Alege o carte bună

Alege o carte bună

Alege o carte bună

Astăzi dezvolt cinci criterii prin care să alegi o carte bună. Dar înainte de a începe, iată ce comentariu am primit pe Facebook: „Am văzut şi eu pe internet treaba cu cărţile frate. Am citit câteva articole pe blog şi, sunt puţin ciudate! Pare să fie vorba despre un dialog de tip întrebări şi răspunsuri. Prietena mea a citit primul volum al seriei Vorbind cu Dumnezeu însă nu ştie ce să creadă. Oamenii se înghesuie să citească absolut orice, pentru că nu au cunoştinţe. Tipul e deştept, se vede că a studiat mult. Chiar şi aşa, eu nu am ce să mai învăţ! Poate, dacă erau scrise sub o altă formă citeam, dar aşa nu ştiu ce să cred“.

O carte bună

 • Îţi prezint „Cartea care îţi va schimba viaţa, cea care te va umple de bani sau te va învăţa cum să devii un om de succes“. Ei bine, ele nu sunt criterii prin care să alegi o carte bună!
 • Din titlurile oferite ca exemplu mai sus, se reflectă chiar dorinţa autorului de a dobândi ceea ce s-a oferit, cu altruism, ca să îţi „ofere“. În realitate viaţa ta nu se va schimba citind o carte orice carte ai alege să citeşti! Ci o carte potrivită şi apărută în calea ta la momentul potrivit, plus multă, multă, dorinţă de a descoperi cât mai mult din tine şi/sau din ceea ce poţi tu să faci, te va ajuta să îţi stabileşti o BAZĂ solidă, pe care abia apoi vei începe să construieşti. Succesul nu înseamnă destinaţia călătoriei vieţii tale, ci suma permanentă a noului tu, pe care o primeşti, o primeşti şi o primeşti, atâta vreme cât nu te opreşti să dăruieşti.
 • Prin urmare, Vorbind cu Dumnezeu nu este o carte, ci UN PROCES pe care l-ai cerut, l-ai căutat sau pe care ai început să îl experimentezi odată cu citirea primei pagini pe acest sait. Ea este revelarea noului tu, o viziune fără de care nu vei putea păşi în viitor. Fără o Perspectivă Spirituală reală, asupra vieţii tale, nu vei putea trăi, vei putea doar să încerci să trăieşti. Asta fac majoritatea oamenilor astăzi. În noua eră atenţia, încrederea sau iubirea vor fi îndreptate către tine, iar ele ies din interiorul tău, ci nu provin din afara ta.
 • Atunci când vei deveni conştient de faptul că eşti magnific, indiferent ce spun ceilalţi despre tine, vei începe să observi şi strălucirea celorlalţi! Însă, fără o Analiză Spirituală reală a evenimentelor care se petrec în viaţa ta, evenimentele din viaţa ta nu vor avea sens ori direcţie pentru tine.
 • Ajutorul venit din exterior nu există, el NICIODATĂ nu a existat! Ci doar ţi s-a spus că există ca să îţi distragă atenţia de la abilităţile pe care le deţii şi pe care te-au determinat să uiţi că le deţii. Cine ţi-a spus, te întrebi?
  Aş începe cu părinţii, apoi cu regimul politic şi religios, care le-a spus şi lor la rândul lor, cine şi ce este omul.
 • O carte bună nu îţi spune niciodată cine eşti ci te ajută să descoperi tu singur, când eşti pregătit, acest lucru!
  Psihanaliza nu constă în judecarea cuiva, conform acţiunilor sau a comportamentului său. Ci în observarea şi expunerea lor! Din acest motiv nu există greşeală, ci numai alegeri influenţate de dorinţe ori nevoi. O critică constructivă valorează cât zece mii de laude premature. Există oameni pe care succesul chiar îi opreşte din a evolua. Poţi să crezi aşa ceva? Dacă nu, te invit să îţi aprinzi televizorul şi vei putea să vezi oameni care s-au înecat în succes, asemeni unor flori, pe care, vrând să „le creşti“ în mod accelerat, le inunzi şi se ofilesc. Apoi stai şi te întrebi, nedumerit, cum s-a putut usca o floare care a fost udată în abundenţă, adică mai mult decât a avut nevoie ca să fie udată?
 • „E bine să citesc cât mai mult?“ Desigur, e chiar indicat. Şi totuşi rezultatele apar în funcţie de ceea ce citeşti!
  Cărţile care promit dobândirea încrederii de sine, iluminarea, abundenţa şi puterea financiară, în zece zile, nu îţi pot oferi ceva mai mult decât un vis frumos. Acestea reprezintă după cum spuneam sisteme de colectare a beneficiilor pe care se presupune că le-ar oferi, nicidecum o carte bună.
 • Dacă o carte îţi promite că abundenţa pe plan financiar, te va copleşi în zece zile sau mai puţin, exact asta se va îndrepta către autorul cărţii, în zece zile, sau mai puţin (prin sumele încasate din vânzări), vreme în care tu rămâi doar cu cititul, cu timpul pierdut şi cu o sumedenie de idei, ce nu prea pot fi puse în practică în situaţia ta. Cineva îmi spunea că-i este dificil să înţeleagă informaţiile transmise de Vorbind cu Dumnezeu volumul al doilea. Ei bine, Vorbind cu Dumnezeu nu îţi prezintă informaţii noi, ci, îţi aminteşte ceea ce ai uitat când te-ai născut aici. Cărţile au fost scrise pentru toţi şi oricine este capabil să înţeleagă mesajul. Cu toate astea eu am scris primele două volume într-un an, sper ca nimeni să nu aştepte să digere conţinutul integral în trei zile.
 • O carte bună este cea care te determină să înţelegi faptul că atunci când te opreşti la marginea unui lac ca să hrăneşti raţele şi păsările, nu lor le dai, ţie îţi dai! Nu partenerului tău îi provoci vreun bine iertându-l ci ţie îţi aduci liniştea atunci când ierţi.
 • Nu în mine investeşti când îmi distribui articolele şi când îmi cumperi sau îmi citeşti cărţile, ci în tine şi în tot ceea ce atingi şi priveşti. Apoi, atunci când toţi oamenii vor atinge rezultatul dorit de fiecare scopul meu va fi încheiat cu succes.

Ideile prezentate aici sunt numai câteva din uneltele care ţi-au fost puse la dispoziţie ca să creşti. Eu te asigur că o faci chiar şi atunci când dormi. În special, atunci când crezi că staţionezi evoluezi într-un mod accelerat.

Există o psihologie mai puţin bună, pe care toţi o îmbrăţişăm cu uşurinţă. Aceasta susţine că tot ceea ce ţi se oferă gratuit este lipsit de valoare sau intenţionează să recupereze de la tine pe căi şi prin moduri ascunse. Aşadar, orice produs ieftin din comerţ este de proastă calitate. Asta deoarece „Realitatea“, aşa cum o percep cei mai mulţi dintre oameni, îţi prezintă o lume în care nu există altruism, ajutor şi intenţie de binefacere, în mod necondiţionat. Şi aşa este! Doar că visul unor oameni asemeni mie este cel de a-i face pe alţii să devină fericiţi. Iar aceasta este răsplata pe care o primesc zilnic de la voi. Astăzi sunt curios câte accesări înregistrez la cărţile mele, pe care ţi le-am pus la dispoziţie gratuit aici Citeşte online

În cazul în care te numeri printre aceia cărora valoarea unui lucru îl oferă preţul său, te invit să achiziţionezi cărţile în format tipărit, contra cost, aici Cărţi disponibile Pe curând!

„Chemarea este pentru toţi, să vedem însă câţi vor vrea să vină!“.
Alberto Bacoi..

Lasă un răspuns