Zece întrebări despre viaţă

Zece întrebări despre viaţă

Zece întrebări despre viaţă

Salut! De această dată am hotărât să nu mai scriu nimic. Totuşi, tocmai s-a născut un articol! Iată ce ţi-am pregătit, o listă cu zece întrebări despre viaţă şi un link, pe care vreau să îl accesezi mai târziu. Citeşte lista, apoi apasă aici!

În această postare nu îţi voi mai „preda“ ci voi învăţa de la tine sau mai bine zis vom învăţa împreună. Ţi-am pus la dispoziţie câteva idei, plus o serie de întrebări, mai mult sau mai puţin confortabile (după caz), la care mi-ar plăcea să răspunzi, fie postând un comentariu la sfârşitul articolului, fie păstrând gândurile pentru tine. Aştept nerăbdător răspunsurile tale. Îţi promit că voi strânge cele mai bune păreri, pe care le voi dezvolta apoi într-un nou articol sau le voi introduce în conţinutul următoarelor mele cărţi! Nu eşti obligat să răspunzi la toate întrebările şi nici nu eşti obligat să nu crezi ceea ce urmează să citeşti. Sunt extrem de curios să aflu părerea ta. Succes!

1). De cât timp nu ţi-a mai plăcut de tine, dar ai îndrăgit, în schimb, imaginea altor oameni?

2). Când ai încetat să mai crezi în capacităţile tale şi te-ai aruncat lipsit de nădejde, în braţele societăţii, vâslind de la un glas la altul, în funcţie de ceea ce ţi-au dictat oamenii ca să devii?

3). Când ai încetat să te mai asculţi? Dar să te urmezi?

4). Oare ţi-ai vorbit vreodată?

5). Cine eşti? Ce alegi să faci câtă vreme vei trăi aici?

6). Eşti mulţumit de funcţia ori de „poziţia“ pe care ai dobândit-o, un statut pentru care ai trudit mai bine de 16 ani de zile, care nu pare să te arunce-n vârful visului pe care ţi l-ai închipuit şi care se prăbuşeşte cu fiecare zi ce trece evident, fiecare zi trecând în defavoarea ta?

7). Încă nu te-ai convins că oricât de repede ai alerga timpul ţi-o va lua înainte, ba chiar te-a depăşit deja şi nu ţi-a mai rămas „timp“ pentru a îţi materializa sutele de mii de dorinţe?

8). Dacă ai putea da timpul înapoi oare ai proceda în acelaşi fel, fără să clipeşti sau să te gândeşti a doua oară?

9). Care este motivul pentru care celor cărora li s-a spus că ştiu NU ŞTIU, însă celor cărora li s-a spus că nu ştiu, de fapt ŞTIU?

10). O minte uşor de influenţat şi programată să memoreze informaţii ce, nu servesc scopului ei, ci, acelora care au lucrat la programarea minţilor oamenilor, este îndreptăţită la superioritate? Sigur n-avem deaface cu cea mai mare înşelătorie din istoria umanităţii, pe sistemul: cineva a convins oamenii că ştiu, ca nu cumva să caute să cerceteze?

„Cei din urmă vor fi cei dintâi, iar cei dintâi vor fi cei de pe urmă“. Matei 20:16-.

Oare, ceea ce trăim astăzi ca experienţă are vreo legătură cu textul de mai sus? Oare, Conştienţa Hristică a coborât în inimile celor mai pragmatici dintre noi, scopul fiind acela de a ne ajuta să identificăm minciunile vieţii?

Dacă ţi-au plăcut întrebările mele sau dacă ţi-au deschis apetitul pentru a cunoaşte mai mult, ori dacă crezi despre tine că eşti o persoană stăpână pe propriile alegeri, una ce nu aşteaptă alinarea de la: învăţători, doctori, psihologi, politicieni sau de la preşedintele ţării, te invit să descoperi cum să devii propriul tău sprijin.

Citeşte seria Vorbind cu Dumnezeu şi, te asigur că te vei vedea altfel! Mă vei vedea altfel! Iar, în cele din urmă, vei vedea lumea altfel. O zi cât mai plăcută şi nu uita, fiecare zi este un miracol!

„De cele mai multe ori ne opunem vieţii, crezând că deţinem un plan mult mai potrivit pentru noi
decât cel care ni se oferă. Acesta este de fapt eşecul“..
Alberto Bacoi..

2 gânduri pentru “Zece întrebări despre viaţă

 1. Ionela

  1) Ai pus degetul pe rana ! De ani de zile ma lupt pentru a ma accepta asa cum sunt. Am cateva kgme de care tot vreau sa scap , insa in ani de zile de cand sunt constienta de ele nu am putut sa le accept si sa le iubesc , pt ca stiu ca doar asa ele se vor topi . Am invatat k toate acele retete minune sunt minciuni si este trist sa vad ca sunt multi , chiar foarte mult care le cred … Raspunsul la intrebare este … de foarte mult timp nici nu mai stiu de cand , in schimb zilnic gasesc o persoana pe care sa o admir dorindu-mi sa fiu ca ea …

  2).N-am incetat 100 % sa cred in mine , insa totdeauna am cautat sa fac ceea ce zic ceilalti crezand ca ei stiu mai bine , pentru ca au o varsta , un nume , niste cunostinte , studii , etc .. . Faptul ca n-am incetat niciodata sa cred macar 1% in mine m-a ajutat enorm sa descopar si sa ma rup de reguli absurde .

  3). Nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare , nu stiu ce inseamna a ma asculta …. dar a ma urma …. Poti sa imi spui tu ?

  4).Poate mi-am vorbit atunci cand imi proiectez planurile , visele , proiectele si simt acel entuziasm si aceea forta , insa este trist ca n-am gasit puterea sa le si urmez !

  5). „Cine sunt ?” – este intrebarea care ma macina clipa de clipa , citesc multe si vad cate se spune de fiinta umana , de oameni in generall , am si oameni care imi spun cat de minunata sunt insa eu nu cred asta despre mine … In viata asta aleg sa descopar scopul cu care mi-am creat problemele , apoi sa le rezolv si dau mai departe si celor care se confrunta cu aceleasi nemultumiri ca mine …. este un drum lung pe care aleg sa-l strabat si stiu ca voi invata multe si visele mele sunt la un pas departare de implinire .

  6).Nu ma pot declara multumita , pt ca chiar simt ca pe zi ce trece ma indepartez mai mult de mine . In fiecare zi incep cu promisiuni care stiu ca nu le voi implini si uite asa scade forta si increderea mea …

  7).Iti dau dreptate , timpul fie ne este prieten fie dusman , depinde ce alegi …. Am de multe ori sentimentul ca nu mai am timp , desi am abea 21 de ani si vise cu carul …

  8).Daca as da timpul inapoi si n-as stii ce sa fac cu ce folos ? Iar daca as da timpul inapoi si as detine cunostintele de acum pe care nu stiu cum sa le aplic , mai bine nu … Trecut e trecut si chiar de m-as intoarce este stins . Singura mea sansa este sa fac ceva aici , acum . Maine s-ar putea sa fie prea tarziu .
  9). Pentru ca s-a urmarit manipilarea oamenilor . Marii conducatori si-au dorit puterea absoluta , iar pentru a o detine trebuia sa aiba prosti care NU STIAU insa credeau ca stiu, nu oameni care STIAU si care au fost ignorati si redusi la tacere . Cum poate conduce cineva intr-o lume fara frici ?!

  10)Asta e jocul parsiv in care multi ne pierdem , chiar di eu acum cautand sa raspund la intrebare realizez ca m-am crezut superioara , ca am toate informatiile si ca nu mai are rost sa caut pentru ca oricum nu voi reusi . Chiar asa e suntem convinsi ca stiu o gramada de lucruri , cand de fapt nu stim NIMIC . Cineva zicea : „Cu cât știu mai mult, cu atât mai mult îmi dau seama cât de puțin știu”- Lao Zi

Lasă un răspuns