mine te voi aştepta până când vei avea.
Te iubesc!

Pentru ce ai tresărit aşa? Te temi de această afirmaţie ori ţi se pare neobişnuită? Eşti prea supărat pe viaţă, în general? Ţi s-au întâmplat multe de-a lungul anilor, sunt convins. Spre uimirea ta am curajul să o spun din nou: Salut, sunt Alberto, te iubesc! Pot să ţi-o spun şi live dacă vrei! De acolo vine înţelepciunea. Înţelepciunea mă însoţeşte pentru că te iubesc.

Pe când aveam doar şapte ani m-am îndrăgostit de o fată care era cu mine în clasă. De fapt, m-am îndrăgostit de trei, una dintre ele fiind chiar învăţătoarea mea. Însă dacă cineva mi-ar fi pus la dispoziţie posibilitatea de a alege, aş fi ales-o pe prima. Desigur că fata nu a aflat vreodată ce am simţit pentru ea. Multă vreme nici eu nu am înţeles nimic din mine. Tot ce ştiu este că i-aş fi şoptit cuvinte de iubire şapte zile din şapte.

Cuvinte de iubire, vise, amintiri

În fiecare zi de vineri după ce ieşeam de la şcoală mă întristam groaznic, ştiind că în următoarele două zile nu voi putea să o văd. Uneori eram mai melancolic decât o adolescentă la pubertate. Şi, nici în prezenţa ei nu mă simţeam prea confortabil, inima îmi pulsa de ca şi cum ar fi dorit să iasă afară. Mă roşeam la faţă şi sângele îl simţeam până în unghii. În fond era singura persoană care mă făcea să mă simt prost fără să îmi facă ceva.

Abia dacă schimbam două trei cuvinte pe săptămână, însă ochii nu mi se dezlipeau de ea. Îmi era dor de ea şi când stătea cu mine în bancă. Avea o amică cu care petreceam două ore pe zi doar ca să îmi povestească de fata pe care o iubeam. O iubeam, dar, vezi tu, la vârsta de aproape şapte ani m-am îndoit prima dată de iubire! Apoi a urmat căderea, iar cuvinte de iubire s-a transformat în lacrimi de iubire într-o secundă.

Şi totuşi îmi plăcea că iubesc. Nopţile erau fascinante când mă gândeam la ea, îmi imaginam orice. Eram liber să o fac. Atunci când părinţii mă pedepseau, trimiţându-mă la culcare, zâmbeam, mulţumit şi plecam în grabă! Aveam tot ceea ce aveam nevoie în interiorul meu. Aşadar, dulciurile, programele televizate, jucăriile sau orele pierdute pe afară nu mai erau o prioritate pentru mine. Mintea mea avea totul deja, iubirea.

Spre nefericirea mea Povestea s-a încheiat fără să înceapă vreodată cu adevărat. Minunea s-a petrecut numai în mintea mea. Apoi mi-au trebuit trei ani ca să îmi revin şi nici acum nu am făcut-o în totalitate. Însă nu regret nicio zi, niciun minut şi nicio secundă sau o sutime de secundă de iubire.

Acum aş vrea să îţi imaginezi că te afli pe Marte, ca printr-un miracol ai supravieţuit şi nu ai mai întâlnit un om ori altă fiinţă de mai bine de trei ani, de când ai rămas blocat definitiv acolo. Imaginează-ţi cerul întunecat care se apasă peste tine, nisipul roşu ce îţi tăbăceşte pielea tălpilor ori praful care îţi usucă gâtul. Imaginează-ţi dar setea, suferinţa sau dorul care te-a cuprins. Visele pe care le ai! Singurătatea!

Teama te încolăceşte din ce în ce şi tot ce vrei să faci acum este să îţi pierzi cunoştinţa. Iar aşa ceva nu este posibil. Te îneci uşor în lipsa de iubire şi zbieri! A primi cuvinte de iubire, constă în a dărui cuvinte de iubire cât trăieşti. Dacă şi tu simţi la fel te aştept pe Facebook.

Cuvinte de iubire, cuget, regret

Au trecut şapte ani, timp în care Speranţa şi luciditatea au renunţat să te urmeze. Nu te mai recunoşti. De fapt acesta eşti tu, iar ceva te împiedică să îţi mai aminteşti de tine, de cel care erai înainte să te pierzi aici. Totuşi după şapte ani întâlneşti un om. Este sărmanul ce dormea odată pe trotuarul din drumul tău de fiecare zi. Este acela pe care l-ai ignorat jumătate din viaţă, pe motiv că te-ai născut avantajat în comparaţie cu el…

Nu-i aşa că l-ai îmbrăţişa ori nu l-ai mai lăsa să plece de la tine? Nu-i aşa că l-ai întreba cum îl cheamă, că i-ai prezenta locurile, i-ai povesti peripeţiile tale ori l-ai întreba dacă sunt fericiţi cei care au rămas pe Pământ? L-ai întreba dacă oamenii se apreciază ori dacă se iubesc? Oare este obligatoriu să ne pierdem ca să ne găsim?

Iubiţilor, oricine poate să condamne sau să dispreţuiască. Totuşi nu oricine poate să iubească! Şi oricine poate să trăiască cu un venit de două mii de euro lunar, poate locui într-o casă cu etaj ori să conducă un autovehicul de lux. Totuşi nu oricine poate să trăiască fără ele. Aceasta este puterea!

Toţi avem nevoie de iubire dar puţini o recunosc. Prima simptomă a unui om lipsit de iubire dar care are nevoie de iubire, se manifestă chiar prin negarea acestui lucru. Tipul de comportament poate fi asociat cu simptomele unui diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Dar pentru lipsa de iubire nu solicită nimeni tratament.

„Iubirea este singurul lucru care activează inteligenţa şi creativitatea, care ne purifică şi ne eliberează“.
Paulo Coelho

3 gânduri pentru “Cuvinte de iubire ce mi-au arătat lumea altfel

Lasă un răspuns